14 Ocak 2012 Cumartesi

USUI REIKI

Reiki’nin anlamı, Japonca'da, "Evrensel Yaşam Gücü Enerjisi" dir. Reiki, iki farklı Japonca kelimenin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. REI evren anlamına gelir. KI ise ruh, yaşam gücü enerjisi demektir. Bu iki Japonca kelime aynı zamanda aydınlanma demektir.

1900'lü yılların başında Japon bir rahip olan Dr.Mikao Usui tarafından, Hz. İsa 'nın nasıl şifa verdiğine ilişkin sorulara cevap aramasıyla ortaya çıkmış, çok eski bir şifa yöntemidir.

Reiki, Reiki uygulayan kişinin ellerinden rahatsızlığı olan kişiye gönderilen, iyileştirici, şifa verici bir enerji çeşididir. Tatlı, ılımlı, yumuşak, şevkatli ve bir o kadarda emniyetli, güvenilir ve tehlikesizdir. Vücut içinde bulunan enerji akışını düzenlemek ve böylece bedenin kendisine şifa vermesini sağlamak Reiki’ nin başlıca görevidir. Organları ve iç salgı bezlerinin düzenli calışmasını sağlayıcı, bağışıklık sistemini güçlendirici, hastalıkları başlangıcından itibaren tedavi edici, agrıları azaltıcı, vücuttaki toksik maddeleri temizleyici bir uygulamadır. Kişilerin korku ve endişelerini, depresyonu, üzüntüyü yok eder, uygulananda pozitif düşünceler oluşturur. Fiziksel veya ruhsal acıları, stres ve gerginliği geçirmek, kişiye ihtiyacı olan şifayı temin etmek Reiki’nin görevidir.

Her insanın içinde yaşamını kontrol eden enerji mevcuttur, önemli olan bu enerjiyi en doğru şekilde kullanabilmektir, bu başarıldığı takdirde ruhsal veya fiziksel rahatsızlıklar daha kolay tedavi edilebilir.
Reiki her zaman çok emniyetlidir, kişiye hiçbir zarar vermez, rahatsızlığı olan kişi ihtiyacı kadar olan enerjiyi, vücudunun ihtiyacı olan bölgelerine alır. Reiki her zaman en doğru biçimde yardımcı olur, uygulanan insanin ihtiyacına göre yarar sağlar.
Psikolojik sıkıntıların pek çok fiziksel hastalığın nedeni olduğu artık bilinmektedir, enerji kanallarımızda bu sıkıntılar sonucu meydana gelen tıkanıklıkların açılmasını sağlayan stresi azaltan, rahatlama sağlayan Reiki, hastalıklarin ortadan kalkmasına yardım eder. Şifa için kullanılan bütün sistemlerle uyumludur, birlikte çalışır, iyileşme etkisini artırır, hızlandırır.
Reiki ile yanlız fiziksel rahatsızlıklar değil, ruhsal rahatsızlıklar, zayıf karakter, sigara, içki gibi bağımlı davranışlar, aşırı yemek yeme, kararsızlık, sinirlilik, evham, kuşku gibi kişinin engelleyemediği olumsuz davranışları da tedavi edilebilir.

Reikiyi düzenli olarak kullanmanın bir çok faydası vardır. Bunlardan bazıları şunlardır;
· Kronik hastalıklarınızı yavaş yavaş ortadan kaldırır.
· Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sizi hastalıklara karşı korur.
· Stresli zamanlarınızda sizi rahatlatır ve sakinleştirir.
· Korku duygusunu yenmenize yardım eder.
· Kafanız karışık olduğunda düşüncelerinizi netleştirmenizi sağlar.
· Ağrı ve acılarınızı azaltır.
· Düşüncelerinizi doğru noktaya yönlendirmenize yardım eder.
· Varolan hastalıklarınızın ilerlemesini durdurur.
· Vücudunuzu toksinlerden arındırır ve zehirli maddelerin atımını sağlar.
· Duygusal blokajları çözer ve duygusal sorunlarınızı çözmenize yardım eder.
· Sezgisel yeteneklerinizi ve farkındalığınızı arttırır.
· Vücudunuzdaki yaraların daha kolay geçmesini sağlar
· Kötü alışkanlıklarınızdan ve size zarar veren tutumlarınızdan vazgeçmenize yardım eder.
· İnsanlarla ilişkilerinizde daha sakin ve daha yapıcı olmanıza yardım eder.
· Sanatsal üretkenliğinizi arttırır ve ilham almanızı kolaylaştırır.
· Kin, nefret,öfke gibi zarar verici duygulardan sıyrılmanıza yardım eder.
· Bilinçaltınızdan kaynaklanan sorunları tedavi eder.
· Kendiniz için daha doğru ve iyi olanı bulmanıza yardım eder.
· Enerji vererek sizi dinçleştirir ve yaşlanma etkilerini azaltır.
· Cinsel sorunlarınızın çözülmesinde yardımcı olur.
· Psikolojik rahatsızlıklarda,fobilerde ve depresyonda olumlu sonuçlar verir.
· Sevgi ve ilgi duygularınızı artırır ve duygusal ilişkilerinize olumlu katkısı olur.
· Uykusuzluk, bitkinlik ve isteksizlik gibi sorunlarınızın çözülmesine yardım eder.
· Fiziksel,psikolojik ve zihinsel sorunların çözümlenmesine yardım etmesi ve diğer pozitif etkileri hem iş yaşamında hem duygusal yaşamınızda hem de sosyal ilişkilerinizde sizi destekleyecek ve çok daha mutlu bir insan olmanıza yardım edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel