2 Haziran 2012 Cumartesi

UYANış Dönemi, Ama Nasıl?

Sonsuz
Sevgili Elif. 21 Mart sonrasında canımıza okundu ve halen de süreç devam ediyor. Ben hayatımda bu kadar sert geçen bir enerjisel dönem görmedim. Hani sanki çok büyük bir dalga gelmiş de çarpmış gibi. Aslında bu tarz dalgalar müthiş potansiyeller taşırlar ve insanı çok geliştirirler. Bu seferki dalga da UYANış potansiyeli taşıyor benim gözlemlerime göre. Ama o kadar sert çarptı ki alabora olduk. Ben 21 Mart'tan beri karın çakram yokmuş gibi dolaşıyorum. Kendimi derleyip toplamam çok zor oldu. 





Halen de artçılarını hissediyorum o dalganın veya depremin. Amma velakin hayatımda hiç olmadığı kadar da derin bir UYANış hissediyorum. Şimdi sen benim çok güvendiğim bir astrologsun. Çok zaman sana telefon açarım, Eliiiif neler oluyor yine gökyüzünde diye sorarım. Sen de başlarsın anlatmaya. Bu noktada sadece nefsime değil de bütüne çalışayım istedim. Çünkü bu dönemin ağırlığını yaşayan o kadar çok kişi var ki ve birçok kişinin benzer deneyimleri yaşadığını bilmek, ağırlığı biraz hafifletiyor ve kişileri rahatlatıyor. Hayat beni dövmek niyetinde değilmiş demek, bana birşeyler anlatmaya çalışıyormuş dedirtiyor. İşte bu yüzden hadi gel senle bu sohbeti yapalım istedim. Ben uzun bir giriş yaptım, söz şimdi sende. Nedir bu 21 Mart'ın hikmeti...
Elif Hece
Sevgili Hasan "Sonsuz", astroloji ilmine ve bu alandaki çalışmalarıma, dilden özge, kalben olan itimadın adına ben de teşekkür ediyorum.
23 Ocak 2012 tarihiyle Kova Burcunda cereyan eden Yeni Ay enerjisiyle doğa ve insanlık, değişim için ilk başlangıç işaretini aldı. Öncesi ezberlerimizdi, boş laklaklarımızdan ibaretti. Konuşuyorduk hepimiz ama enerjiyi hisseden çok nadirdi. 24 Ocak 2012’de, evrenin insan ve doğa yaşamı adına enerji akışını sağlayan gezegeni; mücadelenin, korkularımızın, nefs'in, iradenin kontrolüne sahip enerjileri bünyesinde barındıran Mars, Başak burcunda gerilemeye başladı. Yani mars enerjisini çekti dünya üzerinden. Doğa ve insan bir boşluğa düştü, derine daldıkça geçmiş hatalar, eksik yapılar, gözümüzün daha evvel kör baktığı, kulağımızı tıkadığımız sesler ve görüntüler daha da netleşmeye başladı, korkularımızla yüzleşme zamanıydı artık. Yüce Yaratıcı imtihan sebebiyle özgür irade vermişti. Nefs bu özgür iradenin karşısında idi. Yüce Yaratıcı, gökyüzünde var ettiği gezegenlerin enerjisiyle imtihana aldı. Önce hava ve ateş elementinden olanları salladı 20 Mart tarihine kadar ve 21 Mart itibariyle de su ve toprak elementinden olanları. Balık Burcunda transitte olan ŞİRON’ un (hidayet-bilgelik-şifalandırma-gelişim yıldızı), Başak Burcunda gerileyen Mars ile yaptığı zıt açı, dünyevi yaşama ait pek çok korkumuzu, kompleksimizi, eksikliğimizi gün yüzüne çıkardı. Bu enerjiden de kaçış mümkün değildi.
2012 ile birlikte uyarıcı, geren, korkutan, kendimizle yüzleştiren, yüzeysel olmanın ya da üstünkörü şöyle bir bakıp geçmenin mümkün olmadığı enerjileri taşıyan yıllara girmiş bulunmaktayız. Bu süreç altı sene daha sürecek. İlk dalga da, Mars ve Şiron'un zıt enerjisiyle başladı.
Tüm insanlık için son günlerde yaşadığımız gergin hal, yaklaşan birşeylerin ayak sesleri ama ne olduğunun belirsizliği de aynı zamanda. Sanki birileri en gizlimize dev bir ışık yansıtmış da bir anda çırılçıplak kalmışız hissi yaşıyoruz. Gizlenecek kaçacak artık bir yer kalmadığı için köşeye sıkışmışız hissi de var. Vazgeçiş halleri, öfkenin kendimize dönmesi, kendini aşırı yargılama halleri deneyimliyoruz.
Sevgili Hasan "Sonsuz" işte 2012 ve devamında 2018 senesine kadar devam edecek olan bu dönüşüm zamanında (ki değişim değil dönüşümdür) en çok doğa ve insandan oluşan terazide öfke, korku, vazgeçiş, adalet, birlik olma temalarının ağırlığı hissedilecektir. Şifalandırmamız gereken noktalar bunlardır ve bu pek de öyle kolay olmayacaktır. Bu, insanın kendisiyle nefsi mücadelesinin dönüşümüdür. Nefsini arındıran elbette kalp gözünü açar; nefsini arındıran, gözüne çekilen perdeyi kaldırır elbette. Nefsini tanıyan, kabul eden, ıslah etme yoluna sevgiyle giden elbette bilinçleri okur.

Sonsuz:

Birçok kişinin aklında da şu soru vardır eminim: Ne zaman hafifleyecek bu enerji? Bunun gibi dönemleri daha yaşayacağız dedin az önce. Eminim can sıkıcı olmuştur bu yorum bazılarına. Hani sürekli havanın yağmurlu olması gibi bir durum bu. O yağmurlar bolluk bereket getirir, ama kapalı hava insanın içini daraltır. Gerçi hoş insan içsel güneşini açınca, dış dünyada yağmur mu var, güneş mi aldırmaz bile; ama bu, güzel bir teoriden öteye pek gitmiyor hemen hepimiz için. Kısaca güneşli günler ne zaman geliyor? Bu bağlamda 6 Nisan 2012'deki dolunay ne kadar önemli?
Elif Hece
İnsan, karanlığına daldıkça aydınlanır. Eski mitlerde, Venüs'ün yer altına iniş hikayesi vardır; onun asıl ihtiyacı olana kavuşması için sahip olduğu herşeyden vazgeçmesi gerekir. Dünya yaşamı ağır bir giysidir. Tecrübelerimizin, kendimizde olan artı ve eksimiz olan duygu-düşünce ve davranışların her biri, ötelerde bir yer edinmek, ruhsal açıdan sıçramak ve ölüm anı dediğimiz uyandığımız andaki sonsuz yurdumuzdaki yerimiz için araçlardır. Venüs'ün yer altına iniş mitinde olduğu gibi insan ırkı bu hali deneyimliyor, deneyimlemek zorunda. Zahmetsiz nimet olmaz. Sahip olduğumuzu zannettiğimiz, bilinç, teknoloji, bilim, ilim, toplumsal yaşam, adalet, dinler vb. gibi her türden olgunun sınavıdır bu süreç. Zannettiklerimizin sadece zan olduğu, inanmadıklarımızın gerçek, inandıklarımızın ise boş olduğunu göreceğiz. Sınanma sürecinde her birey kendi karanlığıyla yüzleşecek. Bundan sonrasında gökyüzünde oluşan her tutulum tetikleyecek bu yüzleşmeleri .
2012 ye hızlı girdik, tevafuk tarihte önce Merkür, sonra Mars ve en nihai 15 Mayıs 'ta 8 yıllık geçişini tamamlayacak olan ikizler burcunda bir Venüs retrosu ile 27 Hazirana kadar geleceğiz. Bu üç gezegen de dünyaya en yakın gezegenlerden. Mars nefsi; Merkür zeka ve şuuru; Venüs ise dünya yaşamına dönüklük, tek yönlü yüzeysel bakışı temsil eder. Bu üçü de bu sene geriliyorsa bunun bir hikmeti vardır elbette düşünen beyinlere.
5 Ekim 2012 tarihinde Satürn'ün Akrep Burcuna geçmesiyle, gizlenme örtüsü kalkacaktır insan üzerinden. Hem ışık dolu mağarasına gizlenenin, hem de görünürde insan bedenine sahip lakin özünde dünyayı (ibret/hikmet gereği) negatif enerjileriyle germiş olanların örtüleri ayan beyan kalkacaktır. 2015 senesi de dahil olmak üzere bu gergin enerjilerle, kendimizle yüzleşmelerle sık sık karşılaşacağız. Ama siz pozitif halim de ben'e ait, negatif ürettiğim halimin görüneni de; farkındayım eksiğimin de fazlamın da; varsa adaletsizce yaptığım bir eylem, acısını çekecek bir vicdana ve telafisine helalliğine gidecek bir bilince sahibim diyebiliyorsanız, o vakit korkmak niye? İçimdeki alem günlük güneşlikse, dışımda kar yağmış tipi olmuş kıyamet olmuş bana ne? Niye acıtsın ki beni? Ben nefsimi bildikten sonra, ben içimdeki alemle barışık olduktan sonra.
İlk sınanmamız 20 Mart itibariyle toplumsal konular, yasal konular, korkularımız, kendimize olan kızgınlığımız, öfkemiz üzerine yaşadık. 6 Nisan’ da cereyan edecek dolunay ile de ikinci sınanmamız başlayacak. Ne kadar özveri sahibiyiz; ne kadar paylaşımcıyız; dengemizi bozan unsurlar nelerdir; ne tür sorumlulukları almaktan kaçmışız… Bunlarla yüzleşeceğiz.
kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel