30 Nisan 2015 Perşembe

Olumlu Düşünenlerin Beyni Hatalı Mı?

Ülkenin genelinde karanlık bir sabaha uyanmışken en çok ihtiyacımız olan şey biraz moral. Kimimiz sevdiği bir müzikle, kimi çay veya kahveyle, kimi en sevdiği hırkayı giyerek, kimi her zaman olduğu gibi akıllı telefonuna gömülerek kendine gelmeye çalışıyor.

Ancak aralarda bir yerde, üstelik pazartesi sendromu da yaşanıyorken hala çok neşeli olabiliyor. O kadar ki bugün birileri onlardan nefret edebilir. Bilim insanları bu tip insanları ilginç bir araştırmaya imza atmışlar.

Onlara göre fazla olumlu düşünen; “optimist” kişilerin beyninde bir hata var.

Uzmanlar beyin taraması imajlarını kullanarak, bazılarımızın kendimizi kötü haberi reddetmeye programladığımızı buldular. Hayatın sadece olumlu yönlerini görmeye odaklanmış olanlar var.

University Collge London’dan Dr. Trali Sharot “Bardağın boş tarafından görmektense, dolu tarafını görmek, olumlu bir şey. Bu, stresi ve anksiyeteyi düşürecektir ve sağlık açısından da oldukça güzel. Fakat, bu aynı zamanda insanların tedbirsiz davranmaları anlamına da gelebilir. Güvenli olmayan cinsel ilişki, emeklilik için para biriktirmemek gibi…” diyor.

Gönüllülerin beyinleri incelendiğinde, zihinlerindeki optimistik tarafın, olumsuz tahminleri reddettiği bulundu. Beyinde yanlış işleyen bir bölüm, insanların hayatı pembe gözlüklerle hatta pespembe görmelerine neden oluyor.


Kaynak

Devamını Oku »

28 Nisan 2015 Salı

Mutluluk Şans mı, Kader mi?

Çocukluğumuzdan itibaren davranışlarımızın hangi sonuçlar oluşturacağı ve bu sonuçların hangilerinin bizim davranışlarımızdan kaynaklandığı, hangilerinin ise bizim dışımızdaki nedenlere dayandığı konusunda beklentiler geliştiririz.

İç denetim odağı kişinin kendi ve çevresini kontrolü altında hissetmesine işaret eder. Dış denetim odağında ise kişi yaşadıklarının sonucunu kendi dışındaki nedenlere dayandırır.

Örneğin; Eşiyle tartışmış ve sonucunda tüm günü berbat geçmişse sorumlusu eşidir. İşleri iyi gitmemişse kader böyle istemiştir. Şansı yaver gitmediği için aldığı borçları ödeyememiştir.

Özellikle yaşamını kader, şans, başka insanlar, toplumun yönlendirdiğine inanan insanlar için yaşam oldukça zordur.

- Kendilerini yaşamda kurban olarak görürler. Yaşadıkları olayları insanlara, kadere bağladıkları için onlar yaşamın kurban ettiği kişilerdir. Bu kişilerden sık sık “şansızım”, “kaderimmiş” vb..gibi sözleri duyarsınız..

- Kendi davranışlarının sorumluluğunu almakta güçlük çekerler. Bu nedenle benzer olumsuz yaşantılar hayatlarında tekrarlanabilir. Bu olumsuzlukların nedenini de kendi değil diğer insanlar ve toplum olduğunu düşündüklerinden insanlara güven duymak bu kişiler için zordur.

- Pasif, kuşkucu yanları vardır.

- Kendilerine güveni azdır. Kendi davranışlarının sonucunun kendini nasıl etkilediğini görmekte zorlanırlar.

- Kişisel ilişkilerinde, iş yaşamında yetersizlikleri vardır.

- Kendilerini oldukları gibi kabul etmede zorlanırlar.

– İnsanlarla ilişkilerinde bağımlı yapıları vardır. Yalnız kalmak bu kişiler için çok zordur. Bu nedenle de diğer insanlardan gelen yönlendirmelere mahkum olurlar. Kendini gerçekleştiren kehaneti yaşarlar.

- Kendi yaptıkları davranışlarla yüzleşmek çok zordur bu kişiler için..Ancak insanın kendinden kaçması gölgesinden kaçması gibidir..Nereye giderseniz gidin gölgeniz sizinledir. Bazen net bir şekilde görürsünüz, bazen de farkına varmazsınız ama o hep yanınızdadır. Bu nedenle bu kişiler iç huzurları olmadıklarını da söylerler. Depresif özellikler de görülür.

- Bu kişiler iş yaşamlarına, ilişkilerine harcadıkları mesai fazladır.

- Yaşadıkları olayların sorumluluğunu alırlar. “Ayrılmak”, “karşısındakini kırmak”, “iflas etmek”, “işte yükselmek”…vb

- Kendilerini oldukları gibi kabullenirler. İlişkilerinde kendilerini etkin görürler ve daha iyi uyum sağlarlar.

- Insanlarla ilişkilerin de rahattırlar, değişikliklere daha iyim sağlarlar.

- Kendi yaşamları üzerinde etkileri olduklarına inandıkları için yaşamları için insiyatif alabilirler.

Yaşamımız tamamen bizim etkimizle yönlendirebileceğimiz bir süreç olmadığı gibi tamamen kader, şans ve diğer insanlara bırakacağımız kadar da değersiz değildir. Elimizden geleni yapmak ile “kusursuza” ulaşmayı karıştırıp kendimizi tüketmek bize zarar verir. Aynı şekilde de “kader ağını örüyor”, “ben zaten oldum bundan sonrası diğer insanlara, şansa bağlı” deyip kendimizi etkisiz hale getirmek de insanlarla ilişkilerimize ve kendimize yaptığımız en büyük tahribattır.


Kaynak

Devamını Oku »

25 Nisan 2015 Cumartesi

Başarı Yolunda Hayal Gücünü Doğru Kullanma Sanatı

TV keşfedilmeden önce bu fikir zihinde hayal edilmiş, sonra pratikte gerçekleştirilmiştir. Tank bin Ziyad İspanya’yı fethetmeden önce karaya çıktıktan sonra gemileri yakma fikrini zihnen canlandırdı. Yine telefonun, bilgisayarın keşfi gibi buluşlar önce zihinde hayalen belirmiş; sonra pratiğe dönüştürülmüştür.

Bilinçaltı gerçekle hayali birbirinden ayır edemez. Dolayısıyla manipüle edeceğimiz, ideallerimizle ilgili hayallerin bilinçaltında yer etmesini sağlarsak bu hayallerin gerçekleşmesi için bilinçaltı elinden geleni yapacaktır.

İnsan bir şeyi yüksek inanç seviyesinde hayal ederse gerçek tecrübeden algılanmış kadar başarılı olabilir. Anthony Robbins “Yeterli duygusal yoğunluk ve tekrarla sinir sisteminiz bir şeyi gerçek olarak algılar, o şey henüz olmamış olsa bile!” der. Türkiye de hayal kurma denince akla gerçekleşmesi imkânsız durumların zihinde tasarlanması gelmektedir. Hatta bu durum şarkılara dahi yansır: “Hiç ayrılamam derken, kavuşmak hayal oldu!”

Burada bahsettiğimiz hayal (gerçek mânâda hayal), gelecekte gerçekleşecek olay ya da durumların (Eminlik seviyesinin yüksek olması durumunu kastediyorum!) şimdiden yaşanmasıdır.

Hayal gücünü etkili kullanmak ufku genişletmenin, sınırları aşmanın en iyi yoludur. Kendini gerçekleştirmenin, ideallerin sınırlarını aşmanın yolu hayal gücünün yüksekliğinden geçer. Yahya Kemal “Kişi âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar” der. Hayalleri sona eren insan bütün yaşama gücünü kaybeder.
Hedefler belirlediniz. Ancak bu hedeflere ulaşabilmek için onları kendinize hatırlatıp tanıtmanız gerekiyor. Devamlı tanıtım ve hatırlatmayla kendinizi başarı için zinde tutabilirsiniz. Meselâ Rocky filminde Silvester Stallone Rus rakibinin fotoğrafını antrenman sırasında karşısındaki duvara yapıştırmıştı ve attığı her yumruğun onun yüzünde patladığını hayal etmişti. Üniversite sınavına girecekler kazanmak istedikleri okulun önce fotoğrafına yolculuk etmeliler. Kendinizi idealinizdeki okulun bahçesinde dolaşırken, sıralarına dokunurken, kütüphanede ders çalışırken hayal edin.

Hayatta İstediklerinizi Ancak Denerseniz Alabilirsiniz

“Genç ve hürken, düşlerim sonsuzken dünyayı değiştirmek isterdim. Yaşlanıp akıllanınca dünyanın değişmeyeceğini anladım. Ben de düşlerimi biraz sınırlayarak sadece memleketimi değiştirmeye karar verdim. Ama o da değişeceğe benzemiyordu. İyice yaşlandığımda artık son bir gayretle sadece ailemi, kendime en yakın olanları değiştirmeyi denedim. Ama ma­alesef bunu da kabul ettiremedim. Ve şimdi ölüm döşeğinde yatarken fark ettim ki; önce yalnız kendimi değiştirseydim, onlara örnek olarak ailemi de değiştirebilirdim. Ailemi ve çevremdekiler’! değiştirseydim, ülkemi de­ğiştirebilirdim. Kim bilir, belki dünyayı bile değiştirebilirdim.” Pişmanlık do­lu, üzücü bir hayat dersi veren yukarıdaki cümleler VVestminster manastırının bodrumunda bir Anglikan piskoposunun mezarı üstündeki yazıttan alıntılardır.

Hedeflerinize ulaşabilmeniz için iç motivasyon şarttır. Her zaman ve şartta sizi harekete geçirecek bir motivasyon. Bu da hedefinize ulaştığınızı, başarıdan sonra yaşayacağınız coş-kuyu hayal etmekle olur.
İnsan bir işi yapmadan, yaptıktan sonra yaşayacaklarını zihninde canlandırabilir hemen eyleme geçmek isteyecektir. Zira hayal insanları eyleme geçirmede önemli bir güçtür. Meselâ şans oyunlarına katılanlar kazanmaları halinde elde edeceklerinin hayaliyle buna yönelirler (ölme ihtimalinin piyango çıkma ihtimalinden çok olduğunu düşünmeden). Kazanma hayali insanları bu küçük ihtimal için motive ediyorsa siz de hedefinizden uzaklaştığınız takdirde hayal kurarak iç motivasyonunuzu sağlayabilirsiniz.

Daima en iyisini düşünen biri daima hedefiyle meşgul olur; yerken, içerken, yatarken hep hayaliyle yaşar. Bir sporcu düşünelim: Şampiyon olmayı hedefliyor. Sadece müsabaka sırasında şampiyonluğu düşünürse, hedefine ulaşması hayli zordur. Her an, her dakika o başarı hayaliyle yaşayan sporcu; başarı hayaliyle yaşamayan sporcuya göre müsabakaya bir adım önde başlamıştır.

Bir de karamsar insanların olumsuz hayalleri vardır. Onlar sonuç, gerçekleşmeden kötü bir sonuçla karşılaşacaklarını ve bu sonuç karşısında kendilerinin durumunu hayal ederler. Böyle bir hayal kişiyi hedefinden uzaklaştırır, karamsarlığa iter ve eyleme geçmek için gereken ilham kaynağını kendisinde bulamamasına sebep olur, devamlı kaygı başlar ve iç motivasyon yok olur. Madem bilinçaltını kendi isteklerimiz doğrultusunda yönlendirebilme fırsatına sahibiz, neden olumlu hayaller kurmuyoruz da ideallerimizi baltalayacak olumsuz hayallere başvuruyoruz?

Kendinizi olmak istediğiniz şekilde hayal edin. Göreceksiniz, bir gün bu hayalinize ulaşacaksınız. Diğergam olmayı düşünüyorsanız diğergammış gibi, şampiyon olmayı düşünüyorsanız şampiyon gibi düşünün. Diyeceksiniz ki, “Bu kendimizi ve çevremizi kandırmak olmaz mı?”

Bir Hint hikayesinde şöyle anlatılır:

Kambur prens kamburundan çok rahatsız olmaktadır. Bundan dolayı halkın önüne çok çıkmamaktadır. Birgün heykeltıraşını çağırarak ondan kamburu yokmuş gibi bir heykelini yapmasını ister. Sonra bu heykeli sarayın kuytu bir yerine yerleştirir ve her gün oraya giderek kendisinin de bir gün böyle olacağını hayalinde canlandırır. Zaman geçtikçe prensin kamburu düzelmeye başlar ve bir yıl geçtikten sonra ortadan kalkar.

Şimdi de geçelim, nasıl hayal kuracağınıza. Hayal kurmanın da kendine göre bir takım metotları vardır. Hayal kurarken aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısınız:

1-

Beynin algılama merkezlerinden görme merkezi işitme merkezine göre 20 kat daha güçlüdür. Hayalinizi görselleştirerek etkili kılın. Meselâ öğrenciyseniz YGS ya da LYS’de Türkiye 1.’si olduğunuzu, mikrofonların size uzatıldığını, ana-baba ve öğretmenlerinizin sevincini görün. Ne istiyorsanız hepsinin görsel kayıtlarını çıkarın. Gelecekteki başarılarınızı şimdiden yaşayın.

Görsel hayallerin etkili kılınabilmesi için:

* Hayalleriniz hareketli ve renkli olmalı.

* Fotoğraflar halinde değil, film gibi olmalı.

* Hayallerinizin içerisinde kendinizin de olması gerekir.

2-

Başarınızdan sonra duyacağınız alkış seslerini, annenizin “Aferin oğluma!” sözlerini, çevrenizde size yönelecek takdir dolu sözleri duyun. İnanın bunların hepsi bir gün gerçekleşecek.

3-

Türkiye 1.’si olduktan sonra yaşayacağınız coşku selini, sevincinizden ağladığınızı ve göz-yaşlarınızın yanaklarınızı ıslatmasını, ailenizin sevinç çığlıklarını hissedin. Beyniniz başarıyı hissetsin ki size bu hayallerinizi yaşatabilsin.

4-

Ulaşılması mümkün olmayan ütopik hayaller kurarsanız, hayalleriniz suya düştüğünde boğulabilir. Hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsanız hayalleriniz kontrolden çıkıp sizi yönetmesin, siz onu yönetin. Dizginleri asla hayallerinizin eline vermeyin. Hayalleriniz kontrolden çıkarsa bir süre sonra ideallerinizden uzaklaşır, sadece hayallerle yaşarsınız.

5-

Sakin ortamda hayal kurun, derin nefes alarak hayalinize başlayın, hayaliniz kısa süreli olmalıdır, (sizi asıl he-definizden saptırmayacak kadar).

Unutmayın ki, hayalde olmayan gerçekte de olmaz. Aynı zamanda hayal kurmak ücret de istemez. Hayalleri olmayanlar hayalleri olanlarındır. Her başarı gerçekleşmeden önce bir hayaldi. Hayal kurunca çevremdekiler gerçekleşince ben güldüm.

Hayallerinizi kovmayın; çünkü onlar gittiler mi siz kalırsınız belki, fakat artık yaşamıyorsunuz demektir.
Mark Twain


Kaynak

Devamını Oku »

24 Nisan 2015 Cuma

İş Hayatında Giysileriniz Konuşuyor?

Bazen giysilerimiz bizim adımıza konuşuyor. Giysilerin dilini öğrenmemiz gerek. Haydi gelin, giysilerin diliyle tanışalım…

Ne kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşadığı yüzünden okunuyordu. Şirketin Avrupa başkanının Türkiye’ye geleceğini öğrendiği zaman ne kadar da heveslenmişti. Onu etkilemeyi istemiş, bu şekilde gelecekte bu şirkette yükselmek, yurt dışında bir pozisyon elde edebilmek için bir avantaj yakalamak istemişti.

O sabah nasıl da özenle hazırlanmış, kıyafetlerine dikkat etmişti. Nasıl bu kadar yanlış bir izlenim bırakmıştı? Kıyafetleri ile ilgili herkesin ortasında aldığı eleştiri onu yıkmıştı. O işinin ehli, güvenilir, saygın ama aynı zamanda genç ve dinamik bir iş adamı gibi görünmek istemişti. Sadece o gün için özel alışveriş yapmıştı. Her şey yolunda gidiyor diye düşündüğü bir anda… Peki ama nerede hata yapmıştı?

Kıyafetlerinizin konuştuğunu, sizin hakkınızda karşınızdakine pek çok şey söylediğini biliyor muydunuz? Belki siz de yukarıdaki kadar nahoş olmasa da kötü bir deneyim geçirdiniz bu konuda. Belki de kıyafetlerinizin verdiği mesajların önemini daha önceden fark edip, bunu lehinize kullanmaya başlamıştınız zaten.

“Başarı için Giyim” (Dress for Success) 
adlı kitabın yazarı John T. Malloy, kıyafetlerin, hatta her bir parçanın bir anlamı olduğunu, insanlara bir mesaj verdiğini kanıtlamak için New York’ta bir otobüs terminali ve bir metro istasyonu civarında minik bir deneme yapmış.

Bu deneme esnasında yazar insanlara yaklaşıp, son derece utandığını ama cüzdanını evde unuttuğunu, çok zor durumda kaldığını ve eve gitmek için 75 cent’e ihtiyacı olduğunu söylemiş. Bunu günün en kalabalık zamanında iki saat boyunca yapmış. İlk saatte bir takım elbise giymiş ama kravat takmamış. İkinci saatte aynı takım elbiseye bir kravat eklemiş. İlk saatte 7,23$, ikinci saatte ise 26$ toplamış. Hatta ikinci saatte bir adam ona gazete alması için para bile vermiş.

Malloy’un vardığı sonuç:”Kravat sorumluluk sahibi olmanın ve saygınlığın bir sembolü. Başka insanlara sizin kim olduğunuz hakkında, itibarınızı azaltan ya da artıran mesajlar veriyor.” Yaptığı pek çok çalışmanın sonucunda yazar, kıyafetlerin insanlar üzerinde yarattığı etkilerin, verdiği mesajların gerek iş hayatında gerekse sosyal hayatta başarı için kaçınılmaz olduğuna karar vermiş. Kıyafetlerin dilini bilir, onları dinlersek bizler de başarıya doğru bir adım atmış oluruz, ne dersiniz?

Giysilerimiz çevremizdekilerin bize baktığında ilk gördüğü iletişim aracıdır. İnsanlar ne giydiğimize bakarak bizler hakkında pek çok konuda yargıya varırlar. Kıyafetlerimizin kişiliğimizin bir yansıması olduğunu düşünürler. Aslında bütün bunlar tabii ki bilinçli yaşanan bir süreç değildir. Tamamen geçmiş bilgi ve deneyimler doğrultusunda oluşmuş kalıplaşmış örnekler (stereotype), düşünce kalıpları yönlendirir kişileri.

Kıyafetlerimiz temelde 3 konuda iletişim kurar ve karşımızdakilere bilgi verir. Değerlerimiz, o anki sosyal kimliğimiz ve statümüz. Bazen bir iş kadınının eteğinin boyuna bakarak onun değer yargılarıyla, düşünceleriyle hayata bakış açısıyla ilgili bir yargıya varırız. Bazen de son derece muhafazakar giyinmiş bir genç kızın… Sonra o kişinin kıyafetine bir daha bakar ve onun bir anne, bir iş kadını, bir öğrenci olup olmadığına karar veririz. En sonunda da sosyal hayatta ve iş hayatında nereye kadar ilerlemiş olduğunu tahmin ederiz.

Bir kot, beyaz askılı bir tişört ve beyaz spor ayakkabılar giymiş, saçlarını at kuyruğu yapmış bir genç hanımı örnek olarak inceleyelim. Öncelikle rahatına düşkün, çok muhafazakar olmayan biri olduğunu düşünürüz. Çalışmadığı konusunda tereddüt etmeyiz. Yaşına göre ya ev hanımı ya da öğrenci olduğunu tahmin ederiz.

Bazen karşıdan gelen kişinin kıyafetinin ütüsünün olmadığını fark eder, kırışıklıklara bakıp karşımızdakinin kıyafetleri ile ”Ben detaylara takılmam. Pek bir şeye önem vermem. Kıyafetlerime, işime ve hatta geleceğime…” diye bağırdığını duyarız.

Bazen baştan aşağı her yeri tasarımcı logolarıyla dolu birini görürsünüz. O giysiler size; sahibinin kendisine pek güveni olmadığını, bu pahalı markaların bu kadar görünür olması sayesinde karşısındakiler üzerinde bir üstünlük kurmak istediğini fısıldar. Ya da karşınızdaki kişi parlak, göz alıcı bir kravatla iş toplantısına gelmiştir. Onu takan kişi farkına varmasa bile kravatı toplantıdakilere“Dikkate ihtiyacım var!” diye seslenir. “Bana da bakın, beni de dikkate alın…”

Kıyafetlerimizin istediğimiz şekilde konuşmasını istiyorsak, sadece tarzımıza değil, o kıyafetlerin renklerine de dikkat etmemiz gerekiyor.

İki iş kadını düşünün. Her ikisi aynı sektörde ve üst düzey yönetici. Her ikisi de aynı takım elbiseyi giymiş. Ancak farklı renklerde.

Düşünün ki, biri siyah, diğeri bordo birbirinin aynısı iki takım… Bu kıyafetlerden biri klasik ve güvenilir olduğunu söylerken diğeri kendisini giyen kişinin dikkati çekmeyi, farklı olmayı ne kadar çok sevdiğini haykırır. Renk seçimlerimiz de bizlerin kişiliğinin göstergesidir unutmayalım. Bazen otoriteyi bazen güveni bazen de enerjiyi anlatırlar. Biz farkında olmasak da ruh halimizi, içinde yetiştiğimiz kültürü ve içinde bulunduğumuz sektörü, hatta bazen mesleğimizi iletirler çevredekilere.

Bazı sektörler, bazı meslekler kuralları temel alır. O işi yapıyorsanız, o sektörde çalışıyorsanız, kurallara uyduğunuz sürece, onları uyguladığınız sürece başarılı olursunuz.

Avukatları ele alalım. Eğer sizin için ya da şirketiniz için önemli bir dava söz konusuysa kuralları en iyi bilen, onları tanıyan, risk almayacak ve güvenilir birisini istersiniz muhtemelen. Kapınızı çalıp son derece yaratıcı olduğunu söyleyen, her bir davasında farklı teknikler uygulayan bir avukat korkutmaz mı sizi?

Ya da bir tasarımcıyı düşünelim… Sizin için başkalarından farklı birşeyler yapmasını istersiniz, değil mi? Farklı, yaratıcı bir insana ihtiyacınız vardır. Tabii o insanı ilk gördüğünüz zaman alnında “Ben yaratıcıyım” yazmadığı için görünüşüne bakarsınız. Lacivert takım elbiselerini giymiş, beyaz gömleğine son derece klasik bir kravat takmış bir tasarımcıya bakıp düşünürsünüz muhtemelen. Yaptığı işteki yaratıcılığı neden kendisinde, kıyafetlerinde göremediğinizi merak etmez misiniz?

Yanlış anlamayın. Uçuk kaçık kıyafetlerden bahsetmiyorum. Belki farklı bir ceket, biraz daha esnek ama yine de iş hayatına uygun bir kıyafet neden olmasın ki?

Sizin içinde bulunduğunuz sektör nasıl bir sektör? Klasik mi? Nasıl mesajlar vermeniz gerekiyor? Ben güvenilirim… Ben otoriterim… Ben değişime açığım… Ben farklıyım… Hangisi sizin mesleğinizle, şirketinizin sektörü için vazgeçilmez mesaj? Peki o mesajı vermek için hangi kıyafetleri giymek gerekiyor?

Bazen farkına varmadan geçmişimizin bugünümüzü yönetmesine izin veririz. Belki geçmişte yaşadıklarımız, alışkanlıklarımız, duyduklarımız ya da gördüklerimiz bugün bizi sahip olduğumuz hayat tarzını yansıtmaktan alıkoyuyor. Oysa eğer ne olduğumuzu yansıtamıyor, sahip çıkamıyorsak husursuz ve sonunda da mutsuz oluruz. O halde ilk yapmamız gereken kim olduğumuzun, ne mesaj vermek istediğimizin farkına varmak. Sonra da bu mesajları kıyafetlerimizle nasıl vereceğimizi öğrenmek. Zor mu?

Hayatta sizi başarıya götüren adımların hangisi kolay?


Kaynak

Devamını Oku »

22 Nisan 2015 Çarşamba

Işık İşcisi Nedir?

Işık işcisi karşılık beklemeden bütüne hizmet eden kişi demektir. Bu hizmeti yapması için şifacı veya ruhsal öğretmen olmasına yada spiritüalizmle ilgili bir iş yapmasına da gerek yoktur. Bulunduğu her yerde ve zamanda insanlara faydalı olmayan çalışan, başka insanların mutluluğu ile mutlu olabilen, koşulsuz sevebilen ve yaptıkları için karşılık beklemeyen her insan bir ışık işcisidir. Ancak genelde ışık işcileri şifacılık, ruhsal öğretmenlik, yaşam koçluğu gibi işlere doğal olarak ilgi duyarlar ve bu alanlara çekilirler. Spiritüel işlerle ilgilenen herkese ışık işcisi dememiz ise mümkün değildir. Bazı insanların sadece ego tatmini, maddi kazanç, veya kişisel ilgi nedeniyle bu konularda çalışmalar yaptığı da bir gerçektir. Bu insanlarla, gerçek ışık işcileri arasında çok ciddi farklar vardır ve dikkatli bir göz tarafından kolaylıkla bu farklar algılanabilir.


Gerçek bir ışık işcisi bütünlük kavramını anlamıştır. İnsanların diline, dinine, milletiyetine hatta kişiliğine bakmadan herkesi bir olarak görür, sever ve saygı duyar. İnsanların özünün aynı olduğunu ve hepimizin bu özü barındırdığını bilen ışık işcisi kendi kişisel değerleri ile insanları yargılamaz. Herkesin özgür iradesine saygılıdır ve kendisinden yardım istenmediği sürece kimsenin hayat akışına müdahale etmez. Ancak yardım çağrısı aldığı anda tüm kalbiyle yardıma hazırdır.


Bir ışık işcisini eleştirirseniz ilk yapacağı şey içine dönmek ve kendisini arındırmaktır. Çünkü o sizin ona aynalık yaptığınızı ve sizde gördüğü herşeyin aslında kendi içinin yansıması olduğunu bilir. Yaptığınız eleştiri ise onun farkına varması gereken bir soruna işaret etmektedir bu nedenle bunu kendisini arındırmak için fırsat olarak görür.


Işık işcileri çevrelerindeki negatif ve düşük titreşimli enerjileri, pozitif ve yüksek titreşimli enerjilere yükseltme yeteneğine sahiptir. Çoğu zaman bunu bilinçli yapmazlar ancak onlara yakın olmak size kendinizi çok daha iyi hissettirir. Kendinizi olumsuz bir ruh halinde, korku içinde veya depresif hissettiğiniz zamanlarda bir ışık işcisinin yanında olmak kadar rahatlatıcı bir şey yoktur. Enerjinizi temizler, sizi rahatlatır ve titreşiminizi yükseltir ve bunu çoğu zaman otomatik olarak yapar.


Işık işcilerinin genelde sezgileri güçlüdür, bazıları auraları görebilir bazıları yüksek ölçüde empatiktir bazıları daha yüksek psişik yeteneklere sahiptir. Bazı ışık işcileri ise kendi yeteneklerinin farkında değildir veya yaşadığı korkularla bu yeteneklerini kendi rızaları ile köreltmişlerdir. Ancak her durumda bu yetenekleri uyanmaya hazırdır.


Işık işcileri egosunu dengelemiştir özellikle spiritüel egodan tamamen uzaktır. Başka insanları eleştirerek kendi değerini arttırmaya çalışan insanlar için üzülür ve onlara oldukları gibi değer verir. Işık işcileri hep birlikte mutlu olacağımız, iyi olacağımı ve refah içinde yaşayacağımız bir geleceğe inanır, bunun için çalışır.


Işık işcileri çocuklarla ve hayvanlarla çok iyi anlaşır ve onlar tarafından sevilirler. Ayrıca doğaya karşı derin bir sevgi ve saygı duyarlar. Doğayı veya hayvanları korumak için aktif olarak çalışan bir çok ışık işcisi vardır.


Işık işcileri sadece gezegenimiz için değil tüm evren için çok önemlidir ve insan bilincindeki gelişimin devam etmesi hatta sıçramalar yapması için çok büyük bir misyon üstlenirler. Işık işcileri bizim içimizdeki özü hisseden ve bu özün gerçek gücünü ortaya çıkartmamız için bizi destekleyen insanlardır. Elbette kaçınılmaz olarak yaşamak için çalışır, para kazanır, dünyasal işlerle ilgilenirler. Ancak gerçek bir ışık işcisi her ne yaparsa yapsın gittiği her yere ışık ve elini attığı her işe güzellikler getiren kişidir. Işık işcilerinin sayısının daha fazla artacağı dönemlere doğru yol alırken hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum.


Sevgilerimle


Berna Özcan Demir


Alıntıdır

Devamını Oku »

21 Nisan 2015 Salı

Haftanın Kişisel Gelişim Kitabı: Öykücü Beyin


ÖYKÜCÜ BEYİN


Bir Nöroloğun Bizi İnsan Kılanın Ne Olduğuna Dair Arayışı


Yazar : V.S. Ramachandran


Çevirmen : Ayşe Cankız Çevik


Yayınevi : Alfa Yayıncılık


Beyindeki Hayaletler ve İnsan Bilincinde Kısa Bir Gezinti adlı kitapların yazarı ünlü nörobilimci Ramachandran, beyin biliminde son 15 yılın gelişmeleri ve yeni bulgularıyla derlediği bu son kitabında insanın aslında ne olduğunu irdeliyor.


Dünyayı nasıl algılıyoruz?


Zihin-beden ilişkisi denilen şey de ne?


Cinsel kimliğimizi ne belirler?


Bilinç nedir?


Otizmde ters giden ne?


Sanat, dil, eğretileme, yaratıcılık, kendilik farkındalığı ve hatta dini duyarlılıklar gibi özbeöz insana dair olan tüm bu gizemli yetilere nasıl açıklık getirebiliriz?


Bir kuyruksuz maymun beyni, zihinsel becerilerin böylesi tanrısal bir düzenine erişmeyi nasıl başardı?


Ramachandran’ın bu sorulara olan yaklaşımı, beyinlerinin farklı bölümlerinde, davranışları veya zihinleri üzerinde garip etkiler oluşmasına neden olan hasar veya genetik tuhaflıklara sahip hastaları incelemesiyle şekilleniyor.


Ramachandran’ın anlattığı öyküler Edgar Allan Poe veya Philip K. Dick’inkileri andırıyor olabilir, ama hepsi gerçek. Bu kişilerin ayrıntılı olarak incelenmesi, sadece tuhaf belirtilerinin neden ortaya çıktığını anlamamıza yardımcı olmakla kalmayıp, normal beyinlerin işlevlerini anlamamıza da yarıyor. Belki günün birinde insan beyni bilinci nasıl meydana getirdi sorusunu cevaplayabileceğiz.


Kozmosun geri kalanı her tür insani endişeye rağmen yuvarlanıp giderken, evrenin ufacık bir köşesini aydınlatan içimdeki bu “ben” nedir veya kimdir? Tehlikeli bir şekilde teolojiye kayan bir soru.


“Marco Polo’nun ipek yolu seyahatleri gibi, Ramachandran bizi zihin seyahatlerine çıkartıyor…”
– Richard Davvkins, Gen Bencildir ve Kör Saatçi’n’m yazarı 




“Ramachandran’ın insan beyni üzerine yazdığı en kapsamlı ve en derin rehber kitabı.”
– Oliver Sacks, Aklın Gözü ve Karısını Şapka Sanan Adam’ın yazarı



Kitabı satın almak için TIKLAYINIZ..


Kaynak

Devamını Oku »

19 Nisan 2015 Pazar

MART AYININ 12 BURCA ETKİLERİ !

MART AYININ 12 BURCA ETKİLERİ !

Değişim dönüşümlerin-tamamlanma ve bitişlerin yaşanacağı-yeni deneyim alanlarına yönlendirecek enerjilerin açığa çıkacağı-aksiyon-agresyon-mücadele-rekabet-hırs-cesaret-grişim enerjilerinin yükseleceği bir aya giriyoruz.

5 martta başak burcunda DOLUNAY gerçekleşiyor.Başak-balık-ikizler-yay,değişken burçların hayatlarının her alanında radikal kararlar alacakları,ilişki iş konularında tamamlanma bitiş yol ayrımı yaşayacakları bir dönem.

10-18 mart marsın jenerasyonlarla yapacağı sert açılar ve 17 martta Plüton-uranüs karesi-toplumsal konularda hareketliliğin artacağı,stresli etkilerin bireysel ve toplumsal kaos yaratacağı tarihler,kaza sakarlıklara açık olacağımız,öfke ve agresyonun yüksek olacağı  bu günlerde temkinli ve sağduyulu hareket etmemiz stresli etkileri azaltmamıza yardımcı olacak ve duygu kontrolü şart !

20 mart balık burcunda yeniay ve güneş tutulması gerçekleşiyor.2012 den bu yana hayatımızda sorun problem baskı engel oluşturan tüm konularda gitmeyen ilişki evlilik iş konularında ciddi değişim dönüşüm tamamlanma bitişler yaratacak enerjiler açığa çıkacak ve altı ay boyunca yeni bir düzen kurmanın mücadelesi içinde olacağız.Bitiş ve başlangıçlar için enerjiler zorlayacak.Su burçları ve değişken burçlar tutulma enerjisinin etkisinden yoğun etkilenecekler.Yenilenme enerjisiyle yeni deneyimlere yelken açacaklar.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR : Mart ayı boyunca yöneticileri mars kişisel evlerinde hareket edecek.Enerji efor motivasyon ve cesaretleri yüksek olacak,girişim ruhları da.Aşk eğlence romantizm konularında şanslı bir süreçteler.Martın ilk haftası gökyüzü aşk ilişkiler iş ve girişimlerinde koçlara şans ve fırsatlar verecek.Kendilerini etkin ifade edecekleri,yetenek ve yaratıcılıklarını ortaya koyacakları bir haftada olacaklar.13 marta kadar iletişim planeti Merkür güçlü olduğu kova burcunda ilerleyecek ve koçların sosyal alanında hareketi arttıracak.Yeni arkadaşlar yeni iş girişimlerde toplumsal konulardaki projelerinde destekleyecek.5 mart başak burcunda gerçekleşecek olan dolunayla birlikte,koçlar iş ve çalışma koşullarında değişim ve yoğun mücadelenin içine girecekler.Bu dönem çalışma şartları günlük koşuşturmaları artabilir,spor aktivitelerinin içinde de olabilirler,sağlığı ihmal etmemeleri gerekiyor bu dönem.10-18 mart arası hırslı girişken ve cesur davranışlar sergileyebilir,iş ve aşk ilişkilerinde rekabet içinde olabilirler,kendilerini öfkelerini kontrol etmekte zorlanabilirler,iletişim içinde olduğu kişileri kolay kırıp döküp incitebilirler.Özellikle 11 ve 12 mart günleri gergin hissedebilirler kendilerini ve öfkeli davranışlar içine girebilirler.DİKKAT ! 13 martta iletişim planeti Merkür balık burcuna geçiyor.Koçlar zihinsel içlerine yönelebilir,etraflarında yada yaşamlarında olan bitenin değerlendirmesini yapmak isteyebilirler,duygusal hassas birazda yorgun hissedebilirler kendilerini,arkalarından dönen işleri duyabilir düşmanlarıyla da yüzleşebilirler.17 martta Venüs güçlü olduğu boğa burcuna geçiyor bu transit koçları maddi konularda destekleyecek.Yeni kazanç şans fırsatları bulacakları maddi konularda rahatlayacakları bir döneme girecekler.Tabi 17 matta ağır abilerin(Uranüs-plüton)karesi son kes kesişecek.İşte bu gün sakin kalmaya kendinizi ve öfkenizi kontrol altına almaya çalışın.Birebir etki alacaksınız ve karşınızdan gelecek stres yaratan olaylar.Ani tepkilerden kaçının.20 martta balık burcunda yeniay ve tam güneş tutulması gerçekleşecek.Koçların 12.evlerinde,geçmiş işi bitmiş her şeyi bitirme konusunda kararlı olacakları,geçmişe sünger çekecekleri bir dönem,ilişki iş hayatlarının her alanında değişim ve dönüşüm isteyecekleri ve net kararlar alacakları bir dönem.21 mart güneş kişisel evlerine giriyor bu güzel bir etkileşim yeni girişim ve başlangıçlar için koçları destekleyecek..

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Martın 17 sine kadar yöneticileri Venüs 12.evlerinde hareket edecek boğaların,geçmiş borç ödemelerin mücadelesi içinde olabilirler.Mars da ayın sonuna kadar 12.evlerinde olacak,zaman zaman enerji motivasyonları düşebilir,perde arkası işler aşklar gündemlerinde olabilir.Martın ilk haftası ailevi konularda güzel gelişmeler yaşanabilir,aile içi ilişkiler dengeye girebilir yada aileden yardım destek gelebilir.5 mart başak burcundaki dolunay enerjisiyle birlikte aşk ilişkiler çocuklarla ilgili konular hareket kazanabilir.Hamilelik doğum gündeme gelebilir.Yeni hobiler sanatsal konulara eğilim de artabilir.10-18 mart gökyüzü çok stresli olacak,birebir etki almasa da boğalar,bu günlerde aksilikler stres yaratacak konular gündeme gelebilir.Temkinli hareket etmelerinde fayda var,özellikle kaza ve sakarlıklara karşı.Tabi toplumu etkileyecek olaylar onlarda da stres yaratabilir.13 marta kadar iletişim planeti Merkür kova burcunda ilerleyecek,iş ve kariyer konularında iletişimleri yoğunluk kazanıyor,yeni iş fırsatlarında şansları yüksek olacak.13 ünden sonra Merkür balık burcuna geçecek ve 11.ev sosyal alanları hareket  kazanmaya başlayacak,dernekler kulüpler organizasyonlar da yer alabilirler,yeni kişiler arkadaşlar tanıyabilirler.17 mart yönetici planetleri Venüs kişisel evlerine geçiyor,güzellik estetik fiziksek değişim için güzel bir dönemde olacaklar.Aşk ve ilişkilerden yanda şanslı bir dönem.Maddi konularda da şans fırsatlarının artacağı güzel bir dönemde olacaklar.Yeni bir ilişkiye başlayabilir yada var olan ilişkilerini güçlendirebilirler.Romantizminde yükseleceği keyifli bir dönemde girecekler.20 martta ki yeniay ve güneş tutulması boğalara ideallerini dileklerini gerçekleştirme şans ve fırsatları getirecek,il yer değişimi iş yada aşk için olabilir.6 ay yeni yerler yeni kişiler yeni deneyimler içinde olacaklar.21 martta güneş koç burcuna geçiyor.Manevi  ruhsal  konulara eğilim gösterebilir,biraz iç dünyalarına çekilmek dinlenmek isteyebilirler,sağlık konuları da gündeme gelebilir.28 mart harcamalara dikkat ! iş sanat medya yayıncılık tanıtım eğitim yurtdışı iş yada seyahatlerde gündeme gelebilir ay sonu.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Mart ayının 13 üne kadar yönetici planetleri Merkür güçlü olduğu kova burcunda hareket edecek ikizlerin ,iletişimin hızlı olacağı,zihinsel hareketli bir dönemdeler.Bu dönemde sosyal alanları hareketli,seyahatler eğitim yayıncılık tanıtım konularında şansları yüksek.17 marta kadar da Venüs ekip takım çalışmaları arkadaşlarla birlikte güzel vakitler geçirme konusunda şans veriyor,yeni karşılaşmalar tanışmalarda gündemlerinde olacak.5 mart başak burcundaki dolunay,ev aile konularında hareketlilik getirecek,değişim sözkonusu olabilir.İş amaçlı ev yer değişimi de gündeme gelebilir.10-18 mart gökyüzü stresli etkiler altında olacak,sosyal alanda gerginlik tartışmalar,ilişkilerde tartışmalar getirebilir,kaza ve sakarlıklara karşıda uyanık olmalarında fayda var bu günlerde.Özellikle 17 sinde Uranüs Plüton karesi,sosyal arkadaşlarla iletişimde stres  gerginlik yaratabilir.Dikkat ! 13 martta iletişim planeti Merkür balık burcuna geçiyor,ikizler zihinsel içe dönebilir bu süreçte,dalgınlık unutkanlık,algılamada zorluk yaratabilir bu transit geçişi.Bu dönem zihinsel konulara biraz ara vermeleri gerekebilir,iletişim haberleşmeleri de zayıflayabilir.20 mattaki yeniay ve güneş tutulması iş ve kariyer evlerinde gerçekleşecek,toplum önündeki statülerinde değişim iş değişimi getirebilir bu tutulma.Tabi köşe aks olunca hayatlarının her alanında değişim yenilik getirebilir tutulma ikizlere.21 martla birlikte gelecek idealler hayaller konularında güzel gelişmeler,gelecek için yeni plan ve projeler gündeme gelmeye başlayacak,güneş 21 inde koç burcuna geçiyor,ikizler için ideallerini gerçekleştirme konusunda şans ve fırsatlar yaratmaya başlayacak.Toplum önünde daha çok yer almaya başlayacak ikizler.

YENYEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Enerji efor ve motivasyonlarının yüksek olduğu bir dönemdeler yengeçler,özellikle iş ve kariyer konularında şans ve fırsatlara açıklar.İş ve maddi konularda ayın 17 sine kadar Venüs kariyer evlerinde onları destekliyor.Tabi mars da ay sonuna kadar bu alanda enerji ve motivasyonlarını arttırıyor,birazda tahammülsüz agresif olabilirler,laf sözleri kırıp dökücü olabilir çevrelerine yengeçlerin bu ara.Hırsları rekabet duygularıda yüksek.5 mart başak burcundaki dolunay 3.iletişim evlerinde gerçekleşiyor yengeçlerin,ben bu dolunay yengeçler beklenilenin dışında şok kararlarla yakın çevrelerini şaşırtacaklar diyorum.İletişimlerinin yoğun olacağı bir hafta olacak dolunay haftası,seyahatler eğitim pazarlama medya tanıtım ilan konularıda gündeme gelebilir.10-18 mart stresli etkiler yaratabilir.Özellikle bitirmek istedikleri şeyler konusunda net kararlar alabilirler. Kaza sakarlıklara da dikkat bu tarihlerde.13 martta iletişim planeti Merkür balık burcuna geçiyor.Zihinsel içe yönelik olabilir,sezgisel de güçlü bir dönemde olacaklar.Yolculuklar seyahatler eğitim konuları hareket kazanabilir.20 mart güneş tutulması yeniayla birlikte geleceğe yönelik konularda ciddi radikal kararlar alabilir,eğitim yüksek öğrenim hukuksal konular seyahatler gündemlerine gelebilir.Yengeçler sanatsal aktivitelerin içindede yer alabilir,sosyal hareketli olacakları bir dönem başlıyor.21 mart güneşin koç burcuna geçmesiyle birlikte iş kariyer toplumsal statülerinde değişim yenilik güzel gelişmeler  yaşamaya başlayacak yengeçler.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Aslanlar sosyal hareketli bir dönemdeler.Yeni yerler kişilerle tanışmalar seyahatler gündemlerinde.Enerji efor motivasyonları  girişim ruhları yüksek.Mars ve Venüs öncü koçta aslan burçlarını destekliyor her konuda.5 martta başak burcundaki dolunay 2.maddi kazançlar evlerinde gerçekleşiyor aslanların,dolunay haftası kazanç ve harcamaları artabilir.10-18 mart  stresli etkiler var gökyüzünde,kaza sakarlıklara karşı temkinli olmakta fayda var bu günlerde.İletişimde sözlere de dikkat,kırıcı yıpratıcı ve yıkıcı sözler çıkabilir iletişimde ağızlarından.Özellikle Sosyal  ve yakın çevre ilişkilerinde iletişime dikkat ! Tabi bu süreçte yakın yada sosyal çevrenizdeki kişilerin yaşadıkları olumsuz olaylar sizi de etkileyebilir.13 martta iletişim planeti balık burcuna geçiyor,zihinsel hareketliliğiniz azabilir,iletişim konuları da,dalgınlık unutkanlık zaman zaman iletişimde sizi zorlayabilir.17 martta Venüs boğa burcuna geçiyor,iş ve kariyer konularında güzel şans ve fırsatlara açık olacakları bir döneme girecek aslanlar.İş ilişkiler ve parasal konularda güzel gelişmeler yaşayacaklar.Evlilik teklifi yada kararı da alabilir bu transit geçişinde aslanlar.Satürnde 5.evlerinde hareket ediyor aslanların,sağlam kalıcı bir ilişki aşk yada evlilik getirecek aslanlara yıl genelinde.Yabancı kültürlerden olması da muhtemel aşk ve evlilik konularının.20 martta balık burcunda yeniay güneş tutulması ,aslanların 8.evlerinde gerçekleşecek. Ciddi dönüşümler getirebilir bu tutulma aslanlara,sağlık cinsellik ölüm gibi temalarda.Ayrıca başkalarından elde ettikleri kazançlar yada hisseli paralar konularında da dönüşümler sözkonusu olabilir.8.ev transformasyon yani bitmesi gitmesi gereken bir çok şeyi hayatlarından çıkarma kararları da alabilirler.Temizlenmede diyebiliriz,yeniden doğmak için.21 martta güneş koç burcuna geçiyor,sosyal alanlarına hareket getirecek bu geçiş,yeni girişimlerde de aslanları destekleyecek,keyifli enerjik bir dönem başlıyor  mart sonuyla birlikte aslanlar için.

BAŞAKLAR VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Tabi mart ayının ilk haftası 5 inde başak burcunda gerçekleşecek olan dolunay başak burçlarını birebir etkileyecek.Karşıt evlerinden etki alacaklar.İlişkiler evlilik ortaklık alanlarından.Başaklar için genel olarak iş ilişkiler kariyer konularında radikal kararlar getirecek mart ayı.Değişim dönüşüm bitişler sözkonusu diyebiliriz.Dolunay enerjisiyle belirsizlikler dağılmaya başlıyor artık hayatlarında net kararlar alma konusunda enerjiler biraz zorlayacak başakları.Mars ve Venüs koç burcunda,alacak verecek ödemeler konusunda yoğun mücadelenin içine soktu başakları,17 sine kadar kredi miras hisseli paralar konularında Venüsün desteğini alacaklar.Özellikle martın ilk haftası parasal konularda güzel gelişmeler yaşayabilirler.Fakat ay sonuna kadar parasal konularda mücadeleleri devam edecek.10-18 mart gökyüzünde stresli açılar gerçekleşecek,kaza sakarlıklara karşı temkinli hareket etmekte fayda var bu günlerde.Parasal konularda da stres yaratabilir bu günler.20 marttaki güneş tutulması yeniay balık burcunda gerçekleşiyor.Başakların karşıt evinde.İlişkilerde değişim dönüşüm ayrılık bitiş getirebilir bu tutulma etkileri başaklara.17 martta Venüs boğa burcuna geçiyor.Venüsün boğa burcuna geçişi sosyal alanlarını hareketlendirecek,yolculuklar seyahatler,eğitim,yayıncılık,tanıtım,medya tv  hukuksal konular  hareket kazanmaya başlayacak.21 martta güneşin koç burcuna geçmesiyle birlikte ,maddi konularda alacak verecek ödemeler konularında dışardan destekler gelmeye başlayacak başaklara.


Kaynak

Devamını Oku »

17 Nisan 2015 Cuma

4 NİSAN AY TUTULMASI

4 NİSAN AYTUTULMASI
ÖZGÜRLEŞME ARZUMUZ YÜKSELİYOR.
KOÇ:Koçlar 15 nisana kadar özel sosyal ve ortaklık ilişkilerini yeniden gözden geçirebilirler,tamam yada devam kararı alabilirler.Mücadelelerini 15 mayısa kadar kazançlar konularında verecekler.Yeni ortaklık yada evlilik kararı alabilirler.Merkür koç burcunda ilerleyecek 15 nisana kadar,mantık dışı düşünce davranış ve söylemlerde bulunabilirler,sorumluluk gerektiren konularda acele kararlardan kaçınmaları hayırlarına.
BOĞA:Boğaların hizmet alanlarında,günlük rutinlerinde değişim sözkonusu olabilir.İşbirliği içinde oldukları kişilerle ilişkilerini yeniden gözden geçirebilirler,kendi isteklerine odaklı hareket edecekleri bir süreçteler.15 nisana kadar şartları zorlamamaları gerekiyor,tabi mars kişisel evlerinde öfkelerini kontrol etmekte zorlanabilirler 15 mayısa kadar.İki hafta stres fiziksel bedende rahatsızlık yaratabilir.Kaza ve sakarlıklara da dikkat.
İKİZLER :İkizler genel olarak Aşk ve ilişkilerden yana şanslı bir dönemdeler.15 nisana kadar yeni arkadaşlar tanıyabilir,yeni bir ilişkiye başlayabilirler,sosyal alanları hareket kazanacak.Kendilerini yaptıkları işi tanıtabilirler.Merkür 11.arkadaşlar evlerinde hareket edecek 15 nisana kadar.Mars ise 12.evlerinde 15 mayısa kadar,spekülasyon düşmanlıklara da açık bir süreçteler,zihinsel yada ruhsal sorunlar ortaya çıkabilir,danışmanlık yada yardım almaları hayırlarına özellikle sorumluluk gerektiren konularda acele kararlardan da kaçınmaları hayırlarına bu iki hafta.
YENGEÇLER:Yengeçlerin iş ev ve ailevi konuları hareket kazanıyor.Değişim bu konularda olabilir.Evli olan yada ilişkisi olan yengeçler ilişkilerini yeniden gözden geçirebilir tamam yada devam kararı alabilirler.Ev yer değişimi alım satım da gündeme gelebilir.Sosyal arkadaşlarıyla sters yaratan durumlarda sözkonusu olabilir,eleştiri yada yargılara maruz kalabilirler 15 mayısa kadarki süreçte,arkadaşlık ilişkilerini de yeniden gözden geçirebilir,eleme kararı alabilirler..
ASLAN : Aslanların bu iki hafta gündem konuları yakın çevre ilişkileri.Arkadaşları,akrabaları,komşu ve kardeşleriyle olan ilişkilerini masaya yatırılabilir,sorgulayabilirler.Yakın yerlere seyahatlerde gündeme gelebilir.Sosyal çevrelerinde iletişimin hareket kazanacağıda bir dönemdeler.İş koşullarında bir takım değişim yeniliklerde sözkonusu olabilir,çalışma arkadaşları üst ve patronlarıyla ilişkilerinde stres de sözkonusu 15 hazirana kadar.Şartları zorlamaları iş değişimi yaratabilir.
BAŞAK : Başaklar iki hafta alacak verecek borç ödemeler konularında yoğun mücadelenin içine girebilirler.İşbirlikteliklerinden kazanç elde ettikleri kişilerle yol ayrımına gelebilirler,miras nafaka hisseli paralarda gündemlerinde yer alabilir.Sosyal arkadaşlarıyla olan ilişkilerinide masaya yatırıp yarar zarar hesapları yapıp eleme kararı alabilirler.Genel olarak hareketli bir süreçteler,medya tv konularında şans fırsatlarda karşılarına çıkabilir.
TERAZİ : Terazi burçlarının 1.kişisel evlerinde aytutulması dolunay gerçekleşiyor.Başta özel ilişkiler olmak üzere iş aile ve sosyal ilişkilerini gözden geçirecekleri ve radikal kararlar alacakları bir dönemdeler.Merkür karşıt evlerinde ilişkiler ve ortaklık içinde oldukları kişilerle tartışmalar kavgalar sözkonusu olabilir,15 nisana kadar önce sakin olmalarını gitmeyeni bitirme konusunda kararlı olmalarını tavsiye edebilirim.Kişisel görünümlerinde de değişim imaj yapabilirler.
AKREP : Akreplere iki hafta ruhsal şifa çalışmalarını öneriyorum.Dolunay 12.evlerinde gerçekleşiyor,geçmiş sorunlar düşmanlar ortaya çıkabilir.Kendi içlerine çekilip olan biteni yeniden gözden geçirmek isteyebilirler,bağımlılık yada olumsuz düşünce ve davranış kalıplarını özgürleştirmeleri içinde enerjiler destekleyici.Açık düşmanlıklarda sözkonusu mars 15 mayısa kadar karşıt evlerinde.Velhasıl dost ve düşmanlarını görecekleri bir süreçteler.
YAY : Yayların sosyal hayatları hareket kazanıyor dolunay aytutulması 11.arkadaşlar-dilekler ve idealler evinde gerçekleşiyor.Yenilenme enerjisi yeni arkadaşlar getirebilir,gurup takım çalışmaları gündeme gelebilir,dernek kluplere üye de olabilirler.İş ve çalışma koşulları yoğunluk kazanabilir,yetip yetişme telaşına girebilirler,bu alanda stres de artabilir,tahammülsüz sivri dilli çıkışlar yapabilirler..
OĞLAK : Oğlakların iş ve kariyer konularında değişim yenilikler getirebilir aytutulması.Aile bireyleriyle kardeşler ticari iş ve girişimlerde bulunabilirler.İlişkilerinde ise yoğun sorgulamanın içine girebilirler 15 mayısa kadar tamam yada devam kararı alabilirler.Ev yer değişimi alım satım konularıda gündeme gelebilir.
KOVA : Kovaların sosyal alanları hareket kazanıyor bu dönem.Güzel şans ve fırsatlar karşılarına çıkabilir.Yakın çevre ilişkilerini gözden geçirebilirler 15 nisana kadar,yakın yerlere seyahatlerde gündeme gelebilir.Mücadele alanları iş ve aile ilişkileri olacak mars 4.evlerinde 15 mayısa kadar.
BALIK : Balıkların 8.tranformasyon dönüşüm evlerinde aytutulması gerçekleşiyor.Kaza sakarlıklara dikkat bir kaç gün.Balıklar için yenilenme vee silkelenme zamanı.15 nisana kadar parasal kazançlar konularında şans ve fırsatları artacak,bu konularda iletişim ve haberleşme yoğunluk kazanacak.Ödemeler alacak verecek konularında iki hafta yoğun mücadele verebilirler.Yeniden yapılanmanın içindeler mars 3.evlerinde 15 mayısa kadar,ticari konularda şansları yükseliyor..


Kaynak

Devamını Oku »

15 Nisan 2015 Çarşamba

Beyne Yatırım Yapın: Her Çocuk Üstün Yeteneklidir

Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Bahar Eriş, ABD’de 6 yıl boyunca üstün yetenekli çocukların eğitim süreçlerini inceledi. Bu kitapta iki önemli soruyu cevaplıyor:



Üstün yeteneği nasıl keşfetmeli, nasıl yetiştirmeli?


Herhangi bir çocuk üstün yetenekli gibi yetiştirilirse, ne gibi mucizevi sonuçlar alınır?


Kitapta ünlü dâhilerin çocukluk günlerinden, zeka testlerinde dikkat edilmesi gerekenlere, yeni bilimsel araştırmalardan ideal anne uygulamalarına, ilgili filmlerden yüksek zeka eğitim sistemlerine kadar birçok konu rahatça anlaşılabilir bir dille ele alınıyor.


Dr. Bahar Eriş’in kitabı, üstün yetenekli bir çocuğun içindeki “cevheri işleyip mücevhere dönüştürme” çabasına dönük, evrensel ilkeler ile yerel uygulamaları, olması gerekenler ile olanları, abartılanlar ile eksik bırakılanları sistematik bir şekilde ele almış. “Ev yapımı dâhi” yetiştirmek isteyenler için yeni, yaratıcı ve yararlı bilgiler içeren bir kitap. Kitabın hümanist ve eşitlikçi tavrı da ayrıca ahlaki bir alkışı hak ediyor.


Mümin Sekman, Her Şey Seninle Başlar’ın yazarı


Başarısız çocuk yoktur, yetenekleri keşfedilemeyen çocuklar vardır ve o çocuklardan birisi de sizin çocuğunuz olabilir…Hele hele çocuğunda bir ışık görüp, onu nasıl yönlendiririm çaresizliği içinde kıvranan ebeveynler için güvenilir bir yol gösterici. Eğitim sorunumuz ne zaman çözülür, çocuklarımız hak ettikleri değere ne zaman kavuşur ve en önemlisi de, ülkemiz ne zaman kalkınmış ülkeler ligine yükselir?


Dr. Bahar Eriş’in elinizde tuttuğunuz bu kitabı, ne zaman milyonlarca satarsa!..


Abbas Güçlü, Milliyet köşe yazarı, Genç Bakış sunucusu


Kitapta çocuklar için olduğu kadar, yetişkinler olarak kendinizi değerlendirebileceğiniz yönlendirmeler de bulunmaktadır. Kitaptan geniş bir hedef kitle faydalanabilir; ebeveynler, öğretmenler, rehber öğretmenler ve eğitim politikalarına yön veren kişiler.


Prof. Sevda Bekman, AÇEV kurucusu, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi


Emin olun, kitabı okuduktan sonra, zeka ve yetenek konusunda bütün taşlar yerine oturmuş ve kaygılarınız azalmış olacak… Özellikle zeka testleri sonucunda, çocuğuna ‘üstün yetenekli’ tanısı almış her veliye raporla birlikte verilmesi gereken, bir başucu kitabı.


Filiz Günsür, Üstün Yetenekli Çocukların Aileleri Platformu kurucusu



Kitabı İncelemek İçin TIKLAYINIZ



Sayfa Sayısı: 290


Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Alfa Yayıncılık


Kaynak

Devamını Oku »

4 Nisan 2015 Cumartesi

6 Aralık 2014

Bugün de ay ikizler burcunda hareket edecek. Zihinsel olarak aktif olacağımız ve bir çok konuyu aynı anda düşünebileceğimiz bir gündeyiz. Yeni bilgiler edinebilir veya bizim için önemli olacak şeyleri öğrenebiliriz. Ayrıca insanlarla iletişime geçmek için de bugün uygun etkiler olacaktır.


Bugün öğlen 12:25 de ikizler burcunda dolunay olacak. Bu dolunayda ay uranüsle olumlu açı içinde olacak ve venüs ile de jüpiterin olumlu açısının etkisi devam ediyor. Ayrıca dolunay sonrası ayın ilk açısı jüpiter ile olacak. Bu açılar haberleşme, iletişim, seyahat, yeni şeyler öğrenme, yayıncılık, tanıtım gibi konularda başarılar verebilir. Kişisel olarak zihinsel anlamda gelişme, zenginleşme ve büyüme fırsatları yakalayabilirsiniz. Ayrıca hayatınıza yenilikler getirmek için de bu enerjiyi değerlendirebilirsiniz.


Bugün merkür ile uranüsün üçgen açısı yeni projeler üretmek ve zihnimizi çok verimli bir şekilde kullanmanız için olumlu destekler verecektir.


Öğlen saatlerinde ay ile merkürün karşıt açısı iletişimlerde gerilimler verebilir ancak bu etkiler altında zihinsel olarak bizi uyaracak, olaylara farklı açılardan bakmamızı tabiri caizse zihnimizi kışkırtacak şekilde de etkileri olacaktır.


Bugün dolunay için bir çalışma vereceğim. Mümkünse dolunay saatinde aşağıdaki niyeti okuyun ( 12:25 de)


Günün niyeti: Sabahleyin odaklanarak 7 kere okuyun


” Hayatıma başarı, şans ve refah getirecek bir zihin yapısına ve enerjiye sahip olmayı seçiyorum “


Renk; Bugün beyaz renklerde giyinmenizi öneririm.


Doğal taş: Çalışmamıza uygun olarak bugün ay taşı kullanmanızı öneririm.


Esma: Ya Musavvir


Günün melek niyeti: Sevgili meleklerim ve Sevgili Başmelek Haniel, lütfen doğanın ritimleri ile uyumlu olmam ve dolunayın enerjisinden en iyi şekilde faydalanmam için beni destekleyin. Teşekkür ederim.


Günün Enerji Önerisi: Bugün eğer biliyorsanız lunar enerji ile çalışmanızı öneririm. Eğer bilmiyorsanız aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.


http://reikiturk.com/market/index.php?route=product/product&filter_name=lunar&product_id=137


Sevgiyle kalın


Berna Özcan Demir


Alıntıdır

Devamını Oku »

2 Nisan 2015 Perşembe

8 Aralık 2014

Bugün ay yengeç burcunda hareket edecek. Ay yengeç burcundayken duygusal olarak daha hassas ve alıngan olabiliriz. Duygusal durumumunuzda gel gitler ve değişkenlikler olabilir. Beslenme, sahiplenme, koruma ve güvenlik ihtiyaçlarımız artar. Sezgilerin ve empati yeteneğinin de yüksek olduğu günlerdir ayın yengeç burcunda olduğu günler.


Bugün;


Sabah saatlerinde ay ile neptünün olumlu açısı ruhsal konularda olumlu etkiler verecektir. Ayrıca merhamet, sevecenlik ve fedakarlık duygularımızda da sabah saatlerinde artış olabilir.


Öğlen saatlerinde ayın uranüs ile kara ve plüton ile karşıt açıları olarak. Bu açılar gerilimlere, tartışmalara, ani sorunlara ve beklenmedik olumsuzluklara yol açabilir. Akşam saatlerinde de bu gergin etkiler devam edeceği için öğlenden sonra her türlü tartışmadan kaçınmanızı ve sorunlara sakin yaklaşmanızı öneririm.


Bugün güneş ile merkürün kavuşumu iletişimlere hareket verebilir. Sabah saatlerinde her türlü iletişim daha verimli olacaktır.


Bugün öğlen başlayan sert açıların etkisinden korunmak için bir çalışma vereceğim.


Günün niyeti: Sabahleyin odaklanarak 7 kere okuyun


” Sakin, huzurlu, güvende ve keyifli bir gün geçirmeyi seçiyorum “


Renk; Bugün lacivert renkte giyinmenizi veya bu renk ile meditasyon yapmanızı öneririm.


Doğal taş: Çalışmamıza uygun olarak bugün lapis lazuli taşı kullanmanızı öneririm.


Esma: Ya Halim


Günün melek niyeti: Sevgili meleklerim ve Sevgili Başmelek Şamuel, lütfen bugün sakin, huzurlu, insanlarla uyum içinde ve rahat bir gün geçirmem için beni destekleyin. Teşekkür ederim.


Günün Enerji Önerisi: Bugün eğer biliyorsanız iyi şeyler mıknatısı aktivasyonu ile çalışmanızı öneririm. Eğer bilmiyorsanız aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.


http://reikiturk.com/market/index.php?route=product/product&product_id=140


Sevgiyle kalın


Berna Özcan Demir


Alıntıdır

Devamını Oku »

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel