Mümin Sekman’ın konsept danışmanlığında hazırlanan İNSAN İSTERSE Azmin Zaferi Öyküleri- 5 Alfa Yayınları’ndan çıktı. Kitap, İnsan Önce Kendinin Kahramanı Olmalı alt başlığıyla raflardaki yerini aldı. İnsan İsterse serisinin beşinci kitabında büyük zorlukları aşarak önemli işler başarmış insanların öykülerine odaklanılıyor.
Mümin Sekman, kitabın önsözünde şunları söylüyor: “Bazen tanınmış kişilerin henüz yolun başındayken hangi zorlukları nasıl aştığını anlatıyoruz. Bazen de, kimsenin tanımadığı sıradan bir insanın nasıl da sıra dışı işler başarabildiğini gösteriyoruz. Amacımız; büyük işler başarma isteği olup da elinde fazla imkanı olmayanların başucu kitabı olmak. İnsanların zor zamanlarda okuduğunda moral ve akıl alabildiği öyküler üretmek.”
ARKA KAPAK YAZISI
Hırvatistan’ın bir köyünde doğdu, dünyanın en büyük iki mucitinden biri oldu. Sıfırın altından zirveye yükselen, nükleer beyinli dahi Nikola Tesla’nın film gibi hayat hikayesi.
Kırımda doğdu, çocuk yaşında, beş parasız bir halde, kendini İstanbul’da buldu. Bardakta su satarak işe başladı, bisküvi imparatorluğu kurarak zirvede bitirdi. Sabri Ülker’in azmi nasıl zaferine ulaştı?
Adana’da bir seyyar satıcının oğlu olarak doğdu, UEFA kupasını kazanıp yeşil sahaların ‘imparatoru oldu. Fatih Terim hayallerini nasıl gerçekleştirdi?
11 çocuklu bir ailede doğdu, Türkiye’nin aile içi iletişim gurusu oldu: Doğan Cüceloğlu neler yaşadı, nasıl başardı?
Basket potasını ilk kez 14 yaşında gördü, 21 yaşında NBA ali star’da oynuyordu. Mehmet Okur yükseliş hikayesini İnsan İsterse’ye anlattı.
Genç yaşında babası dahil bir çok şeyini kaybetti ama kendini kazandı. Karakterli bir kariyer hikayesi olarak Mehmet Akif’in şiir gibi hayatı.
Yer bezinden yapılmış topla futbolu öğrendi, sahaların ‘ordinaryüsü’ oldu: Fenerbahçe’nin efsanevi ismi Lefter’in görkemli hayat hikayesi İnsan İsterse’de.
Polisiye romanların başarılı yazarı Ahmet Ümit’ten, çocukların ‘dev vali’si Halil İbrahim Dzaşöz’e, beyni Harvard tarafından incelenen görme engelli ressam Eşref Armağan’dan, kahkaha sihirbazı Kemal Sunal’a, insanı zor zamanlarında güçlendiren başarı hikayeleri bu kitapta.Bu konuya benzer " Beynin Gizli Güçleri İle Öğrenme İlkeleri" başlıklı makalemizde beyin, beyin ve öğrenme ve öğrenme hakkında bilgiler verilmektedir. Okumanızı tavsiye ederiz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder