14 Mart 2012 Çarşamba

Renklerin gizli kuralları

Renk uzmanı Karen Haller, renkler ve hayatınızdaki önemiyle ilgili şunları söyledi; “Özel durumlarda nasıl giyinmemiz gerektiğini bilmek, özellikle de iyi bir ilk izlenim yaratmak çok önemlidir. Biriyle ilk tanıştığınız zaman yaratacağınız etki sadece nasıl davrandığınız veya ne söylediğiniz ile ilgili değil aynı zamanda ne giyeceğinizi ve doğru rengi seçmekle ilgilidir”.
Doğru renk kombinasyonu düşünceleri bile değiştirir
Renklerin hayatımızdaki önemini anlamamızın ve farklı renkleri etkili bir şekilde kullanabilmemizin önemini vurgulayan Karen Haller: “Doğru renk kombinasyonlarını giyinmek, çevrenizdekilerin sizin hakkınızdaki düşüncelerini değiştirir.





Renkler çevrenizdekileri harekete geçirip, enerji sağlayıp ve onlara heyecan verebilir, Ancak çoğunlukla kıyafetlerde renk seçimi göz ardı edilir. Eğer yeni bir iş için görüşmeye gidiyorsanız, ilk randevunuza çıkıyorsanız veya sevgilinizin ailesi ile tanışmaya gidiyorsanız duruma göre doğru kıyafetleri seçebilmeniz için renklerin gizli kurallarını öğrenmelisiniz” diyor.
Renk seçimini ciddiye alın
Renk seçimine harcayacağınız zaman, o gün içerisinde hem sizin nasıl hissedeceğinizi hem de insanların sizin hakkınızda ne hissedeceğini değiştirdiğini söyleyen Karen Haller: “Mesela, siyah sofistike, göz alıcı ve şık olduğunuzu gösterirken bir yandan da, sizi ulaşılmaz gösterir. Bu üniversitenin ilk gününde isteyeceğiniz bir durum olmaz. Pembe; sıcak ve şefkatli olduğunuzu gösterirken bir yandan da duygusal olarak ilgiye muhtaç bir izlenim verir. Pembe giymek ilk randevu için doğru bir seçim olmayacaktır” diyor. Renk seçiminin sadece giydiklerinizle sınırlı olmadığını vurgulayan renk uzmanı: “Renk seçimlerinizi aksesuarlarınıza yansıtmalısınız. Çanta, eşarp, ayakkabı hatta teknolojik bir ürün seçerken de aynı çabayı göstermelisiniz” diye belirtiyor.
KAREN HALLER’IN LOGITECH COLOUR COLLECTION İÇİN HAZIRLADIĞI RENK TANIMI RAPORU
Renklerin olumlu ve olumsuz tanımları
Koyu mavi: Koyu mavi senin güvenilir olduğunu ve insanlar tarafından ciddiye alındığını gösterir. Mantık, zeka ve kendine güveni sağlar.
Koyu mavi duygu eksikliğin olduğunu veya pek arkadaş canlısı olmadığını gösterir.
Açık mavi: Açık mavi yaratıcılığı ve iletişimde açık olduğunu gösterir. Ayrıca sinirlerinizi sakinleştirir.
Açık mavi sizi soğuk biri olarak gösterebilir.
Pembe: Pembe sizin sıcak ve şefkatli olduğunuzu gösterir. Besleyici dişi sevgisini vurgular.
Pembe sizin duygusal açıdan muhtaç olduğunuzu gösterebilir.
Kırmızı: Kırmızı sıcaklık ve sempatik bir kişiliği simgeler. Güvenli veya enerjik gösterir. Kırmızı tutku ve şehvetin rengidir.
Kırmızı sizi agresif, ilgi çekmeye çalışan, güç veya meydan okuyan biri olarak gösterebilir.
Sarı: Sarı sizi olumlu, kendine güvenen ve dost canlısı biri gibi gösterir. Sarı renk mutluluğun rengidir.
Sarı sizi mantıksız, korkak ve heyecanlı biri olarak gösterebilir.
Yeşil: Yeşil sizin sakin, huzurlu bir insan olduğunuzu ve başkaları üzerinde rahatlatıcı bir etkiniz olduğunu gösterir.
Yeşil sizin sıkıcı, aptal ve enerjiden yoksun olarak gösterebilir.
Mor: Mor sizin güvenilir, doğrucu olduğunuzu gösterir ve size güven kazandırır.
Mor sizi içine kapanık biri gibi gösterebilir ve sohbete çok açık olmadığınız fikrini empoze edebilir.
Kahverengi: Kahverengi sizin ciddi ve güvenilir olduğunuzu gösterir. Ayni zamanda kendinizi güvende hissettirir.
Kahverengi espri anlayışı ve incelikten yoksun olduğunuzu gösterebilir.
Gri: Gri sizin ciddi yönünüzü gösterir. Gri size kendinizi koruma hissini verir – fark edilmek istemediğinizde arkasına saklanabileceğiniz bir renktir.
Gri özgüven eksikliğinizi ve/ya enerji eksikliğinizi gösterir.
Beyaz: Beyaz netlik, incelik ve verimlilik hissi uyandırır. Beyaz açık ve net bir kafayı vurgular.
Beyaz sizi soğuk, ulaşılmaz ve arkadaş canlısı olmayan biri olarak gösterebilir.
Siyah: Siyah sizin otoriter, güçlü aynı zamanda sofistike ve büyüleyici olduğunu gösterir. Siyah güven ve aitlik hissi de verebilir.
Siyah sizin soğuk ve ulaşılmaz olduğunuzu da gösterebilir.
kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel