31 Ekim 2013 Perşembe

İşkolik Misiniz?

Yeni yıl için aldığınız kararlarda sınıfta kaldığınızı mı düşünüyorsunuz? Aynı aldığınız diyet ve egzersiz kararları gibi…

Oysa kariyeriniz de formunu kaybediyor. Hatta ekonomik kriz ve tensikatlar yüzünden yerlerde sürünüyor. Bir spor kulübü takımdan oyuncu çıkarmayı düşündüğünde nasıl formdan düşen futbolcuları tercih ediyorsa, şirketler de öyle…

İşten çıkarmaların giderleri düşürmek için başvurulan ilk yöntemlerden biri olduğu bugünlerde işsiz kalmak istemiyorsanız, ya da zaten en son tensikatların mağdurlarından biriyseniz yeni yılda kariyerinizi forma sokmak için hedef belirlemenin zamanı geldi de geçiyor bile. İşte Career Hub adlı İK bloğunun yazarlarından Norine Dagliano’dan kariyerinizi forma sokacak bazı tavsiyeler…  İşkolik olmak üzere misiniz?

Eğer kariyerinizde değişikliğe gitmek istiyorsanız hedeflediğiniz pozisyonlar ile ilgili olanları okuyun. Çünkü işverenlerin ne tür adaylar aradıkları ya da iş dünyasının değişken ve rekabetçi dünyasında ayakta kalabilmenin yollarını öğrenmenin daha etkin bir yolu olabilir mi? İstenen özellikler arasından mesleklere göre olanlar ile değiştirebilir ve kişisel olmayanların altını çizin ve zaten sahip olduklarınızı eleyerek edinmek istediklerinizi not alın.

Ya da zaten üye olduğunuz bir dernek varsa daha aktif bir katılım gösterin. Bu tür oluşumlar sektörünüzdeki diğer profesyonellerle iletişim kurmanın ve sektörde olup bitenlerden haberdar olmanın en iyi yoludur.

En çok hangi beceri ve donanımların talep edildiğini belirleyin. Edinmek istediğiniz donanım ile ilgili internet üzerinden eğitim veren kurumlara başvurabileceğiniz gibi ev ya da işinize yakın eğitim merkezlerine de göz atabilirsiniz. Eğer çalışıyorsanız öğle tatillerinde ya da mesai saatleri sonrasında eğitim veren kurumları tercih edin. Mesleki kuruluşların da uzmanlık alanınız ile ilgili çoğu zaman ücretsiz ya da ucuz eğitim ve sertifika programları verebildiğini göz ardı etmeyin.

Böylelikle sektörünüzü ya da uzmanlık alanınızı etkileyen yeni zorluklar ve gelişmeler ile ilgili gündemi takip etmiş olursunuz. Bir yandan konu ile ilgili en iyi ve güncel bilgiyi edinirken diğer yandan meslektaşlarınız ile tartışacak yeni başlıklar bulmuş olursunuz.

Bu gibi ortamlarda eski tanıdıklarınızla kopan iletişiminizi yenileyebilir ya da ‘network’ünüzü genişletecek yeni kontaklarla tanışabilirsiniz. Yeni beceriler öğrenebilirsiniz. Her şey bir yana, kendinizi rutin ofis ortamından çıkmış ve bambaşka bir ortamda bulursunuz. Sadece bu bile taze bir enerji hissederek heveslenmenizi sağlayacak, sonrasında kariyeriniz için yapmak istedikleriniz konusunda sizi motive edecektir.

Aslında siz ya da bir iş arkadaşınız diğerlerinin daha başarılı olması için bildiklerini ve deneyimlerini paylaşmaya hevesli profesyoneller olabilirsiniz. Çevrenize bakın ve şirketiniz ya da çevrenizdeki fikir önderlerini belirleyin. Size akıl hocalığı yapıp yapamayacaklarını sorun. Eğer bir akıl hocasına ihtiyaç duymuyorsanız, ihtiyaç duyan birini bulun. Çünkü bildiklerinizi sınamanın, becerilerinizi pekiştirmenin daha az deneyimli birine akıl hocalığı yapmaktan daha etkin bir yolu yoktur.

Bu özgeçmişinizi güncellemekten ve güncel tutmaktan geçiyor. Bir başarı defteri tutun ve ne zaman işte bir problem çözseniz, bir iş sürecini iyileştirseniz, inisiyatif alsanız, proje yönetseniz, geliri artırsanız, ya da yöneticilerinizden resmi ya da gayri resmi bir aferin alsanız bunu bir kenara not edin. Meslektaş ya da müşterilerinizden kendilerine yardım etiğiniz için aldığınız e-posta mesajlarını silmeyin, hatta çıktısını alarak sertifika ve teşekkür belgelerinizi tuttuğunuz “şeref dosyasına” ekleyin. Bu size ne kadar değer verildiğinizi hatırlatacağı gibi özgeçmişinizi güncel tutmanıza da yarayacak.

Bunu yaparken de 7/24 e-posta ya da sesli mesajlarınıza ulaşabileceğiniz bir yerden ziyade kendinizi dinleyebileceğiniz ve enerjinize odaklanabileceğiniz bir yeri tercih edin. Çünkü dinlenmek ve istirahat etmek performansınızı her zaman en üst seviyede tutmanın ve işinize ya da şirketinize ne olursa olsun kariyeriniz boyunca iş gücünüzde güvenli bir yer temin etmenizi sağlar…

Kaynak: caferuj

Tags: iş adamı, iş dünyası, işkolik, kariyer, kariyer yapmak, manset, online iş, testler

Category: İş Dünyası, İş Hayatı Sorunlar


Kaynak

Devamını Oku »

29 Ekim 2013 Salı

Geçmişte Yaşananları Affetme Telkini

Devamını Oku »

26 Ekim 2013 Cumartesi

Çekim Yasası Uygulaması- Özgürlüğe Yolculuğum-1

Devamını Oku »

25 Ekim 2013 Cuma

Aslında Hepimiz Büyücüyüz!

Devamını Oku »

24 Ekim 2013 Perşembe

Görüntelemenin Dönüşüm Enerjisi

Devamını Oku »

21 Ekim 2013 Pazartesi

Başarı Video: Beynin Haritası

Beynin çalışma şeklini anlamaya nasıl başlayabiliriz? Bir şehri anlamak için yaptığımız gibi: bir harita çıkararak. Allan Jones bu görsel açıdan enfes konuşmasında takımının, beynin en ufak bölgelerinde etkin hale gelen genlerin haritalamasını nasıl yaptığını ve tüm bunların nasıl bir araya geldiğini gösteriyor.

Tags: Başarı Video, beyin, beyin haritası, manset, ted, ted video, youtube

Category: Başarı Video, İnteraktif


Kaynak

Devamını Oku »

19 Ekim 2013 Cumartesi

Gevşeme Egzersizi

Devamını Oku »

17 Ekim 2013 Perşembe

Düşüncelerinizi Nasıl Yansıtırsınız

Devamını Oku »

15 Ekim 2013 Salı

Bilinçaltı Nasıl Temizlenir?

Devamını Oku »

13 Ekim 2013 Pazar

Hayır! Kullanmıyorum” Diyen Biri Olmak…

Devamını Oku »

12 Ekim 2013 Cumartesi

Hipnoz Nedir, Nasıl Yapılır?

Devamını Oku »

10 Ekim 2013 Perşembe

Gevşeme

Devamını Oku »

8 Ekim 2013 Salı

Bilinçaltı Nedir?

Devamını Oku »

6 Ekim 2013 Pazar

Z-Ponopono Yöntem Uygulaması

Devamını Oku »

4 Ekim 2013 Cuma

2013 SBS Soru ve Cevapları – Tıkla İndir

Sınava giren 1 milyon 127 bin 211 öğrenciye 100 soru için 120 dakika süre tanındı. 2 bin 284 engelli öğrencinin de katıldığı sınavda, bu öğrencilere engel durumlarına göre ek süre verildi.

Sınav esnasında kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilen öğrencilerin sınavları iptal edilecek. Ayrıca sınavdan sonra cevap kağıtlarının değerlendirmesi yapılırken aynı salonda sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında ikili/toplu kopya taraması yapılacak. Tarama sonucunda kopya tespit edilen öğrencilerin ilgili testleri iptal edilecek.

Öğrenciler ve veliler, saat 13.00'ten itibaren okullardan sınav kitapçıklarını alabilecek, ayrıca “www.meb.gov.tr” adresinden de sorularla cevap anahtarına ulaşılabilecek.

Yerleştirme sonuçları 12 Temmuz’da ilan edilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar, “http://www.meb.gov.tr” ile “http://oges.meb.gov.tr” adreslerinde yayımlanacak.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na (PYBS) başvuran ilköğretim 8. sınıf öğrencileri ayrı bir sınava girmeyecek. Bu öğrencilerin PYBS sonuçları, SBS’ye göre hesaplanacak.

Gelen Aramalar: 2013 sbs cevapları indir,2013 sbs soruları ve cevapları indir,posta sbs soru ve cevapları,sbs 2013 soru ve cevapları indir,sbs soru Tags: 2013 SBS, 2013 SBS Soru ve Cevapları, manset, SBS Soru ve Cevapları, seviye belirleme 2013

Category: Başarı Haber, İnteraktif


Kaynak

Devamını Oku »

2 Ekim 2013 Çarşamba

Ezberleme: Öğrenmede Geçici Çözüm

Ezberleme; aynı şeylerin sürekli tekrarlanmasıyla bilgi edinmeye çalışmaktır. Fakat tekrar etme azaldıkça elde ettiğimiz bilgide unutulacaktır. Bu yüzden ezberleme hakkında” nankör bir uğraş” tanımı da yapabiliriz. Çünkü ezberlediğimiz şeyleri kısa bir zaman dilimi sonrasında unutacağız.

Ezberleme işini daha çok öğrenciler yaparlar. Ezberlemek zorunda olduğunu düşünen öğrenci ise anlama işini tamamen aradan çıkarmış demektir. Bir tarih dersinde öğrenci birçok şeyi unutmamak için ezber yapmayı tercih eder. Fakat farkında değildir ki bu taktiği uygulayarak daha çabuk unutacağının. Eğer ki ezber yapma yerine olayları kronolojik sıraya göre çalışsa ve kendini biraz o olaylara dahil etmeye çalışsa aslında çalıştıklarının ezber yaptığından daha çok aklında kalıcı olduğunun farkına varacaktır. Aslında ezber yapmaya, bilgileri hafızaya yüklemekte diyebiliriz. Hafızaya yüklemek, unutmadan hafızada tutmak ve sınavda hafızadakileri sırasıyla kağıda dökmek uzun bir ezberleme süreci gerektirir. Bu da bizim için emek ve zaman israfından başka birşey değildir. Ayrıca ezber yaptığımızda bunların sınav esnasında içeriklerinin birbirine karışma ihtimalini de yok sayamayız.

Sınav esnasında bildiklerimizi karıştırmamak için önceden çalıştığımız konuları anlamış olmamız gerekir. Fakat ezber yaparken kişi anlama işini tamamen aradan çıkarmıştır. Bu yüzden ezberlediklerini karıştırma yüzdesi çok fazladır. Zamanımızda ise birçok öğrencinin problemi sınavda bütün bildiklerini karıştırmalarıdır. Etrafımızdaki birçok öğrenciden duyarız ”bütün bildiklerimi heyecandan unuttum ” diye fakat öğrenciler farkında değildir ki ezberledikleri için bilgilerinin birbirine karıştığının. Niye karıştırdıklarını herhangi bir sebebe bağlamak için de heyecandan olduğunu düşünürler.

Ezber kişilerin sorgulama özelliğini de kısıtlar. Ezber yapan kişi ezberlediği şeyleri sorgulamadan kabul eder. Dolayısıyla insanlar nelerin doğru nelerin yanlış olduğunun farkına varamazlar. Bu da insanların nerede ne yapacaklarını kestirememelerine yol açmaktadır. Ezber yapan kişiler yorum yapma yeteneklerini kaybederler. Bu da olaylar karşısında insanların yorum yapma gereği duymamalarına yol açar.

Ezber yapmanın göründüğü üzere bir çok zararı vardır. Fakat ezber yapmak veya yapmamak bizim elimizde olan bir şeydir. İnsanların birçoğu ezberi faydalı birşey olarak gördükleri için ezber yapma yoluna gitmektedirler. Ancak anlayarak öğrenmeyi deneseler daha faydalı olduğunu göreceklerdir.

Yazar: Betül Şahin

Tags: Ezberleme, manset, öğrenme, Sınav

Category: Okulda Başarı, Rehberlik


Kaynak

Devamını Oku »

1 Ekim 2013 Salı

2012-2013-Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yıl Sonu Çalışma Raporu

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yıl Sonu Çalışma Raporu en son ne zaman gönderilecek?

Okul rehberlik servislerince her yıl sonunda “Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yıl Sonu Çalışma Raporu” hazırlanmaktadır. Bu raporla ilgili PDR yönetmeliğinin 47 inci maddesi “j” fıkrasında okul müdürlerinin görevleri kapsamında “j) Rehberlik ve psikolojik danışma servisince hazırlanan program ile yürütme plânının birer örneğini ders yılının başladığı ilk ay içerisinde, yıl sonu çalışma raporunun bir örneğini ise ders yılının tamamlandığı ay içerisinde bağlı bulunduğu rehberlik ve araştırma merkezine gönderir.” Bu maddeden de anlaşıldığı kadarıyla 2012-2013 PDR yıl sonu raporu haziran ayı nonuna kadar hazırlanıp RAM’a gönderilmiş olması gerekmektedir.

Okullarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili sonuçların alınabilmesi ve bilgisayar ortamında değerlendirilebilmesi amacıyla Yıl Sonu Çalışma Raporu hazırlanmaktadır. Hazırlanan bu raporlar ilde/bölgede ve bakanlıkta istatistiksel olarak veri kaynağı oluşturmaktadır.

2012-2013 Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yıl Sonu Çalışma Raporu Boş Taslağı

Gelen Aramalar: 2012-2013 rehberlik hizmetleri yil sonu çalişma raporu,rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yıl sonu çalışma raporu örneği,1 sınıf rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yıl sonu çalışma raporu,2012-2013 rehberlik yıl sonu faaliyet raporu,rehberlik yıl sonu raporu Tags: Okul rehberlik servisi, PDR, PDR yönetmeliği, rapor, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yıl Sonu Çalışma Raporu

Category: Form ve Anketler, Rehberlik


Kaynak

Devamını Oku »

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel