Turizm sektörüne milyarlarca dolar kazandıran bu tarihi yapıları “gizemli” tutmak, sadece tur şirketlerinin ve tüccarların çıkarınadır.
Oysa Mısır piramitlerine dair sorular hâlâ gündemde. Bu taşları nasıl kesmişler? Bu koca kaya parçalarını uzak mesafelerden nasıl taşımışlar? Bu taşları yükseğe nasıl kaldırmışlar? Bu taşları mükemmel bir şekilde üst üste nasıl yerleştirmişler? Bu sorular bugün Mısır piramitleri için sunulan geleneksel teorinin cevaplayamadığı sorulardır. Bildiğimiz (öğretilen) tek şey bu yapının, taş ocaklarında koca kaya parçalarından kesilmiş ve yontulmuş ağır bloklardan yapıldığıdır.
Bütün sorulara cevap veren ve geleneksel teorileri altüst eden bir açıklama, Fransa’daki Geopolymer Institute başkanı Prof. Joseph Davidovits tarafından yapıldı. Joseph Davidovits 20 yıl önce dünyayı ( ve Mısır piramitlerini) sarsacak bir kitap yazdı. “Piramitler: bilmece çözülmüştür” adlı kitap kısa sürede popüler oldu ve manşetlerde yerini aldı. Kimya profesörü olan Joseph Davidovits piramitlerin nasıl inşa edildiğini açıklıyordu. Ancak belli bir süre sonra profesörün ortaya çıkardığı gerçekler gündem dışı bırakıldı, unutuldu ve adeta gizlendi.
Joseph Davidovitsin iddiasına göre piramitler sanıldığı gibi kaya parçalarından kesilmiş bloklardan yapılmamıştı. Davidovits’e göre Mısırlılar beton benzeri bir karışım yaparak bu malzemeyi kalıplara döküyor ve donmasını bekleyerek “taş bloklar” elde ediyorlardı. Davitovits’in ekibi Mısır piramitlerinde kullanılan blokların kopyasını yaparak bu teoriyi doğrulamış oldu. Alttaki videoda Mısır piramitinin (bir kısmının) yeniden yapılışını izleyebilirsiniz.
Dahası Mısırlıların kullanacağı bu malzemeyi uzaktan getirmeleri de gerekmiyordu. Çünkü kireç tozundan oluşan bu malzeme Nil nehrinin deltasında biriken tortularda mevcuttu ve “bereketli nehir” bu malzemeyi Mısırlıların ayağına kadar sürükleyerek getiriyordu.
Ahşaptan yapılmış kalıplara dökülen harç donduktan sonra, kalıp parçaları sökülüyor ve yeni bir blok için tekrar birleştiriliyor. Bir üst sıradaki bloklar dökülürken, alt sıradaki taşın eğri yüzeyi örtülmüş oluyor; bu da taşların nasıl üst üste mükemmelce “yerleştirilmiş” olduğunu açıklıyor. Üstelik bu “antik beton”, bizim betonumuzdan daha katı ve çevre etkilerine karşı daha dirençlidir, çünkü kimyasal reaksiyonlar sonucunda daha çabuk ve daha mükemmel şekilde kurumaktadır.
İşte size Mısır piramitlerinin gizemine dair en bilimsel açıklama. Davidovits’in teorisi ve videoda gördüğünüz görüntüleri yeterli bulmuyorsanız, acele etmeyin çünkü bir şey daha var.
Kireç taşı ve tozu bu karışımın ana maddesiydi ve piramitteki blokları doğal kireç taşından (kayasından) ayırt etmek çok zordu. Taşların yapay olup olmadığını öğrenmek için, numuneleri mikroskopik düzeyde incelemek gerekiyordu. Keops piramitinden alınan taş örneklerini mikroskopla incelerken, Prof. Davidovits insan saçı izleri, daha sonra ise 21 cm. uzunluğunda bütün bir insan saçı keşfetti. Saç, taşın içine nasıl girmişti? Olsa olsa Mısırlı bir beton karıştırıcısının başından düşmüştür.
geopolymer.org
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder