21 Eylül 2013 Cumartesi

Velilere Karne Tatil Mektubu

Sayın Veli,
Çocuklarımızın onlarca sınavdan geçerek bitirdikleri bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Hem öğrenci hem de velileri bir karne heyecanı sarmış bulunmaktadır. Bazı veliler çocuklarının karnesini beğenecek bazılarını ise mutlu etmeyecektir. Karne döneminde öğrenciler, değerlendirilecek olmanın vermiş olduğu kaygıyı yaşar. Kötü karneyle ailesinden “kötü evlat”, “beceriksiz, işe yaramaz çocuk” gibi  geribildirim alacağını düşünebilir.  Bu nedenle karne döneminde çocuğunuza  yaklaşımda  bilmeniz gereken önemli ipuçları var.





Çocuğunuzla başkalarının yanında karnesi hakkında konuşmayınız. Rahat bir değerlendirme için yeterli zamanı ayırınız. Aldığı notlardan çocuğunuzun memnun olup olmadığını, başarısını artırmak için neler yapılabileceğini çocuğunuza sorunuz.   Çocuğunuzun gelecek döneme ilişkin hedeflerini dinleyiniz olumlu bulduklarınızı destekleyiniz. Karne öğrencinin ders çalışma becerisini ölçen bir belgedir ancak kişiliğini ölçen bir belge değildir.Karne başarının tek ölçütü değildir. Her öğrencinin zihinsel yeterliliği, ilgi, yeteneği ve kişiliği farklıdır. Öğrencilerin çok farklı yeteneklere sahip olduğu göz önünde bulundurulmalıdır ve sadece ders notları değil davranış notları da değerlendirilmelidir.Çocuklarınızı ve karnesini diğer çocuk ve karnelerle kıyaslamayınız. Çocuğu yalnızca kendisi ile kıyaslayın. Başarılı olduğu işleri örnek göstererek isterse bunu da başarabileceğini söyleyerek yaklaşın. Karneler değerlendirilirken çocuğu teşvik edici ifadeler kullanılmalıdır. Örneğin “Matematiğin 3 düşmüş aferin ama ben senin daha iyisini yapacağına inanıyorum” şeklinde ifadeler kullanılabilir.Çocuğunuza sevginizi koşulsuz gösterin. Karneden dolayı söyleyeceğiniz olumsuz sözlerin, çocuğunuzun sonraki eğitim öğretim hayatını olumsuz etkileyebileceği dikkate alınmalıdır.Çocuğunuza güvenin motive edin. Kendine güvenmesi için önce sizin ona güvendiğinizi duymak hoşuna gidecektir. Ailelerin, çocuğun karnesine ilişkin kendi duygularını paylaşmasına fırsat vermelidir. Kötü olan karnesini düzeltmek konusunda ona güvendiğinizi hissettirin. Başarılı karne getiren öğrenciyi ödüllendirirken abartmayın. Çocuğun büyük hediyeler için değil, geleceği için çalışmasını sağlayın. Ayrıca hediyelerinizi okul başarısına katkı sağlayacak objelerden seçmeye özen gösterin.Tatiller dinlenmek, eğlenmek, ailece birlikte zaman geçirmek, çocuklarınızdaki gelişimleri gözlemlemek ve onlarla iletişim kurmak için ideal zamanlardır.Tatiller, aile içi ilişkilerin güçlenmesi için de çok iyi bir fırsattır. Özellikle çalışan ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte nitelikli zaman geçirmesi her iki taraf içinde olumlu sonuçları beraberinde getirecektir.Karnesindeki zayıfları, sürekli çocuğunuza hatırlatıp, onun tatilini zehir etmemelisiniz.
Tatil döneminde çocuğunuzu “ders çalış baskısı” ile bunaltmamalısınız. Bu dönemde çocuğunuzun derslerden    kopmaması için tekrarlar ve konu pekiştirici soru çözümleri yeterli olacaktır.Çocuğunuza verdiğiniz sorumlulukları gözden geçirim. Okuldaki sorumluluklarını aksatıyorsa evdeki sorumluluklarını yerine getirmesini öğreterek işe başlayabilirsiniz.Seviyesine uygun hikâye ve romanlar okumaları teşvik edilmeli hatta ailecek okuma saatleri düzenlenmelidir.
  Rehberlik Servisi
Hazırlayan Psikolojik Danışmanlar:
Fatma HANÇER
Süheyla KOÇ
Gelen Aramalar: velilere karne mektubu,2 sınıf yaz tatili için veliye mektup,karne veliye mektup,tatilde öğrencilere mektubu,velilere tatil yazısı,yaz tatili veli mektubu Tags: karne, öğrenci, Rehberlik Servisi, Tatil Mektubu, Velilere Karne
Category: Aile Eğitimi, Rehberlik
Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel