31 Aralık 2014 Çarşamba

Başarı Psikolojisi

Amaçlar, hırs ve gayreti beraberinde getirir. Amaçlar, daha sıkı çalışmanızı sağlayan motive edicilerdir. Amaçlar, size işe gitmek ve ne istediğiniz hakkında net olmak için gerekli nedeni verir (sosyal hayat, araba, ev ya da hayat tarzı). Neyi başarmak istediğiniz konusunda net olun, odaklanma başarılı olmanıza yardımcı olacaktır. Amaçlar olmaksızın çok az şey yapabilirsiniz?





Hayal kurma yeteneğimiz, hayal gücümüzü özgün bırakma isteğimizle sınırlıdır.
Başarısızlık korkusu, çoğumuzun kafasına daha erken yaşlarda sokulmuştur, bu nedenle en derin tutkularımızdan söz etmek bizi sinirlendirir.
 Başarı korkusu da yapmaya istekli olduğunuz şeyin önünde başka bir sınırlayıcıdır. Başarılı olanlar, eylemlerin sonuçlarının sorumluluğunu kabul eder. Hatalarının kendi davranışlarının sonucu olduğunu ve başarılarının da kendi davranışlarına bağlanacağını kabul ederler. Başkalarını suçlamazlar.
Eğer etrafınıza negatif insanlar toplarsanız, onların negatifliği size de geçer. Aslında çevrenizdekilerin tutumlarını absorbe edersiniz.
Çevrenize bira içen insanları toplayın, onlarla bira ve alkol hakkında konuşun, hızla aynı yola girersiniz. Çevrenize müzisyenleri toplayın, müzik hakkında konuşun, hızla onlardan biri haline gelirsiniz.
 Yani çevrenizi size uyaracak ve gelişmeye teşvik edecek insanlarla ve kitaplarla doldurun. Öz inanç ve öz güven, belki de çocuklarımıza verebileceğimiz en önemli hediyedir. Özgüvenle yeni fikirleri denemeye ve gerçekleştirmeye istekli oluruz. Kendimiz başka insanların standartlarıyla ölçmeyiz.
Başarı, size kendinizden gelmez. Üzerinde çalışırsınız. Başarı tanımınızın ne olduğuna karar verin. Ona nasıl ulaşacağınızı planlayın.
Zamanınızı etkin biçimde yönetin. Zaman israfı olan faaliyetleri kesin, neyin önemli olduğunu kararlaştırın ve size en fazla fayda sağlayan faaliyetlere yoğunlaşın.
Neyi başaracağınız konusunda netlik ve vizyon, başarı kararlılığımızı pekiştirecektir. Başarınızı ne kadar görselleştirirseniz, daha fazla zafer provası yapabilir, böylece de önümüzdeki görev için daha fazla hazırlanırsınız.
Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel