7 Nisan 2013 Pazar

21 Aralık 2012 - Yeni Döngü Zamanı

Herkesin beklediği 21 Aralık 2012 gününün gelip çattığı zaman.

Maya Takvimine göre bir büyük döngünün tamamlanmasının tarihi olarak saptanan bu günü neden dünyanın veya zamanın sonu diye ortaya atıyor millet anlamak mümkün değil.

Bundan yaklaşık 10 yıl önce Türkçe çevirisini yapmış olduğum, İngiliz Araştırmacı Andrew Collins tarafından yazılan bir mitolojik araştırma kitabı, “Cennetin Tanrıları” eski dünyanın şu anki dünya uygarlığından çok daha ileri düzeyde olduğunu yüzlerce somut kanıtla ortaya koymuş, Maya, İnka, Mısır Medeniyetlerinin sırları üzerineydi. Eski medeniyetlerin birçok alanda bizlerden çok daha ileri düzey buluşlar yaptığını görünce, gerçekten biz modern dünya toplumlarının modernliğinin ve ileri düzeyliğinin sadece bir kuruntudan ibaret olduğunu anlamıştım.

Matematikten tutun fiziğe kadar, mimari, astronomi, astroloji vs her konuda çağları aşan bilgelikte bilimsel gerçeklere öncülük etmiş olan ve iddiaya göre Buzul Çağının sonlanması ve sellerin, tufanların meydana gelmesiyle yok olan çok ileri uygarlıkların varlığına şahit olmuştum kitabı çevirirken.

İleri eski medeniyetlerin günümüze ulaşan son kalıntıları Tibet ve ülkemizdeki Çatakhöyük harabelerinde bulunmaktadır.

O ileri düzey eski uygarlıkların olağanüstü bilgisini elinde bulunduran yaşayan son Tibetli Keşişlerin sırlarını günümüz çağının doğaya canavarca davranan ülkeleriyle asla paylaşmadığı yazıyordu kitapta.

Kimileri eski Mısır, Peru’ya vs uzaylıların geldiğine, olağanüstü eserleri yapıp gittiğine inanıyor, kimi araştırmacılar ise aslında çok eskiden bizden daha ileri görüşlü, doğayla barışık ve çağları aşan bilgileri bulmuş bir uygarlığın ya da uygarlıkların yaşamış olduğuna inanıyor, ki ben de buna inanıyorum.

İşte, bu çok eski ama bizden, günümüz uygarlığından çok daha ileri olan uygarlıklar onbinlerce yıl gökyüzünü izleyerek bulmuş her şeyi; Matematik, Geometri, Fizik, Coğrafya, Astronomi ve Astrolojiyi.

Gökyüzünü izleyerek bazı özel takvimler geliştirmiş Mayalar bu uygarlıklardan biri.

21 Aralık 2012 olayı buldukları bir astrolojik takvimden kaynaklanıyor. 

Sadece Mayalar değil diğer eski uygarlıkların da bulduğu çok önemli astrolojik bulgular var, çağları aşan keskinlik ve doğrulukta bulgular.

Astrolojik Açıdan 21 Aralık 2012

Gökyüzünde 12 burç şeklinde adlandırılan 12 takımyıldızı vardır, 12 burçtan oluşan bu çarka Zodyak çarkı deriz. Belli gökyüzü hareketleri çerçevesinde, her ay Güneş burç değiştirerek 1 yıl süre boyunca 12 burcun oluşturduğu bu Zodyak çarkının devinimi tamamlanır.  

Bir yılda bir ay Güneşin burç değiştirmesiyle tamamlanan yıllık Zodyak çarkının haricinde, daha büyük bir çark vardır ki, bu çarkın döngüsünü tamamlaması yaklaşık 26 bin yıl sürer!

Eski ileri uygarlıklarca gökyüzü hareketlerini takiben bulunmuş bir astrolojik bulgudur bu. Ve Mayalar da buna göre bir takvim oluşturmuş.

Bu yaklaşık 26 bin yılda devinimi tamamlanan Büyük Çark tıpkı yıllık Zodyak çarkı gibi 12 eşit parçaya bölünmekte, buna göre, herbir burcun ekinoksal hatta karşılık gelmesi yaklaşık 2148 yıl sürmektedir.

Anlaşılan o ki, her 2148 (kimine göre 2160 yılda bir) yılda bir, büyük çark burç değiştirmektedir. Yani yıllık Zodyak çarkında Güneş’in burç değiştirmesi 30 günde bir iken, büyük çarkta yaklaşık 2160 yılda bir.. Dile kolay..

Ve bu büyük çarkın 1 derece hareket etmesi ise yaklaşık 72 yıl sürmektedir. Bu hesaba göre, yıllık Zodyak çarkında 1 derece bir gün iken, Büyük Çarka göre 1 derece 72 yıl!..

Ufuktan baktığımızda, yaklaşık 72 yılda bir yıldızlı gökkubbenin ufka nazaran 1 derecelik yalpalamasıdır olay, buna 1 derecelik eksen kayması da diyebiliriz.

Büyük Çarkın bir özelliği daha vardır; çark geriye doğru ilerlemektedir.

İşte, bu astronomik hesaplara dayanarak, 72 yılda bir 1 derece geriye doğru kayarak ilerleyen çarkın 30 derece geriye ilerlemesi ve böylece bir burç değiştirmesi yaklaşık 2160 yılda gerçekleşiyor.

Her 72 x 30 derece geriye ilerleme derken, Büyük Çarkın 12 takımyıldızını yani 12 burçluk büyük çarkı tamamlaması 26 bin yıl sürüyor!

Eski ileri uygarlıklar; 2160 yılda bir burcun değiştiği zamana, “yeni bir astrolojik çağ” diyor.  

Buna göre, halen günümüzde Balık çağını yaşamaktayız, daha önceki 2160 yıllık dönemde Koç, ondan önceki dönemde Boğa çağı yaşanmış vs.

Maya takvimine göre, geri döne döne, yeni çağlar atlaya atlaya, Büyük Çarkın sonuna gelmiş bulunuyoruz 21 Aralık 2012 günü.

26 bin yıl önce başlayan büyük döngünün sonu, yeni bir büyük döngünün başlangıcındayız..! 

Şimdi Balık Çağındayız ya, buna göre, onun gerisinde olan burç Kova olduğu için, Kova Çağına giriyor olmalıyız, bu hesaplamalara göre.

Yani Balık Çağının tamamlanması ile eski büyük döngü de bitiyor, Kova çağına girerek yeni döngüye merhaba diyoruz, mu acaba?..

İşte bu noktada, araştırmacıların kafası karışık..

Yeni Büyük Döngüye ve Kova Çağına mı giriyoruz?

21 Aralık 2012’de büyük döngüyü tamamlıyoruz da, acaba yeni bir çağa da giriyor muyuz bununla beraber, yani Kova Çağına giriyor muyuz?

Bu konuda araştırmaları taradığımda, bilgilerin tam bir aşure olduğunu görmekteyim… Kimi girdik bile diyor, kimi durun bekleyin 200 yıl var daha diyor, kimi 2020’de falan diyor.

Gel de çık işin içinden…

21 Aralık 2012’de 26 bin yıllık büyük döngü tamamlanıyorsa, Kova Çağına giriyor olmamız gerekmez mi.. Döngü tamamlanırken bir çağa işaret eden 2160 yıllık dönemin de tamamlanması demektir, hesaplara göre.

Yaşamakta olduğumuz Balık çağı ise, bu çağın tamamlanması gerekir..

Öte yandan, kimse net değil; araştırmacıların hemen hepsi Kova Çağına girişe zaman konusunda yaklaşık tarihler verebiliyor ancak.

Sonuç

Gördüğünüz gibi, bizim günümüz medeniyetimizin eski uygarlıklardan geri olduğunun bir kanıtı daha; eskiler bu kadar devasa gökyüzü olayını hesaplaşmış bulmuşlar, bizler onların bulduğu tarihlerle şaşmış kalmışız.

Net bir hesaplama yapan yok daha!

Yapılacak şey, çok eskilerde bulunan bu olağanüstü bulguyu netleştirmekken, onu bile beceremeyen bir medeniyetin üyeleriyiz maalesef..:)

Mayalar bizden daha akıllı olduklarına göre, 21 Aralık 2012 tarihini bir büyük döngünün bitişi olarak hesaplamalarından yola çıkarak, günümüz insanlarının araştırma-soruşturmalardan çıkan aşureye ben de bir katkıda bulunayım ve diyeyim ki: aynı zamanda Kova Çağına giriş tarihimizdir bu efendim!

Üstelik Kova Çağına girdiğimiz yetmiyormuş gibi, bir de Yeni Büyük Döngüye giriyoruz.

Yoksa Mayalar niye versinler bu tarihi?.. Bu süper-zeka bilimsel soru ile de noktayı koyuyorum olaya.

Bir tarihi bile netleştirmekten acizken bizler, bu kadar önemli bir çağ ve yeni bir döngüyle nasıl baş edeceğiz diye bir endişe kapladı içimi…


kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel