28 Şubat 2014 Cuma

ALDATILMA DÖNGÜSÜNDEN NASIL KURTULABİLİRSİNİZ?

Yaşam Koçu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Jülide Öztürk: Bir danışanım, hayatı boyunca kiminle birlikte olduysa sürekli olarak aldatıldığından şikayet ediyor, artık bunu değiştirmek istediğini ve bu durumu artık yaşamak istemediğini söylüyordu.

Ruhsal anlamda dönüşmek oldukça keyifli bir yolculuk. Zira hayatımızda tekrar eden negatif kısır döngüleri yani yaşadığımız üzücü sonuçların sürekli tekrar etmesini, korku, kaygı, vesvese, fobi, öfke, ruhsal ve bedensel hastalıklar gibi hayatımızı mutlu ve keyifli bir şekilde idame etmemize engel olan tüm durumları iyileştirmek bizim elimizde.





Ancak bunun için öncelikle, bizi mutsuz eden durumun varlığını farketmemiz sonrasında da bunu iyileştirme konusunda kararlı olmamız ve içsel bir direncimizin olmaması gerekiyor.
Birkaç yıl önce İstanbul dışından bir danışanım bana seansa geldiğinde, hayatı boyunca kiminle birlikte olduysa daha ilişkinin başında sürekli olarak aldatıldığından şikayet ediyor, artık bunu değiştirmek istediğini ve bu durumu artık yaşamak istemediğini söylüyordu.
Yaptığımız çalışmada annesinin çocukken ona “erkeklere sakın güvenme kızım, onlar seni kandırırlar, aldatırlar, üzerler” dediğini hatırladı. Sorunun kaynağını hemen bulmuştuk. Yani dönüşümün %50'lik kısmı olan “farkındalık” gerçekleşmişti. Geriye kalan % 50'lik kısmı, bunu kabul etmek ve bu durumu dönüştürmek için içsel teslimiyet halinde olmaktı. Sonrasında birkaç çalışma yapmak yeterliydi ve bu, işin en kolay kısmıydı.
Bilinçaltındaki bu negatif düşünce kalıbını dönüştürme çalışmasına başlamadan önce danışanımın içsel bir direnci olup olmadığı konusunda küçük bir test yaptım ve kendisine; bu seanstan sonra artık bu döngüyü yaşamaktan kurtulacağını, yani sürekli kendisini aldatan erkekleri hayatına çekmeyeceğini söyledim ve buna hazır olup olmadığını sordum.
Yanıtı panik halindeydi ve aynen şöyleydi : “Nasıl yani, hemen mi, şimdi mi, bir dakika bir dakika durun, yani buna tam olarak hazır mıyım bilemiyorum!“
Ve hıçkırarak ağlamaya başladı…
O an bu değişime ve dönüşüme tam olarak hazır değildi. Sadece sorunun kaynağını farketmişti ve bunu kabul ediyordu yani farkındalık kazanmıştı  ama bu durumu bu kadar kısa sürede dönüştürmeye hazır değildi.
Çünkü birincisi; çoğumuz ters giden, bizi üzen, yoran, yaşam kalitemizi olumsuz etkileyen şeyleri hızla iyileştirebilecek ve dönüştürecek güçte olduğumuzun farkında ve bilincinde değiliz. İlla her şey zor, zahmetli, meşakkatli olmak zorunda!
İkincisi; bazılarımız bir yandan bizi mutsuz eden kişi ve durumlardan şikayet ederiz diğer yandan bu şikayetlerden farkında olmadan garip bir içsel haz duyarız. Çünkü ya etrafımızın ilgisini çekiyoruzdur, ya da şikayet ettiğimiz, bizi mutsuz eden şeyler tükendiğinde yerine koyacak iyi bir şeylerin olduğunu bilmiyoruzdur. Yani hayatımızda her şeyin mükemmel gideceğine dair inancımız yoktur.
Yaptığımız ilk seanstan sonra kendisine bir süre ara vermemiz gerektiğini söyledim ve 1 ay sonrasına randevu verdim. Bu süre zarfında tam da hayallerindeki gibi biriyle tanıştığını ve çok mutlu olduğunu söyledi beni arayarak. Ama hala aldatılma kaygısı taşıyordu.
1 ay sonra geldiğinde ise bana şunu itiraf etti ; “geçen geldiğimde bu durumdan bu kadar çabuk kurtulacağımı düşünmemiştim, üstelik aldatılmamanın ne demek olduğunu bilmiyordum. Kendimi bu sona o kadar alıştırmışım ve bunu yaşamayı öylesine kanıksamışım ki, mutlu bir birliktelik yaşayacağıma dair inancım yoktu bunu farkettim. Artık hazırım bu duyguya veda etmeye.”
İşte bu müthiş bir farkındalık ve içsel teslimiyetti. Artık bu noktadan sonra dönüşüm çok kolaydı. Çalışmalarımıza devam ettik. Birkaç ay sonrasında evlilik haberini müjdeledi. Şimdi aradan tam 4 yıl geçti ve eşinin ne kadar sadık biri olduğunu ve çok mutlu olduklarını hala keyifle paylaşıyoruz.
Yaşamını her açıdan pozitif anlamda dönüştürmek isteyenler;
- Hayatınızda sizi mutsuz eden her şeyi farketmeye ve onlarla yüzleşmeye hazır mısınız?
- Bunları kısa sürede iyileştirecek ve dönüştürecek içsel güce sahip olduğunuzu kabul ediyor musunuz?
- Mutlu, huzurlu, keyifli bir hayat yaşamaya gerçekten hazır mısınız?
Eğer cevabınız tümüne “evet” ise bu iyi bir haber, çünkü dönüşmeye başladınız, sadece küçük dokunuşlara ihtiyacınız var demektir.
Colin Wilson ne güzel söylemiş ; “Kelebek bir defa kanatlandı mı, bir daha asla tırtıl haline gelmez.”
Tırtıllıktan çıkıp kelebek olmaya hazır mısınız?
SEVGİ ve IŞIKLA…
Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel