Hazırlık bittikten sonra üstünde hafifçe zeytin yağı gezdirin.
İnce kavun dilimleri yapmak için kabuk soyucu kullanabilirsiniz.
Çilekleri tost ekmeğinizin üstüne eklemeden önce üzerilerine sirke damlatın, böylece ekmeğiniz ıslanmaz.
– Yağı bir tavada ısıtın. Damarları çıkartılmış ve parçalanmış kara lahanayı iki dakika boyunca, biraz tuz ekleyerek soteleyin. Yağı süzün.
– Yumurtayı bir kaba kırın ve keyfinize göre baharat ekleyin. Tavaya yağ koyun. Çırptığınız yumurtayı tavaya dökün ve ince bir tabaka halinde yayılmasını sağlayın. Altını kısın. Omlet pişince plastik bir spatula ile alın.
– Lahana ve yumurtayı ekmeğinize ekleyin. Üstüne peynir rendeleyin. Tostu, yumurta yaptığınız tavaya yerleştirip, peynirin erimesi için 30 saniye kadar ısıtın.
Taze mozzarella kullanın. Üstüne ufak yeşil limon parçaları ekleyin ve deniz tuzu serperek bitirin.
Buna Yeşil Dev tostu diyebiliriz belki. Çünkü içeriği yeşil buzlu içeceğinizin aynısı. Yonca ve turp filizlerini tercih ederek güzel bir lezzet yakalayabilirsiniz ama tercih yine de sizin. Avokado püresini tosta sürdükten sonra üzerine koyduğunuz her şey tostun üstünde rahatlıkla duracaktır.
Haşlanmış nohutu birbirlerinden ayrılmaları için bir süzgeç içinde soğuk suya tutun. Sonra bir kaba koyup üzerine zeytinyağı, tuz ve biber ekleyin. Daha sonra nohutları ezin.
Yumurtayı pişirdikten sonra aynı tavada bir dilim domatesi biraz ısıtın. Sonra hepsini üst üste ekmeğe yerleştirin.
Kimchi: Korelilerin genellikle pilavla birlikte ama her şeyle birlikte de tükettikleri; lahana turşusu, beyaz turp, tere, yeşil soğan, sarmısak, zencefil, karides suyu vb. gibi yiyeceklerin karıştırılmasıyla elde ettikleri geleneksel bir lezzet. Türkiye’de Kore yiyecekleri satan marketlerde rahatlıkla bulunabiliyor.
İnce salatalık dilimleri için kabuk soyucuyu kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder