17 Aralık 2014 Çarşamba

24 Eylül Terazi Yenİ Ay Etkileri, İlişkiler vs. Çelişkiler

"Korkuyorum - aynı şeyleri yeniden yaşamak istemiyorum" dedin: 

Önceden başkaları ile birlikte yaşadıkların vardı tabii ki anılarında: onlar, şimdi, yaşamaya girişme durumunda olduğun "yeni"ye, sanki, bulaşan, "eski"lerdi.

Oysa ilişki, ne kadar uzun sürmüş olursa olsun, sanki hep "yepyeni" olmak zorundadır: Yeniliğini yitirip bir kez eskilerin yinelenmesi haline girerse, hiçbir şeye de yaramaz duruma düşer". 

24 Eylül 2014 tarihinde, TSİ 09.13'de Terazi Burcunun 01° 08'sında, yine YENİ bir Ay'ın doğumuna şahitlik edeceğiz. Her 14-15 günde bir (yeni ay-dolunay), bir öncesinin kattığı ile geleni karıştırıp birlikte büyüyor, gelişiyor, yenileniyor, eskiyor, halden hale geçiyoruz. Daha bir gün evvel aklımızda olmayanın başımıza gelişine, alnımıza yapışmasına, elimize bulaşmasına, adına hayat dediğimiz rüyamıza karışmasına, şahit ola ola, BİR noktanın içinde yürüyoruz birlikte.

Yeni Ay dönemleri her ne kadar yeni başlangıçları, yeni kararları akla getirse de, bunlar durduk yerde hadi yeni ay, hadi yeni şeyler olacak, güzel şeyler olacak, obba her şey güllük gülistanlık, her iş tıkırında, her şey yolunda değildir elbet,  eski ile vedalaşmadan, hesaplaşmadan, kapatmadan sayfayı, yeni bir sayfaya geçilmiyor, yeni ay fazı bitişleri daha çok ilgilendiriyor, başlangıç için bir de bitiş olması, sonrasında ise alınan bir kararın, yürürlüğe konulacak bir planın, yeni bazı oluşumların olması gerekiyor. Değerlendirme yaparken bunları göz ardı etmemeli sanırım.  Geçmişi olmayanın geleceği, eskisi olmayanın yenisi olmaz değil mi?

Terazi (Mizan) himayesindeki yaşam sahnesinde (7.EV), Venüs'e (Zühre) atfedilmiş konularda bir hareketlilik olacaktır. Terazi Burcunun ilk dekanında dünyaya gelen ve bu noktada kişisel yıldızlara (gezegen) sahip olanları daha yakından ilgilendirebilir. Geri kalan burç sakinleri için ise, yaşamlarına göre bu dönem bahane teşkil edip, olaylar mayalanmış ise, onlar için de yeni bir sayfanın ön habercisi olabilir.

Her türden İlişkilerimiz, sosyal yaşantımıza dâhil olan, toplumda sahip olduğumuz yerimiz, adımız, gördüğümüz saygı ya da aldığımız yergilerimiz, ortaklık içeren çalışmalarımız, evlilik gibi hassas bir konu üzerinde gelişecek kararlarımız, huzur, denge, uyum, paylaşım gibi kavramlarla olan artı ve eksilerimiz, vicdanen gönlümüzün terazisinde bizi rahatsız edip, gel-gitli hale getiren, aha bunu ben yapmıştım, şöyle yapmıştım, bak şimdi cezamı çekiyorum, ben ekmiştim bunu, aha bak şimdi biçiyorum, ya da tersi birilerinin gözüne bunların görünmesi, göstermemiz gibi hallerin içinde olabiliriz. Yeni Ay Terazide ise bunlarda Terazi katından insanın yaşamına ulaşan bahaneler işte. Geçen Başak yeni ayında, iş, çalışma, sağlık, kişisel becerilerimiz, kişisel bakım, insan ve çevre temizliği, yeteneklerimiz, vesveselerimiz, endişelerimiz, yetersizliklerimiz gibi konularda çoğumuz test edildik değil mi? Hani Pir-ü pak edebildiğimiz kadar, hani kafamıza dank ede ede hani her birimiz kendi çapında bazı değişimlere girdi değil mi?

