30 Ocak 2012 Pazartesi

MART AYI PRATİK REİKİ Egzersizleri

Sevgili Arkadaşlar,

27 Mart 2008 tarihindeki "Çakra Dengeleme Uygulaması" çalışmalarımız çerçevesinde, kimliğimizin, yaratıcılığımızın ve kendimizi ifade etme merkezimiz olan 2. ve 5. çakra anlatımı ve meditasyonları ile devam ettik.

Bu ay çalıştığımız konu ile ilgili bilgiler katilamayan arkadaslar icin ekte sunulmuştur.

Bu arada, çakra dengelemesi yaparken beraberinde onaylamalarını da söylemeniz çok faydalı olacaktır:

1. ve 6. çakra :
Dünyamda herşey iyi ve güzel. İçimde ve dışımda uyum var.

2. ve 5. çakra :
Bedenimi ve kimliğimi sevgiyle kabul ediyorum. Bu benim hayatım. Tüm sınırlamalaimdan kurtuluyorum ve kendimi özgürce ifade ediyorum.

3. ve 4. çakra:
Güvendeyim. Emin ellerdeyim. Kendimi bağışlıyorum, olduğum gibi kabul ediyorum, onaylıyorum, seviyorum ve tüm sevgimle özgür bırakıyorum.

Sevgilerimizle,
Brajabanita ve Zeynep

İKİNCİ ÇAKRA (SAKRAL ÇAKRA)
*

SAKRAL CAKRA: 2. CAKRA (SVADHISTHANA)
ÇAKRA RENGİ: Turuncu
TEMEL DUYGU : Cinsellik
AROMATERAPİK YAĞI: Yasemin, sardunya
ŞİFA ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN TAŞLAR: Ay taşı, carneol, manzaralı jasper
İLGİLİ ORGANLAR: Üreme organları, böbrekler, mesane, kan, sindirim asitleri ve benzeri vucut sıvıları,erbezleri, leğen kemikleri, yumurtalıklar, bağırsaklar
İLGİLİ HORMONLAR: Ostrojen, testosteron
2. ÇAKRANIN INSAN VARLIĞI OLARAK IFADESI: Kadın ve erkek kimliğinde birey
ANA PRENSİBİ: Üreme, manevi ve doğal dürtüler
MANEVİ PRENSİBİ: Yaşamla akış ve cinsel zevkler
ÇAKRANIN ONAYLAMASI: Bedenimi ve kimliğimi sevgiyle kabul ediyorum. Bu, benim hayatım. Hayatımdan ve kendi bedenimde yaşamaktan zevk alırım.

- İkinci enerji merkezi olan Sakral Çakra, Svadhıstan Çakra ve Dalak Çakra olarak da bilinir. Sakral çakranın rengi, yaratıcılığın frekansını taşıyan “portakal” alevidir. Elementi ateştir. Reiki ateşi hücrelerdeki şifreyi çözer ve yaratıcılığı açığa çıkarır.

- İkinci çakra süzülmemiş ilkel duyguların, cinsel arzuların ve yaratıcılığın merkezidir.


- Tüm biyolojik yaşamın kaynağı olan su ile tanımlanır. Su, yeni yaşamı döller ve üretir.


- Bu çakra döllenme ve üreme işlevini yapar. Bu çakra yaratıcılığımızın merkezidir. İkinci merkezde, çakrada ifade bulan yaratıcılığın, estetik güzelliğin ve üreticiliğin dışa açılımı boğaz çakrası ile ortaklaşa gerçekleşir.

- Çakranın hormonları “östrojen ve testosteron”, erkek ve dişil beden işlevselliğini sağlar. Duyu organı “tat” alma, yaşamdan haz duymayı hissettirir. Hayatı sevgi, çoşku ve neşe ile sürdürmek kişinin yaşam kalitesini ve enerjisini yükseltir.
- Çakranın ses rengi “re” mantrası “vam” dır ve “altı yapraklı” lotus çiçeği ile sembolize edilir.
- Karaciğer, dalak, böbrekler, idrar yolları ve kesesi, bağırsaklar, rahim, yumurtalık çakranın fonksiyonlarını kontrol ettiği organlardır. 2. ve 3. çakranın ortak kontrol ettiği karaciğer, dikkatin merkezidir. Dikkat eşiğinin yüksek olması farkındalılığı arttırır.
- Alkol bu çakra için olumsuz bir uyarıcıdır. Karaciğeri, yarattığı ısı ile tahrip eder ve ortaya agresif ve kızgın tavırların çıkmasına yol açar. Karaciğer organın rahatsızlığı ikinci çakranın enerjisini tüketir.
- İkinci çakranın en önemli işlevlerinden biri de, ortaya çıkardığı enerjinin beyin hücreleri tarafından “düşünme” işlemi sırasında yakıt olarak kullanılmasıdır. Sağlıksız karaciğere sahip olan bir kişide, dikkat dağınıklığı, bulanık zihin, düşünceleri toplayamama görülür ve bu durum kapasitesi düşük algılamaya neden olur.
- Yaratacılığın merkezi olan ikinci çakra, üreticiliğin, estetik güzellikle buluştuğu yaratıcı enerjiyi üretir. Kişinin kendini ifade etme arzusu, Tanrısal özün yansımasından kaynaklanır. Bu güç, insanı yaratıcılığa ve üreticiliğe yönlendirir. İkinci çakra, ilham kanalıdır ve sanatçı kişiliğin iç sesidir.
- İkinci çakra kişinin imgeleme eşiğini yükseltir. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliklerden biri de “imgeleme”, yaratıcı güçtür.

-İkinci çakranın normal çalışması durumunda uyumlu bir cinsel yaşam, bedeni sevgiyle kabullenme görülür. Beden, zihin ve ruh dengede olur, eylemler yaratıcı olur ve yaratıcılığın derin mutluluğunun farkına varılır.


- Anda kalmak bu çakrayı da olumlu etkiler. Tüm hastalıkları kendimiz oluştururuz. Her deneyim biraz daha büyümemize yardımcı olur. Geçmiş ve gelecek bütünün içindedir. Şimdide kalarak, anı yaşamak endişe ve kaygılardan bizi kurtarır.

- Çakrada tıkanıklık olduğunda, kişide cinsiyet problemleri, kadın-erkek kimliklerinin oturmaması, özgüven eksikliği, bedenini sevmeme, duygusal felç görülür. Üreme ile ilgili organlarda çeşitli hastalıklar olabilir.


- Bu çakrayı tıkayan çok önemli diğer bir faktör de bir başka varlığın obsesif, takıntılı bir şekilde takipçisi olmak, yanlış spiritüel öğretmen, veya öğretileri takip etmektir. Doğru olmayan bir öğretiyi ve şekilcilikleri izlemek, üretkenlikleri ve yaratıcılığı engeller.

İKİNCİ ÇAKRAYI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

- İkinci çakranın temizlenmesinde; ay taşı, carneol, manzaralı jasper taşlarından yararlanılır. Yasemin, sardunya ve sandal ağacı aromaları da düşünme ve hissetme eşiğindeki titreşimlerde bir bütünlük sağlar, yaratıcılığı kamçılar. Yılan yılang ağacının çiçeklerinden elde edilen aroma ise kişiye huzur verir, güven duygusunu arttırır ve engellenmiş, karışıklık içindeki asi duyguların dengelenmesini kolaylaştırır.


- İkinci ve Beşinci çakrayı dengeleme yaparak çalışmak, bu iki çakra arasındaki ilişkiyi düzene sokar, dengeyi sağlamaya yardımcı olur.
- Bir başkasına terapi yapılırken, topraklama yöntemlerinden büyük baklava kullanılmalı, portakal renkli Reiki topları ile meditasyon uygulanmalıdır. Renklerin eşlik ettiği meditasyonlar derin temizlik sağlar. Kendimize Reiki uygularken çakraların renklerini imgeleyerek çalıştığımızda çok daha etkin bir arınma gerçekleşir.
- Çakralar da beynimiz gibi depolama ve hatırlama yeteğine sahiptir. Yaşanan tüm olayları çakraların içinde bulmak mümkündür. Reiki çakra meditasyonu yaparken iç gözümüzle bakmak ve kendimizi gerçek duygularımız ile algılamak, çakraların güçlenmesini sağlar ve blokajların oluşmasını engeller.

BEŞİNCİ ÇAKRA BOĞAZ ÇAKRASI
*

BEŞİNCİ ENERJİ MERKEZİ , BOĞAZ ÇAKRASI : 5. CAKRA (VISHUDDHA)
ÇAKRA RENGİ: Mavi.
TEMEL DUYGUSU: Dürüstlük, iletişim merkezi
AROMATERAPIK YAĞI: Lavanta
ŞİFA ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN TAŞLAR: Mavi kalsedon, turkuvaz (firuze)
İLGİLİ ORGANLAR: Ciğer,boğaz,bronşlar, kulaklar, yemek borusu, ses telleri, ense, çene ve dişler, akciğerlerin üst kısmı, kollar tiroid ve paratroid bezleri
İLGİLİ HORMONLAR: Tiroid /Throxyn (guatr bezi)
5 . ÇAKRANIN İNSAN VARLIĞI OLARAK İFADESİ: (önemli bir bölge burası kapıdır) Üst varlıklar arasında kendini ifade etme boyutunun başlangıcı bu çakradır.
ANA PRENSİBİ: Varoluşun seste yankısı(iletişim kurabilme yeteneği, ifade etme yeteneği; üst aşamalara geçiş – kendini bulma )
MANEVİ PRENSİBİ: Iletişim, yaratıcı, ifade tarzı, kendini bulma, bağımsızlık, varoluşun üst aşamalarına geçiş
Çakranın onaylaması: Tüm sınırlamalarımdan kurtuluyorum kendimi özgürce ifade ediyorum.

- Beşinci çakra, iletişim merkezi, Boyun ve Boğaz Çakrası, Vishuddha çakra olarak bilinir. Negatif enerjilerden koruyucu özelliği, eskiçağlardan beri bilinip kullanılan, özgürlüğü ve sakinliği temsil eden “mavi” çakranın rengidir. Elementi, beşinci boyutun saf sevgi enerjisi, işitme ve koku alma çakranın duyu organlarıdır.

- Bu çakra; iletişimin, ifadenin merkezidir, alt çakralarla taç çakra arasında bağlantı kurar.

- Bu çakra yoluyla içimizdeki herşeyi ifade ederiz. İletişim duygusu 5. çakraya aittir.

- 5. çakra, Yaradan’ın flütü olarak adlandırılır. Varoluşun üst aşamalarına geçiş kapısı olan bu merkez, üst boyutlarda ve yükselmiş üstatlar arasında kişinin kendini ifade etmesinde aracıdır.

- Dış dünyaya açılan bu çakra, varoluşun seste yankılanmasıdır. Yaradan’ın flütü, düşünce ve duyguları ses vibrasyonuyla dışarıya iletirken; kulaklar, dışarıdaki iletiyi içeri alır. Hem içe hem dışa açılma özelliği taşıyan tek çakra boğaz çakrasıdır.

- Boğaz çakrasının arzuyla gerçekleştirdiği konuşma, kalbin tatlı melodisini taşımalıdır. Bu enstrümanı, iletişim zinciri içinde sesle etkileşen düşünceleri olumlu ve güzel değerleri ifade etmek için kullanmak gerekir.

- İkinci merkezde, çakrada ifade bulan yaratıcılığın, estetik güzelliğin ve üreticiliğin dışa açılımı boğaz çakrası ile ortaklaşa gerçekleşir.

- 5. çakranın negatif enerjilerden koruyucu özelliği, eski çağlardan beri bilinip kullanılan, özgürlüğü ve sakinliği temsil eden “mavi” çakranın rengidir. Elementi, beşinci boyutun saf sevgi enerjisidir, işitme ve koku alma duyuları da bu çakranın duyu organlarıdır.

- İlgili hormonu tiroit bezinin salgıladığı “thyroxin” hormonudur.

- Ses rengi “sol” mantrası “ham”dır.

- 16 yapraklı lotus çiçeği ile temsil edilir.

- El ve kol hareketleri (jestler), yüz ifadesi (mimikler) boğaz çakrası tarafından kontrol edilir. Kulak, burun, boğaz ve ses telleri, dil, diş etleri, sinüsler, ense, yutak ve bademcikler, kollar, tiroit bezi, beşinci çakranın kontrolünde olan organlardır.

- Dışarı açılan bu enerji kapısı, virüs ve bakteri gibi negatif enerjilere bekçilik görevi yaparak, bedeni beklenmedik misafirlerden korur. Aynı zamanda, solunum yoluyla alınan zehirli maddelerin süzgecidir. Hava kirliliğine neden olan endüstriyel duman ve gazlar, bu çakrayı olumsuz etkiler. Sigara bu çakrayı tahrip eden nedenlerin başında yer alır.

- Bu çakranın uyumlu çalışması durumunda duygularımız, düşüncelerimiz ve iç bilgeliğimiz özgürce ifade edilir. Konuşma ve yaratıcılık tamamen açıktır. Diğer insanların düşünceleri sizi yolunuzdan saptırmaz. Bağımsızlık ve özgürlük korunur. Bütünlük duygusu hissedilir. Gülmek, eleştirinin barınmadığı espiri yeteneğini geliştirmek, sevginin gücünde kalmak, hoşgörü ve nötr kalmak, “lütfen” ve “şükran” sözcüklerini kullanmak bu çakranın enerjisini yükseltir.

- Bu çakra iyi çalışmadığında ise, duygular ifade edilemez, bastırılır, derin konuları ifade ederken boğaz düğümlenir. İnsanlardaki iletişim kopuklukları bu çakranın problemli olmasından kaynaklanır. Bu çakrada sorun olduğunda, diğer insanlardan daha kolay grip olunur, vücuda beta mikrobu vb. alınır.

- Ortak çalışan 2. ve 5. çakraları en çok tahrip eden alkol ve sigaradır.

- Yargılamak, ego yelpazesinde bulunan kibir, ben merkezcilik, kuşku, öfke, nezaketsizlik, maddesel gücün peşinde olmak 5. çakrayı tıkar ve ona zarar verir. Çekingenlik ve suçluluk duygusu bu çakrada gerginlik yaratır.

5. ÇAKRAYI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ


· Reiki uygularken, bu çakranın taşları olan akuamarin, turkuvaz, mavi kalsidon ve lapis kullanılır. Aromalardan ise okaliptus bitkisinin aromasi kişiyi iç sesine yönlendirir ve ruhun titreşimlerini daha rahat hissetmeyi sağlar. Lavanta ve adaçayı aromaları da negatif enerjiyi alır ve gevşetir. Meditasyonlarda ve Reiki uygulamalarında, her çakrada olduğu gibi, Reiki renk topu eşliğinde çalışmak yararlıdır. Beşinci ve ikinci çakra mutlaka eşitlenmelidir.

· Dengeleme çalışması sırasında omurganın ön tarafından akan boğaz çakrasının mavi rengi, 2. çakranın portakal rengine karışır. İkinci çakranın portakal rengi de omurganın arka tarafından yükselerek boğaz çakrasının mavi rengi ile bütünleşir. Mavi ve portakal renginin etkileşimi, iki çakrayı da olumlu etkiler ve dengeler.

· Boğaz çakrasının temiz tutulması emek ister. Enerji düşüklüğüne davet ettiren mikroplar, hastalıklara neden olurlar. Gece boyunca üretilen asit, ağız temizliğinin önemini belirler. Diş çrümeleri ve kötü kokuları gidermek için de, dişler en az günde iki kez fırçalanmalı ve düzenli ağız bakımı yapılmalıdır.

· Bir başkasına terapi yapılırken büyük baklava bu çakranın da temizliğinde etkindir. Çakraya ait mantra ve onaylamaların ses vibrasyonları hücrelerin farkındalığını arttırır. “Ham”, “Allahu Ekber” mantraları üç veya yedi kez yüksek sesle tekrarlandığında bu çakrayı temizler ve rahatlatır. Bunun açık ve temiz havada yapılması tavsiye edilir.

· Tuzlu su ile gargara yapmak çakralardaki negatif enerjiyi temizler.

· Özgüveni arttırmak ve doğa ile bütünleşmek, kişinin yaşam ve 5. çakrasının enerjisini yükseltir.

İKİNCİ ÇAKRA VE BEŞİNCİ İÇİN MEDITASYON


Derin yoga nefesleri almak bu meditasyonda derin temizlik noktalarına inmemizi kolaylaştırır. Derin nefes alın. Elleri Gassho pozisyonuna getirerek içinizdeki Tanrı’yı/Yaradan’ı selamlayın ve Reiki kanalınızı sevgiyle açın. İkinci aşamalar, 1. ve 2. sembolleri kullanarak, 3. aşamalar 4. sembolü de katarak, bir metre çapında bir ışık küresi imgeleyin. Şimdi bu kocaman ışık topunu taç çakranızın 40 cm. yüksekliğine kadar kaldırın ve derin nefes alarak bırakın. Ve enerji topunun içine girdiğinizi hissedin. Işık küresi medtasyon boyunca sizin auranızı saracaktır.

İkinci Çakrada kendi öz merkezinizdesiniz. Üç kez derin nefes alın verin. 2. ve 3. aşamalar sembolleri yine uygulasınlar. Renginiz canlı bir portakal alevi. Sıcak ve mutluluk veren bir enerji, herşeyi sıcacık sarıyor. Sakral merkezin enerjisi yükseliyor, farkındalılığı genişliyor. Çakranız iyileşiyor, çalışıyor, temizleniyor, dengeleniyor ve aktive oluyor. Bu arada herşey doğal ve sade. Olaylar ve konular sizi zorlasalar bile hepsi de zevk alınacak birer oyun.

Kendi görüntünüzü bu çakraya yansıtın. Bu mekanda yaşasaydınız, nasıl olurdunuz? Kaç yaşında ve nasıl bir görüntüye sahipsiniz? Görüntünüzün size tavrı nasıl? Bazı olumsuz düşünce, duygu, görüntüler varsa orlarla iletişim kurun, onları Reiki ile aydınlatın , doldurun ve barışı, huzuru sağlayın.

Onaylama: Bu, benim hayatım. Hayatımdan ve kendi bedenimde yaşamaktan zevk alırım.

Şimdi boğaz çakrasındayız ve renginiz mavi. Üç kez derin nefes alın verin. 2. ve 3. aşamalar sembolleri yine uygulasınlar. Gökyüzünün canlı mavisi çakranızdan akarak boyun ense ve omuzlara doğru yayılıyor. Bu bölgelerdeki tüm gerginlikleri çözüyor. Boğaz çakranın enerjisi yükseliyor ve farkındalılığı genişliyor. Temizleniyor, iyileşiyor, dengeleniyor ve aktive oluyor. Çakranın içine kendinizin görüntüsünü yansıtın ve izleyin. Kaç yaşındasınız ve görüntünüz nasıl? Çakranın size söylemek istedikleri neler? Onları yeterince dinleyebiliyormusunuz? Olası negatif duyguları Reiki’nin ışığı ile yıkayın ve arındırın.

Onaylama: Duygu ve düşüncelerimin farkındayım ve onları özgürce ve sevgi ile ifade ediyorum. Tüm sınırlamalarımdan kurtuluyorum ve kendimi özgürce ifade ediyorum.

Beşinci ve ikinci çakra mutlaka eşitlenmelidir. Eşitlenme işleminde omurganın ön tarafında akan boğaz çakranın mavi rengi, sakral çakranın (ikinci çakranın) portakal rengine karışır. Mavi ve portakal renginin etkileşimi, iki çakrayı da olumlu etkiler ve dengeler.

Şimdi İkinci çakranın portakal renginin omurganın arka tarafından yükselerek boğaz çakranın mavi rengi ile bütünleştiğini imgeleyin.

Bir müddet bu konumda kalın.. Sonra üç kez derin nefes alın.

Yaradana, Reiki’ye, Dr. Mıkao Usui’ye ve tüm evrene şükranlarınızı sunuyorsunuz ve yaptığınız bu meditasyonun , bütünün hayrına olması dileğiyle, derin bir nefes alarak bitiriyorsunuz. Hazır olunca gözlerinizi açın lütfen.
NAMASTE.


kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel