2 Ocak 2014 Perşembe

Üniversite Lys-Ygs 2013 Tercih Kılavuzu


2013 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu (YGS ve LYS Tercih Kılavuzu) yayımlandı.. 2013 YGS ve LYS  Bölüm puanları, tercih koşulları, kılavuz dosyası ve diğer ayrıntılar bu sayfada ÖSYM ile eş zamanlı olarak güncellenecektir…

2013 YGS ve LYS Tercih Kılavuzu için TIKLAYINIZ

2013 YGS ve LYS Tercih Formu  (Güncellenecek)2013 YGS ve LYS Tercih Robotu Sayfası  (Güncellenecek)2013 YGS ve LYS Tercih İşlemleri için  (Güncellenecek)2013 YGS ve LYS Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?  (Güncellenecek)2013 LYS Sonuçları İçin  (Güncellenecek)

ÖSYM DUYURUSU (24 Haziran 2013) 

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu 24 Haziran-2 Temmuz 2013 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

2013-ÖSYS adaylarına ve kamuoyuna duyurulur.

2013 YGS ve LYS tercih sürecini sitemizden takip etmek için lütfen bu sayfayı Sık Kullanılanlara Ekleyiniz

YGS SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2013 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu (YGS ve LYS Tercih Kılavuzu) Temmuz ayının ortalarında yayımlanması bekleniyor. 2013 YGS ve LYS  Bölüm puanları, tercih koşulları, kılavuz dosyası ve diğer ayrıntılar bu sayfada ÖSYM ile eş zamanlı olarak güncellenecektir…

2013 YGS puanlarının en az birinden 180 ve üzerinde puan alan adaylar  22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında LYS’lere başvurabileceklerdir. 2013 LYS başvuru süresi ile ilgili ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamanın ayrıntılar şöyle:

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYINIZ

Başvuru İşlemleri İçin TIKLAYINIZ 

ÖSYM DUYURUSU 

YGS puanlarının en az birinden 180 ve üzerinde puan alan adaylar  Lisans Yerleştirme Sınavına başvurmaya hak kazanmıştır. Bu adaylar, 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında LYS’lere başvurabileceklerdir.

LYS’ler için ayrı bir kılavuz bulunmamaktadır. 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu, ÖSYS ile ilgili tüm ilke ve kuralları kapsamaktadır. Adayların başvuru yapmadan önce  bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

LYS başvuruları bireysel olarak İnternet aracılığı ile yapılabilir. Dileyen adaylar 2 TL hizmet ücreti ödeyerek Başvuru Merkezi aracılığıyla da başvuru yapabilirler. LYS’lere katılma hakkı elde eden adaylar, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilirler. Adayların en az iki LYS’ye girmeleri yararlarına olacaktır.

Adayların yapmaları gereken işlemler şunlardır:

Girecekleri LYS’lere karar vermek,

LYS ücretlerini ÖSYS kılavuzunda belirtilen bankalardan birine yatırmak (Adaylar kredi kartı ile de sınav ücretini ödeyebileceklerdir.),

Hangi sınav merkezinde girmek istediklerine karar vermek,

İnternet veya Başvuru Merkezi aracılığı ile başvurularını yapmak.

LYS’ler 81 il merkezinde ve Lefkoşa’da yapılacaktır. Adaylar girmek istedikleri LYS’lerin tümüne aynı merkezde gireceklerdir. Her aday 2 sınav merkezi tercihi yapabilecektir.

İnternet üzerinden başvuru yapan adaylar; “Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir.”  uyarısını mutlaka görmelidir. Aksi takdirde başvuru yapılmamış demektir. ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar başvuru sonunda, başvuruya ilişkin belgeyi sistem üzerinden edinmeli ve yerleştirme işlemine kadar saklamalıdır.

Gelen Aramalar: 2013 lys tercih kılavuzu,2013 ygs tercih kılavuzu,2013 ygs lys tercih kılavuzu,lys tercih kılavuzu 2013,2013 ygs ve lys kılavuzu,ygs 2013 tercih kılavuzu Tags: 2 yıllık tercih kılavuzu, 2013 - 2 senelik tercihler, 2013 Lys tercih işlemleri ne zaman başlayacak, 2013 lys tercih kılavuzu, 2013 Ösym Başvuru Kılavuzu, 2013 ösym tercih kılavuzu, 2013 TERCİH, 2013 tercih kılavuzu indir, 2013 tercih kılavuzu lys, 2013 üniversite tercih kılavuzu, 2013 ygs lys tercih kılavuzu, 2013 Ygs tercih işlemleri, 2013 ygs tercih işlemleri ne zaman yapılacak, 2013 ygs tercih kılavuzu, 2013 ygs tercih tarihleri, 2013 ygs tercihleri ne zaman yapılacak? 2013 öss tercihleri ne zaman yapılacak?, 2013-2014 Üniversite Lys-Ygs Tercih Kılavuzu, 2014 ygs lys tercih kılavuzu indir, lys 2 yıllık tercih tarihi 2013, lys tercih kılavuzu 2013, öss tercih kılavuzu 2013, tercih kılavuzu, tercihler ne zaman yapılacak 2013 ygs, üniversitesi eğitim fakültesi sözel taban notları ne kadar düşer? 2013 öss tercihleri ne zaman, ygs 2013 tercih kılavuzu, ygs sınavı form, ygs tercih, ygs tercih kılavuzu, ygs tercih kılavuzu 2013, ygs tercih ne zaman, ygs tercihleri, ygs yerleştirme ne zaman yapilacak

Category: Başarı Haber, İnteraktif


Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel