28 Şubat 2015 Cumartesi

Stresin Vücudunuzdaki 10 Etkisi

Küçük miktarda stres, sizi motive ederek, olumlu katkıda bulunur. Bu iyi huylu stres, hoşlanmadığınız bir durumun farkındalığıyla, bu durumu düzeltme isteğinizden kaynaklanır. Bu tip stresten kurulmak için bir eylem gerçekleştirmelisiniz. Örneğin; mutlu olmadığınız bir işten ayrılmak, daha fazla egzersiz yaparak kilo vermek, bozuk bir musluğu tamir etmek gibi…

Kötü stres ise duygusaldır. Bu tip stres çözülmemiş olayları içerdiği için insana acı verir. Eşinin ve aranızdaki konuşulmamış konular, uzun süre önce söylediğiniz olaylar ya da yaptıklarınız, her zaman finansal kararlarınızla ilgili endişeli olmanız, kendinizi işinizle ilgili eksik hissetmeniz, değişme korkusu, gelecek kaygısı ve benzerleri. Bu tip stresten kaçmanız ve bir eylem ile kurtulmanız mümkün değildir. Bu kötü stres vücudunuza düzenli olarak zarar verir.

Vücudunuza Stresin Zarar Verdiği 10 Etken:

1. Kanseri arttırıcı etkisi olduğu görülmüştür. Amerikandaki Wake Forest Üniversitesinde yapılan araştırmalar sonucunda, stres’in kanser hücrelerine yarar sağladığı ve bu hücrelerin kemoterapiye daha dayanıklı olmasını sağladığı görülmüştür.

2. Sizi depresif, uyuşuk ve karar veremez hale getirir. Stres, çaresizlik ve umutsuzluk hislerini arttırarak sizi kötü bir döngü içine alır. Kendinizi, fiziksel olarak güçsüz, yorgun, kendinize özensiz bir halde bulursunuz.

3. Beyninize zarar verir. Yüksek stres, beyindeki gri maddenin büzülmesine bu da zihinsel bozukluklar, duygusal dengenin bozulmasına neden olmaktadır.

4. Erken yaşlanmaya neden olur. Stres, parasempatik sinir sistemi bozukluğuna, bu da hücre yenilenmesini önemli oranda etkiler. Aracınıza gerektiği zaman bakım yaptırmazsanız size daha sonra çok daha büyük problemler oluşturur. Vücudunuz da böyledir.

5. Felç riskini arttırır.Clinico Universitario San Carlos hastanesinde Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry’de yayınlanan araştırmalara göre stres felç riskini arttırmaktadır.

6. Kalp hastalıkları riskini arttırır. Yüksek stres, kalp açısından günde 5 sigara içmeye eş değer miktarda risk oluşturmaktadır. Kalp hastalıklarını %27 arttırdığı görülmüştür.

7. Kronik hastalık riskini arttırmaktadır. Sürekli endişe, korku, telaş içinde olan bireylerin obezite, eklem iltihabı gibi kronik hastalılara daha yatkın oldukları görülmüştür.

8. Hastalıkları kötüleştirir. Hasta olduğunuzda stres hastalık semptomlarını kötüleştirir. Stres dolu yaşantısı olan çoğu insan, daha rahat bir yaşantıya sahip insana göre daha sık hastalanır.

9. Obeziteyi arttırır. Stres sadece uyuşukluk, tembelliği neden olmaz. Kendinize olan özeninizi kaybetmeniz ile kilo kontrolünüzü de kaybedersiniz. Stres altında çoğu insanın yeme alışkanlığı bozulmaktadır.

10. Uykusuzluğa neden olur. Panikle uyanmak, gece derin düşüncelere dalmak daha az uykuya neden olur.

Kötü Stresten Nasıl Kurtulursunuz?

1. Meditasyon (düşünce gücü). Duygusal stresten uzun vadeli kurtulabilmenizin yoludur. Problemlerinizin kaynaklarına ulaşamadığınız için fiziksel semptomlarına mümkün değildir. Meditasyon şu şekilde fayda sağlayabilir:

olaylara farklı bir bakış açısı ile bakmanıza yardımcı olur.duygusal yükseliş ve düşüşlerinizi kontrol etmenize yardımcı olur.duygu ve aklınızın yöneticisi olmayı öğrendiğinizde size öz güven sağlayacaktır.hayattaki olaylara daha az tepkili olmanıza yardımcı olur.

2. Olumlamalar ve şükretmek stres yönetimi için günlük hayatımızda önemlidir.

hayatınızdaki zor zamanların sizi güçlendirdiği için,insanlara, sizi test ederek sabrınızı kontrol etmeyi gösterdiği içinilişkilerinize, size tecrübe kazandırdığı ve yeni ilişkilere kapı açtığı için

ve şükredin. Bio-Frekans Stres Azaltma içerdiği olumlamalar ile size duygusal stres yönetiminizde yardımcı olur.

Stres yönetimi iyiliğiniz için fiziksel bakımınızda olduğu gibi temel bir ihtiyaçtır. Her şeyi bir an durdurun ve hayatınızda gerçekten önemli olan unsurlara odaklanır.



Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel