11 Ağustos 2012 Cumartesi

Yükselen Burcunuzu Tanıyın

Yükselen burç nedir?

Yükselen burç bizim hayata baktığımız “penceremiz”dir. Adeta gözümüzdür, hayatı oradan görürüz.

Bir başka deyimle, üzerimize giydiğimiz kıyafettir o.

O bizim güvenli elbisemizdir, kimi zaman kalkanımız.

Yükselen burcumuz bizim “dış” kişiliğimizdir sözün özü.

Bu kişilik genellikle öz kişiliğimize uygun, onunla uyumlu olur. Tabii öz kişiliğimiz ve dış/savunma kişiliğimiz arasında direkt, akıcı ve sağlıklı bir ilişki varsa..

Buna uyan güzel bir söz vardır, Mevlana’nın: “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol!”

Özetle, çocukluktan itibaren, kimi zaman kendimizi olaylara, insanlara, travmalara karşı korumak amacıyla kimi zaman sosyal hayatta kendimizi var etmek, göstermek amacıyla kendimize uygun bulduğumuz dış kişilik özelliklerini-huylar, davranışlar vs- Yükselen burcumuzun özelliklerinden alırız.

Bazı okurlardan şu şekilde bir soru almaktayım: “İnsan 30 yaşından sonra Yükselen burcun kişiliğinde olurmuş, doğru mudur bu?”

Yükselen yani dış kişiliğimizin özelliklerini, davranışlarını, huylarını fazlaca sergilediğimiz doğrudur ama tamamen Yükselen burcun karakterine büründüğümüz doğru değildir.

Ancak, kimi insanın gerçekten öz kişiliğini pek yansıtmadığına şahit oluruz. İşte buna, sürekli kendini savunma davranışlarına alıştırmış, bunun dozunu kaçırmış, öz kişiliğini yani öz benliğini, kendini ortaya çıkarmayı başaramamış ya da çıkarmamayı uygun görmüş kişilerde rastlarız.

Tabii ki Yükselen yani “dış kişiliğimiz”e her ne kadar savunma/maske kişiliğimiz desem de, o da bizim bir parçamızdır aslında. Ancak bu daha çok sosyal bir varlık olarak, çevreye bakarak kendimize uygun gördüğümüz ve edindiğimiz kişilik-davranış özelliklerimizdir.

Evet, insana bir dış kimlik de lazımdır hatta sağlıklıdır olması, ama bunu abartmayalım ve kendi öz benliğimize de sahip çıkalım derim.

Yükselen burcumuz ayrıca bizim fiziksel özelliklerini de aldığımız, tipimizi, görüntümüzü etkileyen bir burçtur.

Gelelim Yükselen burcumuzun bizi hayat içinde nasıl yönlendirdiğine…

Yükselen burcun yönetici yıldızı haritanın yöneticisidir der Klasik Astroloji..

Evet, bu doğrudur bir yerde..

Ne bakımdan doğrudur?

Şöyle kıyaslama yapayım daha net anlatabilmek için; öz burcumuz hayat amacımızdır, var olma sebebimiz, dolayısıyla öz burcumuzu temsil eden Güneş ve öz burcumuzun doğal yönetici yıldızı olan gezegen bizim hayat amacımızı işaret eder.

Yükselen burcumuz ve onun doğal yönetici yıldızı ise işte bu amacı destekleyen, besleyen, buna ulaşmamız için bizi motive eden şeylere işaret eder.

Özetle; hedefleri, yönelimleri Yükselen burçtan amaçlarımızı Öz burcumuzdan alırız.

Yükselen burcumuz bize öz burcumuzun işaret ettiği hayat amacına adeta sahne kuran bir organiztör gibidir.

Hayat sahnemizi, hayat arenamızı kurarken ve içinde yaşarkenYükselen burç ve onun yönetici yıldızının itkilerinden güç alırız.

Bir örnekle, konuyu noktalamak ve Yükselen Burçların tek tek özelliklerine geçmek isterim.

Örn; Öz burcu Boğa olan birinin amacı mutlu yaşamak, hayatında güzelliğin, üretkenliğin hakim olmasıdır. İnsanları mutlu etmeyi, sevgi, sıcaklık vermeyi ve onların maddi-manevi güvenliğini sağlamayı amaçlar.

Yönetici yıldızı Venüs’ten dolayı barışcıldır, sevecen, yapıcı ve hoşgörülüdür.

Haritada, öz burç temsilcisi Güneş ve öz burcun doğal yönetici yıldızı Venüs nerdeyse, amaçlarını, kendini var etmeye çalıştığı alanlardır.

Peki, bu amaçlarını nasıl bir sahne, nasıl bir çatı, nasıl bir hayat arenasında gerçekleştirmeye çalışıyordur? Bunun için Yükselen burç ve onun yöneticisine bakıyoruz.

Diyelim Yükselen burcu İkizler olsun kişinin. O zaman hayat sahnesinde, çevresinde bol bol iletişim unsurları, iletişime dayalı teknolojik aletler vardır.

Belki hayat sahnesi yabancıların olduğu bir ortamdır, örn, tercümanlık dolayısıyla elçiliklere gider gelir belki. Belki bir yabancı firma ile ortak çalışan şirketin iletişimden sorumlu kişisidir. Belki hayat sahnesi yurt dışıdır. Ya da sanatla uğraşan biriyse Venüsyen biri olarak, edebiyat yapılan, edebiyat konuşulan alanlarda yaşar.

Gelelim yükselen burçların özelliklerine...


kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel