27 Ocak 2012 Cuma

Ses Terapisi

Her türlü müzik ses terapisi için uygun değildir. Özellikle Hint Sitar müziği, klasik batı müziği çakra terapisinde kullanılabilir.

Müzik, tüm yaşam şekillerine giren, yaşamı yenileyen ve devam ettiren bir enerji şeklidir.
Örneğin klasik müziğin etkisiyle tavuklar daha çok yumurta ve inekler de daha çok süt verir. Rock müzik verimde hızlı bir düşüşe yol açar.
Bitkiler en fazla Hint Sitar müziğini ve Bach’ın müziklerini tercih ediyorlar. Country ve folk müziğe ise tepki göstermiyorlar.
Bitkiler ve hayvanlar için doğru olan insanlar için de doğrudur. Dinlediğimiz müziği dikkatle seçmeliyiz.

Rahatça uzanın ve kendinizi müziğin kollarına bırakın. Müziğin titreşimlerinin zihninizin, bedeninizin ve ruhunuzun titreşimlerine dönüşmesine izin verin. Bu arada tek tek sırasıyla çakralarınızı düşünün ve yavaş yavaş gevşeyin.

Müzikle olan terapiyi Reiki, koku ve taş terapisi ile birleştirebilirsiniz. Bu, çakralardaki enerji akışını arttırır.

Müzik eşliğinde yapılan danslar da çakralar üzerinde oldukça etkilidir.
İnsan sesini de çakralar üzerinde 2 şekilde kullanabilirsiniz.

Uzak doğuda “M” sesi çok önemlidir. Nefesinizi verirken 3’er kez aşağıdaki sesleri ilgili notalarla tekrarlayın. Her seferinde dikkatinizi çakralara çevirerek notanın titreşimini hissedin.

1. çakra için “U” Do notası ile
2. çakra için “Oğu” Re notası ile
3. çakra için “O” Mi notası ile
4. çakra için “A” Fa notası ile
5. çakra için “E” Sol notası ile
6. çakra için “İ” La notası ile
7. çakra için “M” Si notası ile

Bitirdiğinizde bir süre sessiz oturun ve duygularınızın yavaş yavaş sona ermesine izin verin.

-Ses terapisinin ikinci şeklinde sesler yerine her çakraya yönelik mantralar kullanılır.

1. çakra için LAM
2. çakra için VAM
3. çakra için RAM
4. çakra için YAM
5. çakra için HAM
6. çakra için KSHAM (KŞAM)
7. çakra için OM

1. Kök çakrayı faaliyete yöneltmek için en uygun müzik monoton, vurgulu ritmlerden oluşmalı (İlkel kabile müzikleri).
2. Çakrayı canlandırmak için kaygısız bir neşe uyandıran herhangi bir akıcı müzik kullanılabilir. Kuş sesleri, akan suyun sesi v.b doğal sesler de 2. çakra enerjisini sakinleştirmek için kullanılabilir.
3. Çakra canlı ritmlerle harekete geçirilir. Armonik sesleriyle orkestra müziği solar pleksus çakranın uyumlu kılınması için uygundur. Bu çakradaki aşırı çalışma durumu içinse rahatlatıcı bir müzik sakinleşmenize yardım edecektir.
4. Çakranızın müziği klasik veya new age olabilir. Bunlar sevginin gücünü uyandırır ve onu ahenk yaratacak şekilde etkiler. İlahiler ve meditasyon, mantra müzikleri de kalp çakrası için çok uygundur.
5. Çakra için meditatif müzikler, new age müzikleri,
6. Çakra için zihninizi rahatlatan ve açan, kozmik boyutlara ilişkin hayal ve duygular uyandıran sesleri kullanabilirsiniz. Bach’ın müzikleri de 3. göz çakrasını uyaran ve uyumlulaştıran müziklerdir (Mantra müzikleri de kullanılabilir).
7. Çakra için en iyi müzik sessizliktir. Tam sessizlik halinde tüm varlığımız uyanır. Yaradılışın ilahi sesini duyabiliriz.


kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel