26 Temmuz 2013 Cuma

Neden Başarısız Olmasını İstiyorum?

O benim en iyi arkadaşım; ama sevgilisinin onu terk ettiğini öğrendiğim zaman bundan mutlu oluyorum. Böyle düşündüğüm için biraz suçluluk duyuyorum ama elimde değil. İflas eden zenginleri, yürümeyen ilişkileri duymak beni mutlu ediyor.

Zaman zaman hepimiz kıskanırız ama siz başkalarının hatasından zevk alıyorsunuz. İnsanları rahatsız etmek için özel bir çaba harcamamakla beraber başlarına kötü bir şey geldiğinde bundan memnuniyet duyuyorsunuz.

Hayattaki yerinizi görerek mutlu olmak istediğinizde sizden daha kötü durumdaki insanlara bakıyorsunuz. Çevrenizdeki insanlardan daha iyi durumda olduğunuz sürece çok çalışmanıza gerek yok. Okyanustaki küçük balık olmaktansa denizdeki büyük balık olmayı tercih ediyorsunuz. Bu yüzden etrafınızda hep daha kötü durumda olan insanlar arıyorsunuz; böylece kendinizi ne kadar harika işler çıkarttığınıza ikna edebiliyorsunuz.

Dünyayı herkesin rekabet içinde olduğu bir yer olarak görüyorsunuz. Size göre dünyada belli miktarda şans ve şanssızlık var. Herkesin her istediğinin olmasının mümkün olamayacağına inanıyorsunuz: Ortalamalar kanunu der ki iyi şans herkese yetecek kadar çok değildir. Başka insanlar başarısız olduğunda, sizin için başarılı olma olasılığının arttığını düşünürsünüz. Birinin başına kötü bir şey geldiğinde, farkında olmadan rahatlarsınız çünkü ortalamalar kanununun kurbanı olmadığınızı düşünürsünüz.

Hangi alanda çalışıyorsunuz? Yaptığınız iş ya da kariyeriniz sizi tatmin ediyor mu? Hem kişisel hem de mesleki yönden kendinizi geliştirme şansınız var mı? Başkalarının hayatında olumlu değişiklikler yapma imkanınız var mı? Gün içinde neler yapıyorsunuz? Bu sorulara hemen şimdi cevap verin. Daha sonra, başarılı olmanızın kesin olduğuna inanarak hayatta başarmak istediğiniz her şeyi yazın. Hangi kariyer sizi tatmin eder? Çevrenizde nasıl insanların olmasını istersiniz? Nerede yaşamak istersiniz? Mümkün olduğu kadar büyük düşünün.

Hayallerinizi ve amaçlarınızı bir kasete kaydedin veya bir deftere yazın. Yazdıklarınızı her gün kontrol edin. Bunu yapmak yeni amaçlarınız için motive olmanızı sağlar.

Hayatın bir aritmetik işlemi olmadığını fark edin. Çocukken size anlatılanların tersine, dünyadaki kaynaklar sınırlı değildir. Biri kazandığında herkes kazanır. Birinin zaferi herkesin zaferidir. Bir yüzücü olimpiyatlarda rekor kırdığında bu başkalarına daha iyisini yapma ilhamı verir; bir genetik bilimcisi DNA’nın yeni sırlarını keşfettiğinde insanlığın gelişmesine bir katkıda bulunur; bu konudaki bilgimiz artar.

On yedinci yüzyılda yaşamış ünlü İngiliz şair John Donne’un dediği gibi, “Hiçbir insan kendi başına bir ada değildir; her insan kıtanın bir parçasıdır… Herhangi bir insanın ölümü benden de bir parça götürür çünkü ben insanlığın bir parçasıyım ve çanlar kimin için çalarsa çalsın aslında benim için çalıyor.”

Kuraldışı Dergi

Tags: arkadaş, başarı, başarısız, insan, kariyer, kişisel gelişim, manset

Category: İş Dünyası, Kariyer Rehberi, Kişisel Gelişim


Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel