8 Mart 2015 Pazar

İnsanın Hayatına Mutluluk Katacak Alışkanlıklar

Her insan hayatı boyunca mutlu olmak ve yaşamaktan zevk almak ister. Aslında bunu başarmak oldukça kolaydır. Peki siz mutlu olmanın sırlarını biliyor musunuz?

Her insan hayatı boyunca mutlu olmak ve yaşamaktan zevk almak ister. Aslında bunu başarmak oldukça kolaydır. Önemli olan bunu nasıl yapacağınızı bilmek. Peki siz mutlu olmanın sırlarını biliyor musunuz?
Askmen isimli internet sitesinde yer alan habere göre, işte sizi daha mutlu yapacak alışkanlıklar:

Kilo vermeye çalışırken, hastalıklarla savaşırken ya da mutluluğunuzu desteklerken egzersiz her zaman yanınızdadır. Gerçekte, egzersiz sağlığınızı ve mutluluğunuzu geliştiren en önemli aktivitedir.

Dedelerimiz, ninelerimiz yıllar önce tarlalarda güneşin altında çalışırlardı. Günümüzde ise hepimiz ofislere tıkıldık. Bu nedenle çalışan bir kadın ya da erkek her gün 30 dakikadan daha az güneş ışığı görüyor. Birçok uzman ise daha mutlu olmanız için her gün en az 30 dakika direkt güneş ışığı almanızı öneriyorlar.

Yürüyüş yapmak, kitap okumak ya da biraz derin derin nefes alıp verme egzersizi yapmak vücudunuzu ve zihninizi rahatlatacaktır. Bu şekilde kendinizi tazelenmiş, dinlenmiş ve mutlu hissedeceksiniz.

Birçok insan gün bitene kadar ayakta kalıyor. Araştırmalar ise gün içinde kısa şekerlemeler yapmanın ruhsal durumunuzu iyileştirdiğini ve zekanızı keskinleştirdiğini gösteriyor. Her gün kısa şekerlemeler yaparsanız kendinizi daha mutlu ve dinlenmiş hissedersiniz. Ancak işyerinde uyurken yakalanmamaya dikkat edin.

Hobiler ferahlamanın ve kendinizi mutlu hissetmenin en iyi yoludur. Ancak sürekli aynı hobiyi yaparsanız canınız sıkılabilir. Farklı hobilerle uğraşınca yeni arkadaşlar edinirsiniz ve daha sosyal olursunuz. Bu faktörler de mutluluğun önemli birer belirleyicisidir.

Tatil günleri kendinize gelmeniz, sıkıntılarınızdan kurtulmanız için iyi bir fırsattır. 2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre, tatile çıkmak sadece mutluluğunuzu artırmıyor. Tatile çıkmadan önce yapacağınız tatili planlamak, tatille ilgili kararlar almak mutluluğunuzu 8 hafta boyunca artırıyor.

Belirli vitamin ve mineral eksikliği ruh durumunuzu bozabiliyor. Maalesef bilim adamları iki faktör arasındaki ilişkiyi tam olarak belirleyemese de, siz yine de pişireceğiniz yemekleri hafta başında planlayın ve vitamin, mineral dengesini düzenleyin.

1932 yılında Avusturyalı psikiyatri uzmanı, bir şeylerle meşgul olmanın, hedefler belirlemenin ve bunları gerçekleştirmek için çalışmanın mutluluğunuzu artırdığını açıkladı.


Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel