21 Eylül 2013 Cumartesi

Velilere Karne Tatil Mektubu

Sayın Veli,
Çocuklarımızın onlarca sınavdan geçerek bitirdikleri bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Hem öğrenci hem de velileri bir karne heyecanı sarmış bulunmaktadır. Bazı veliler çocuklarının karnesini beğenecek bazılarını ise mutlu etmeyecektir. Karne döneminde öğrenciler, değerlendirilecek olmanın vermiş olduğu kaygıyı yaşar. Kötü karneyle ailesinden “kötü evlat”, “beceriksiz, işe yaramaz çocuk” gibi  geribildirim alacağını düşünebilir.  Bu nedenle karne döneminde çocuğunuza  yaklaşımda  bilmeniz gereken önemli ipuçları var.





Çocuğunuzla başkalarının yanında karnesi hakkında konuşmayınız. Rahat bir değerlendirme için yeterli zamanı ayırınız. Aldığı notlardan çocuğunuzun memnun olup olmadığını, başarısını artırmak için neler yapılabileceğini çocuğunuza sorunuz.   Çocuğunuzun gelecek döneme ilişkin hedeflerini dinleyiniz olumlu bulduklarınızı destekleyiniz. Karne öğrencinin ders çalışma becerisini ölçen bir belgedir ancak kişiliğini ölçen bir belge değildir.Karne başarının tek ölçütü değildir. Her öğrencinin zihinsel yeterliliği, ilgi, yeteneği ve kişiliği farklıdır. Öğrencilerin çok farklı yeteneklere sahip olduğu göz önünde bulundurulmalıdır ve sadece ders notları değil davranış notları da değerlendirilmelidir.Çocuklarınızı ve karnesini diğer çocuk ve karnelerle kıyaslamayınız. Çocuğu yalnızca kendisi ile kıyaslayın. Başarılı olduğu işleri örnek göstererek isterse bunu da başarabileceğini söyleyerek yaklaşın. Karneler değerlendirilirken çocuğu teşvik edici ifadeler kullanılmalıdır. Örneğin “Matematiğin 3 düşmüş aferin ama ben senin daha iyisini yapacağına inanıyorum” şeklinde ifadeler kullanılabilir.Çocuğunuza sevginizi koşulsuz gösterin. Karneden dolayı söyleyeceğiniz olumsuz sözlerin, çocuğunuzun sonraki eğitim öğretim hayatını olumsuz etkileyebileceği dikkate alınmalıdır.Çocuğunuza güvenin motive edin. Kendine güvenmesi için önce sizin ona güvendiğinizi duymak hoşuna gidecektir. Ailelerin, çocuğun karnesine ilişkin kendi duygularını paylaşmasına fırsat vermelidir. Kötü olan karnesini düzeltmek konusunda ona güvendiğinizi hissettirin. Başarılı karne getiren öğrenciyi ödüllendirirken abartmayın. Çocuğun büyük hediyeler için değil, geleceği için çalışmasını sağlayın. Ayrıca hediyelerinizi okul başarısına katkı sağlayacak objelerden seçmeye özen gösterin.Tatiller dinlenmek, eğlenmek, ailece birlikte zaman geçirmek, çocuklarınızdaki gelişimleri gözlemlemek ve onlarla iletişim kurmak için ideal zamanlardır.Tatiller, aile içi ilişkilerin güçlenmesi için de çok iyi bir fırsattır. Özellikle çalışan ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte nitelikli zaman geçirmesi her iki taraf içinde olumlu sonuçları beraberinde getirecektir.Karnesindeki zayıfları, sürekli çocuğunuza hatırlatıp, onun tatilini zehir etmemelisiniz.
Tatil döneminde çocuğunuzu “ders çalış baskısı” ile bunaltmamalısınız. Bu dönemde çocuğunuzun derslerden    kopmaması için tekrarlar ve konu pekiştirici soru çözümleri yeterli olacaktır.Çocuğunuza verdiğiniz sorumlulukları gözden geçirim. Okuldaki sorumluluklarını aksatıyorsa evdeki sorumluluklarını yerine getirmesini öğreterek işe başlayabilirsiniz.Seviyesine uygun hikâye ve romanlar okumaları teşvik edilmeli hatta ailecek okuma saatleri düzenlenmelidir.
  Rehberlik Servisi
Hazırlayan Psikolojik Danışmanlar:
Fatma HANÇER
Süheyla KOÇ
Gelen Aramalar: velilere karne mektubu,2 sınıf yaz tatili için veliye mektup,karne veliye mektup,tatilde öğrencilere mektubu,velilere tatil yazısı,yaz tatili veli mektubu Tags: karne, öğrenci, Rehberlik Servisi, Tatil Mektubu, Velilere Karne
Category: Aile Eğitimi, Rehberlik
Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

ARINMA Affetmek Alglamada Anlatm Aramak Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar BEREKET BOLUK Bahar Bayram Beden dili Bedensiz Beyinde Beyni Beynin Beyniniz Bilincine Bilmek Bitkisel Burak DERSLER Davet Deerlerimizin Deniz Depresyonun Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi EGZERSZ Egoist Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe Fregoli GCJoseph GERDE Gcyle Gelecek Gidecek Gizemli HAYIRLI Hasta Hastalklar Hayal Hayallerinizin Hayata Hikaye Hiperaktivite Hipnozu Holografik Hologram Hoşgörü Illuminati KORUMA Kabala Kadim Karanlk Kelimeler Klasik Korkular Korunma Kristaller Kuantum Fiziği Kyamet LKLERMZ MEKTUP MUTSUZ Makbul Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler Mucizeleri NAMASTE Nazar Nefret Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus POZTF PRATK PROGRAMLAMA Paranormal Patolojik Peeling Peinden Pratik Psikoloji Quantum Düşünce RAHATSIZLIIMIZ Rahat Reformist Romantik Ruhsal Sanat Sonsuz Stres Sufizm Tehlikeli Terapi Uymasn Zarar acı affetme aile akıl başkaları beden beyin bilgi bilim bilimsel bilinci bilinçaltı birey bolluk cümle dalga damla degerli düşünce egzersiz ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji evlilik evren fayda fizik fiziksel frekans garip geliim gerilim gerçek geçmiş gizli güven güzel harika hastalık hayat hissederim hoşgörüsüzlük huzur huzurlu ileti ilâc inanç insan insanlar kaos kavga kelime korku kuantum kurallar liste madde mucize neşe olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel pozitif psikolojik refah ruh sağlık seniz sevgi sistem sorumsuzluk sorun sorunlar suyun sıkıntı tabiat tedavi teori tesadüf toplum zaman zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel çekim üzüntü İletişim şifa şükretme