İnsan sosyal bir varlık, bazen inziva lüzumlu görülse de, insanın kendini tanıması, bilmesi yine diğer insanların aynasından bakarak elde edilen bir sonuç. İlişkiler hayatımızda önemli bir yerdedir, acı tatlı tecrübelere ilişkilerimiz sayesinde ulaşırız, insan insanla sınanır derler ya hani işte tam öyle, sınarız, sınanırız, deneriz, denerler üzerimizde, iyi –kötü kendimiz, çevremiz ve yaşadığımız dünya hayatına ilişkin ne varsa ilişkilerimizle bir fikir sahibi oluruz.

Ve ortaklık; bencillik süzgecinden geçtikten sonra kurulan yuvalar, yapılan anlaşmalar, ortak çalışmalar, gelecek için alınan ortak karar ve ortak yatırımlar, rüya da olsa, gerçeğin gölgesi bir dünya yaşamı var, gereksinimleri var, güvenliği var, bunlarla ilgili ben değil, biz diyerek bizim diyerek yapılan işler alınan metalar var, iki insanın üretimi olan çocuklar var evlilik içinde, alınan mülkiyetler var, kurulmuş ortak biz düzen var. İşte DENGE-UYUM-KARŞILIKLI SAYGI ve FEDAKÂRLIK noktası var. Terazi Yeni Ay dönemi, bu tür evlilik akdi olan, ortak iş hayatı olanlar için, geçmiş ay fazlarındaki insanların tutumuna göre, bir ödül de getirebilir, ortak bir mülkiyet gibi, birlikte BİZ diyerek gelecek için düşünülmüş hayal görünen bir şeyin vücut bulması gibi, uzun zaman evlilik gibi birlikte yaşamış insanlar adına, hadi resmileştirelim gibi ki yıldızlar öyle kötü bakış yapmamış birbirine gayet ılıman ortam, ya da sabırsızlık var, dengesizlik var, bencillik aşırıya geçmiş, birilerinin sabrı da artık tükenmiş ise evlilik – ortaklık içeren konularda Yeni Ay bitişlerinde habercisi olabilir ki olmuştur da belki, şimdi ben ne yaptım, neden yaptım, niçin sabretmedim, niçin diklendim, niçin iletişimden kaçtım, niçin BİZ olduğumuz gereğini atladım gibilerinden gönlün terazisinde bir vicdan sızısı da getirebilir. Aman ne bileyim ben, öyle işte : )

Kitap hazırlıyoruz, vakti bol harcamayalım, yarının garantisi yok, hemen özet yapalım, kaçalım:)

Bu yeni Ay bol bol ilişkilerimize ait, ya da ilişkileştiremediklerimize (bu nasıl bir kelimedir YA RAB :) ait KONULARDA GÜNDEM OLUŞTURACAKTIR. Ortak mallar, ortak kararlar, ortak gelecek hazırlığı ya da ortak alınan bir karar ile ayrılık safhası… Dengesi kaçmış, artık son noktaya gelmiş her şey daha bir büyüyecektir dilde ve gözde. Boşanma, ortaklık feshi, boşanmada sorunlar vs. çapımıza çapsızlığımıza göre işte. Tutup da annemle babam arasında değil herhalde :) yarası olan için, yarası olmayana ne  ) bu Yeni Ay da yaraya bahane :)

"Dostluklarımız sürmez -sürdüremeyiz bir türlü dostluklarımızı; en çok önem verdiğimiz yanlarımız da olsalar.

Bir kopuş noktası gelir hep - bir nokta gelir, bakarız, zaten değişmiş ilişki; öteki, ötekiler, yabancıdan da beter olmuşlar bizim için...Garip ya işte: bizim de, ötekilerin de, ilişki nedenlerimiz öylece dururken; biz de, ötekiler de, başka ilişkilere kapılıp gitmişizdir - o şuna, bu ona kapılırken de, belki kimse istemeden, ve kimse bilmeden, çözülüp gitmiştir ilişki..." O.Aruoba

Biraz Terazi Tabiatından bahsedelim; nezaket, ölçü, saygınlık, huzur, uyum, denge, hayatın sanatsal yönleri, daha estetik daha zarif,  sevdiklerimiz için yaptığımız incelikler, ince düşünceler, hani şu nakıslıktan uzakta, jestler, oluşturduğumuz huzurlu konforlu mutlu eden, kalbi ve bedeni rahatsız etmeyen, gözleri yormayan hani cennet misali dediğimiz ortamlar, Terazi Tabiatı bu tabiattan bi parça bir yıldızdan bir noktadan, Ay'ından, Güneş'inden almış ise kişi, Venüsyen denilen tabiata haiz durumlar Terazi burcundan iner kaynak kaynak yeryüzüne, Bu ay ve şimdi doğan Yeni Ay bir nefes al diyor olmalı mekanikleştin iyice bi soluklan hele diyor olmalı, biz dediğin bize dahil ettiğin insanlar var yanında, kırıcı isen dilini törpüle, yıkıcı isen elini hafiflet, ekşi isen yüzünü tatlandır diyor biraz sanırım, ha yapıyorsun anlayan yok mu, rölantiye geç, nötr ol biraz, kıymet bildir biz dediğin kişilere bunları doğal olarak verdiğinden kıymet bilmiyorlar, hani ucuz olan şey, en kalitesi de olsa önyargı ya da başka şey, rağbet edilmez de, illa bilmem ne adına!!! Gider insan marka diye, reklam diye en pahalısını alır, hani görür ya sonra!!! Biraz marka ol, ağır ol, sessize al kendini, biraz lady/dük neyim ol, havan olsun ama kibire bulaşmadan abartmadan dozunda ve dengede diyor olmalı : ) tabii terazide stelyumu olan, terazi sayılabilir Elif'e de bu mesaj gidiyor, yılbır yılbır suyun üzerinde : )

Şimdi bakalım bir gökyüzü sakinlerinin birbiriyle kurduğu bakış açısına, konaklarına, iç ve dış hallerine;

Baktığımızda Yeni Ay ile ciddi etkileşimde olan bir şey yok, hani pek çok hareket var da tabloda, öyle uzata uzata yazılacak pek de önemli bir şey yok: ) Yay Mars, Terazi Yeni Ay'ı ile uzaktan bir sekstil, Ateş-Hava etkileşimli girişkenlik, ani ataklar, tatlı gerginlikler, elektrikli, tehlikeli sularda bi cesaretle yakınlaşmalar vs. olabilir belki birkaç gün, kişinin nefsine pardon keyfine göre!!! Bu yıldızlar hareketleri imtihana da mükâfata da gebe, sen nasıl kullanırsan, değerlendirirsen öyle, yoklar herkesi yoklamasına, âlimini de zalimini de, senin tecrübelerinden çıkardığın derslerine göre işleyeceksin biliyorsun bunu zaten, değil mi?.

Balıkta seyreden kolektif Neptün ile Yeni Ay arasındaki birleşmeyen kör açı kalıbı, Düzenleme gereğinin aciliyetini ortaya koyan açı kalıbı, bu yeni Ay'ın tek önemli görünümü olsa gerek. Yeni Ay, Biz temasında doğuyor, 7.eve varıncaya dek ben idim, benim kişiliğim, prensibim, malım, param, kardeşim, yolculuğum, düşüncem, iletişimim, yuvam, annem-babam, geleneklerim, benim zevklerim, benim aşkım, benim çocuğum, benim işim, benim yeteneğim, benim sağlığım, benim sahip olduklarım, benim çalışma ortamım, benim günlük mücadelelerim derken bakmışız ki bir de, biri daha var, O diğeri ile Biz oluvermişiz, olmuşuz olmasına da, ne kadar Biz olmuşuz, şimdi Bizim çocuğumuz, bizim işimiz, bizim geleceğimiz, bizim sağlığımız, bizim sahip olduklarımız, bizim sevgimiz, saygımız, birbirimize kattıklarımız ve birbirimizle olan karşılıklı duygusal ve maddesel alışverişlerimiz, denge oluşturan ya da kaçıran davranışlarımız, huzurumuz-huzursuzluklarımız, biz olarak toplumun bize bakışı bizim topluma biz olarak yaklaşımımız vs. Bu konular usumuzda pikap gibi dönüp dururken, Neptün'ün yaptığı acil düzen ihtiyacı görünümü, BİZ olma yolunda belirsizlikler var ise netliğe,  bencillik var ise bizliğe, ( bi kelime daha ürettim; " bizliğe" bu nasıl bi kelime Ya Rab :) fedakârlık haddi aştı ise, bir tarafın hep üzerinde ise yük, paylaşmaya, bi dur hele demeye,  sağlıklı bir iletişim sağlayıp sevecen bir üslup ile ama ciddiyetle durumun acil izahına, çözümüne davet ediyor olmalı. İlişkilere ait üç aşağı beş yukarı evli-bekâr-yalnız hepimizin bir hayali, düşüncelerinde oluşturduğu bir düzen var elbet,  bu görünümle, sanırım hayallerinin testine de hazır olmalısın.

"Yaşamını bir şey beklemeden yaşayacaksın.

Ne çok şey beklediğini biliyorsun;

gene, bekleyeceksin onları (elinde değil bu);

ama beklentilerinin ne ifade ettiklerini,

ne anlama geldiklerini -beklediğin, beklediklerin de, birgün tutup gelirlerse, onların da ne ifade edeceklerini, ne anlama geleceklerini- bilerek yaşayacaksın." O.Aruoba

Satürn ötesi gezegenler, bireyselden ziyade dünya içinde var olan insanoğlunun ortaya sunduğu fikir akımlarıyla ilgili, hani moda, trend olan konular, dünya meselesi olan konular, yeni her türden akımlar bu gezegenlerin seyirleri ile inmekte yeryüzüne, Pluto/Uranüs karesi hala devam, dünya gündeminden belli zaten, her yer kan, her yer yıkık, viran,  her yer çürümüş. Neptün-Şiron, Balıkta, hala açık olan rahmet ve tevbe kapısı, bir yerlerde doğan güneş, dünyayı ayakta tutan, hala güzel şeyler yapabilen insanların çabasıyla, kıyıda köşede fazla gündeme gelmese de, çalılıkların içinde, ellerine bata bata çalılar, gül yetiştirmeye devam eden bahçıvanlar ve bahçeleri… İyide kötünün, zorlukta kolaylığın, çirkinlikte güzelliğin ve dünyanın dengesi için sapmadan sağa sola, uymadan akımlara, bu dünya için geçer akçe olmasa da pek, umurlarında da değil pek, öteler için yatırım yapan nice güzel insan…

Velhâsılı kelâm; Evet Ay fazları ve diğer gök sakinlerinin bizlerin düşüncesinde ve hayatında oluşacak, ( kısmen ama), Hakkın emri ile indirdiği bu bahaneler, bu sebepler,  bizlerin Tedbirli olması için yaratılmış sonsuz bir ilimin cüzleridir. Önümüzdeki günlerde, bir ay, bir de güneş tutulması var, Güneş ve Ay tutulması önümüzde bu kadar yakınken, bu ay fazları hayatımızda kısmen etkin iken, Tedbirine yönelik hareketle aklımızı kullanarak, kimseye ve kendimize zarar vermeden, olana da olmayana da şükr ile ölüm kalıma dökmeden şu rüyayı güzelce sonlandırıp, insana en çok yakışan, Eşref-i mahlûk-Ahsen-i takvim ASALETİYLE bir an evvel uyanmaya bakalım. İlişiklerimiz mi test aşamasında, asilce olsun her şey,  bitti ise asil, başlayacaksa asil, sallantıda ise asilce tertemizce yapalım işlerimizi  n(acz)ane…

Allah-u Teâla kuluna en büyük nimetlerden, (bence) başta gelen, AKIL'ı bahşetmiş, ikincisi ise yine bana göre "Merhamet", Akıl insanın en büyük sermayesi, zekâ ile karıştırma o aklın ıslah edilmesi gereken(imtihanı) şubesi, Akıllı insan kendine ve çevresine zarar vermeyen, kendisiyle ve çevresiyle uyum içinde yaşayan, tek dünyalı olmadığının bilinciyle, hem bu dünya hem de gerçek dünyası için çalışan, ikisini dengede götürmeyi başarabilen, düşse de, başına nice hal gelse de her defasında ayağa kalkıp, yeniden yeniden bismillah deyip başlayan, ümitsizliğe asla kapılmayan, olduğu kadar demesini bilip, olmayanın da, çabasını verdikten sonra, kader olduğuna iman edip, teslimiyetle rıza gösteren insandır. Tedbirini elden bırakmayan,  dünya zeminin kaygan olduğunu bilip, ona göre ayakkabısını seçen insandır.  Takdirin Hüda' ya ait oluğunu, hayrın ve şerrin yaratıcısı olduğunu ve nihayetinde;

"Olur ki; hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki; sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz." Bakara Suresi, 216,

akıllı insan; bu ayet-i kerimenin sözde değil, ta özde, özünden iman ederek, ferahlatan gücüyle yeniden, yeniden nasibinde o anda elinde olan, elinden gelen İŞLERİNE dönüp, yorulup, yeniden Rabbine yönelip, yolcu olduğu bilinciyle, yolculuğuna devam eden insandır.


kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel