4 Mayıs 2015 Pazartesi

Teneffüsleri Verimli ve Etkili Kullanmanın Yolları

Ders biter ve öğrenciler teneffüse çıkar.

40 dakikalık derslerin ardından elbette ki nefes alacağınız zaman dilimleri olmalıdır. 10-15 dakikalık bu süre, bir sonraki derse kendinizi hazırlamanız, dinlenmeniz için oldukça gerekli bir süredir. Peki, bu kısa zaman dilimini en etkili kullanmanın yolları neler olabilir?

1.

Elinizde neler yapacağınıza dair bir listeniz olursa düzenli olma ve zaman kaybetmeme noktasında işiniz çok daha kolay olacaktır. Örneğin öğrencilerin yazılarını, çalışmalarını kontrol etmek, not vermek vs.

Bir sonraki derslerinizle ilgili sınıflarınızın planı elinizin altında olsun. Öncelikle gireceğiniz tüm sınıflar için ders planınızı önceden hazırlayarak okula gelmenizi tavsiye ederim. Elbette bizler de insanız ve teneffüsler son dakika hazırlıkları için her zaman gereklidir. Planınıza son bir bakış faydalı olacaktır.

Kullanacağınız materyalleri önceden ayarlayın; dağıtacağınız kâğıtlar, etkinlikler vs. hazır olsun. Öğretmenlerin kendi materyal dosyalarının olmasını son derece önemli buluyorum.

Boş dersleriniz, fotokopi işlerinizi önceden hazırlamak için elverişli zamanlardır. Dosyalarınız ve materyallerinizle organize olmak, size ders öncesi zaman ve rahatlık verecektir.

2.

Teneffüs aralarında (mümkünse) dersle ilgili bir şeyle ilgilenmeyin. Kitap okuyabilir, maillerinizi kontrole zaman ayırabilir ya da sadece gözlerinizi birkaç saniyeliğine kapatıp dinlendirebilirsiniz.

3.

Eğer okulda sessiz kalacağınız bir yer varsa oraya gidin, kapıyı kapatın ve rahatça oturup birkaç dakikalık da olsa nefes egzersizi yapın. Bu iyi gelecektir size.

4.

İnanın diğer öğretmenlerin deneyimlerinden faydalanacağınız çok şey var. Genç veya yaşlı ayrımı yapmadan onlarla sohbetler edin, onları dinleyin. Ama konuşmanızsa sadece şikâyetler üzerine değil, problem çözmeye yönelik olsun. Çözümler, öneriler sunun.

5.

Teneffüslerde dışarı çıkmayı, oksijen almayı kesinlikle ihmal etmeyin. Bu sırada okul ve dersler hakkında düşünmemeye çalışın. Birkaç saniyeliğine işinizi unutun ve enerji depolayın. Ruhunuzu, aklınızı dinlendirin.

6.

Teneffüs aralarında beslenmenize, enerji almaya özen gösterin. Çay veya kahve yerine yeşil çayı tercih edebilirsiniz. Meyve tüketmeyi de ihmal etmeyin mutlaka.

7.

Eğer kısa da olsa yürüyüşünüzü yaptıysanız, çayınızı içtiyseniz ve hala zamanınız varsa diğer ders için tahtanızı hazırlamayı düşünebilirsiniz. Öğrenciler sınıfa girdiklerinde tahtaya yazılmış bir egzersiz ya da soru gördükleri zaman derse geçiş süreciniz de hızlanmış olacaktır.

Teneffüs gerçekten okunduğu gibi teneffüs, ara olarak değerlendirilmeli, öğretimden biraz uzaklaşıp sizlere zindelik canlılık kazandırmalıdır.


Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel