24 Ocak 2012 Salı

2012 için Feng Shui Önerileri

2012’den herkesin beklentisi yüksek. Yeni bir yıl olmasının dışında kendisine yüklenen anlamlarla başka büyük görevleri de var. Geçen yılın son gününde tanıştığım Feng Shui Danışmanı Başak Yıldırım ile keyifli bir sohbet içerisindeyken onu sizlerle de tanıştırmak aklıma geldi. Çünkü evleri yeni yıla hazırlamak lazımdı, eski eşyalardan kopmak, yeniye yer açmak ama elbette tüm bunları usulünce yapmak…

Feng Shui’nin ne olduğunu artık pek çok kişi biliyor. Yine de kısaca üzerinden geçecek olursak bu felsefe ve hayatımızdaki önemi nedir?

Feng shui, alan arındırma veya eve uygulanan akapunktur olarak tanımlanabilir. Benim için huzurlu ve yaşanabilir mekânlar yaratabilmeyi ya da düzenleyebilmeyi sağlamaktır. Her ne kadar klasik Feng Shui matematiksel bir döngünün içinde teknik şeyleri yapmayı gerektirse de bana göre asıl şey enerjidir. Feng Shui aslında rüzgar ve suyun doğada yarattığı uyumu mekanlarımıza taşımanın yollarını anlatan yedi bin yıl önce keşfedilmiş bir Doğu felsefesi. Bir mekânda chi enerjisi sıkışıp kaldığında mekânda yaşayan kişiler kendilerini huzursuz, yorgun, hasta ya da olumsuz şeyler yaşarken bulurlar. Bu da hayat akışlarında canlılıklarını yitirmelerine, başarısızlığa ve kötü ilişkiler yaşamalarına neden olur. Feng Shui işte bu noktada kişilerin yaşamını iyileştirme yoluna giden öneri ve çareleri sunan bir felsefedir. Terimsel anlamı, rüzgâr ve su’dur. Bu da havanın ve suyun yaşamsal kaynak olduğunu ifade eder. Dolayısıyla doğal dünyanın prensiplerini evimize getirerek yaşam kalitemizi küresel ve bireysel anlamda değiştiren bir etkiye sahiptir. Bu felsefe bize; “Evinizde biriktirdiğiniz ve atamadığınız şeyler aslında sizin geçmişinizdir. Onları özgür bıraktığınızda yeni olanı hayatınıza çekmeye başlarsınız” der.

Çok iyi şekilde dekore edilmiş bir mekândan çok sıkılıp çıkmak isteyebilir ama çok sade bir mekândan keyif alabilirsiniz. Bu tıpkı lüks bir binadan kaçıp köy evinde huzur bulmak gibidir. O nedenle renkler, objeler ve kişilerin farkında olmadan o evde yarattıkları enerji bizi her şekilde etkiler. Aslında biz Türk insanı için çok da yabancı değildir bu sistem. Anadolu’daki yaşam biçimini gözönüne alırsak bu durumu daha kolay anlayabiliriz. Anadolu’da evler doğayla uyumlu malzemelerden yapılmıştır, oksijeni boldur. Tuvaletler evin bahçesinde bulunur. Bu da negatif enerjinin evlerde yaşayan insanları olumsuz etkilemesini engeller. Köy yaşamı sadeliği, doğallığı ve huzuru barındırır. Önemli olan o enerji bütünlüğünü kentsel yaşam dokusu içinde oluşturabilmek. Bu nedenle mimarlara ve dekoratörlere çok iş düşüyor. Hatta keşke mimarlık bölümlerinde Feng Shui eğitimi verilse.

Feng Shui, çoğu insan tarafından az eşyayla yaşamak gibi algılanıyor. Bu konuda ne dersin?

Feng Shui, size evinizde eşyanız az olsun demez. Bu öğreti size öncelikle şunu söyler; kullanmadığınız ve biriktirdiğiniz her şey aslında size ait değildir. Dolayısıyla evinizde oluşan yang enerjisi sizi geçmişinize bağımlı kılar. Atamadığınız şeyler aslında sizin geçmişinizdir ve onlardan kurtulmak sizi güvensiz kılacaktır. Yeniye yer açmak için geçmişi bırakmak gerekir. Bu da sizin biriktirdiklerinizle başlar. Lazım olur düşüncesiyle eşya saklamak, geleceğe güvensizlik işaretidir. Düşüncelerinizle kendi gerçeğinizi yaratırsınız. Böylece bir şeyi attıktan sonra ona ihtiyaç duyacağınız endişesi taşıyorsanız, çok kısa bir süre sonra bilinçsiz zihninizin o nesneye gerek duyacağınız bir durum yaratır. Bu anlaşılması zor da olsa son derece olasıdır. "Günün birinde gerekeceğini biliyordum" diye çığlık atarsınız. Ancak başka türlü düşünerek bu gereğin yönünü değiştirebilirsiniz. Gerek duyacağınıza inanarak gereği yaratan sizdiniz! Eğer böyle düşündüğünüz için biriktirdiğiniz şeylerin dağınıklığında yaşamaya devam edecekseniz gelecek konusunda incinmeye açık olun... Evinizde tıkanık olan tüm alanlar sizin sağlığınızda da tıkanıklıklara yol açar. Mekânlarda chi akışını sağlayabilmenin en önemli yolu dağınıkların ve tıkanık alanların boşaltılmasıdır.

Feng Shui 2012 yılı için bize ne diyor?

Çinliler asırlar boyunca her yılın kayıtlarını tutmuşlar. Belli bir zaman sonra on iki yılda bir belli olayların tekrar ettiğini fark etmişler. Bu döngünün farkına vardıktan sonra doğadaki hayvanların isimlerini yılların özelliklerine göre belirlemişlerdir. 2012 yılı Ejderha senesidir. Bahsettiğim bu on iki yıllık döngünün beşincisini oluşturur. Bu yıl

Güneş takvimi ile ay takvimi arasında oluşan fark nedeniyle Çin’de yeni yıl hep değişik bir günde başlar. Bu yıl Çinliler yeni yılı 23 Ocak tarihinde kutlayacaklar. Ejderha yılı olarak adlandırılan bu yıl, su yılı olarak da geçer. Bu da bu yıl ülkemizde ve dünyada depremlere ve sellere işaret etmektedir. Bu yıl dünya ekonomik açıdan yaşayacağı sıkıntılarla parayı elinde tutmayı ve fütürsuzca harcamamayı deneyimleyecek. Sosyal ve politik açıdan da değişimlerin olduğu bir yıldayız. Özellikle birçok ülkede seçimler ve değişimler olacak. Sağlık açısından baktığımızda su, toprakla birleştiğinde çamuru oluşturur. Bu da salgın hastalıkları doğurur. Su elementi, böbreklerimizi, idrar yollarımızı ve bağışıklık sistemimizi ifade eder. Bu açılardan sağlığa dikkat edilmeli aynı zamanda bu yıl su ve toprak ateşi zayıflattığı için ateş elementinin eksikliğinden dolayı kalp sorunlarına dikkat edilmeli. Bu yıl ateş elementine ihtiyaç duyduğumuz için özellikle kırmızı, turuncu, pembe, parlak sarı ve fuşya tonlarındaki renkleri evimizde ve kıyafetlerimizde kullanmaya çalışmak iyi gelecektir. Burçlar açısından baktığımızda Ejderha ve Köpek burçları bu yıl huzursuzluklar ve endişeler yaşayabilirler. O nedenle horoz figürü taşımalılar. Özellikle Köpek burcunda doğmuş olan kişiler bu yıl Güneydoğu’ya seyahat etmesinler. Son olarak bu yıl özellikle ağaç elementine ait sektörlerin verimli bir yıl geçireceğini söyleyebiliriz. Bu sektörler de tekstil, dekorasyon, yayıncılık, medya ve matbaa sektörleri.

Ev, herkesin özel sığınağı gibi. Burada huzurlu olmanın feng shui açısından önemli detayları neler?

Öncelikli önerim herkesin evini ya da iş yerini temiz tutması. Tozun olduğu bir mekân, enerji tıkanıklığı yaşar. Düzen ve temizlik çok önemli. Ardından mekânlardaki kırık ve çatlak olan her şey atılmalı. Kırık ve çatlak olarak kullandığınız bir obje neyi temsil ediyorsa o konuda kırılma yaşamanız olasıdır ayrıca kötü şansı kendinize çekersiniz. Örneğin bir arkadaşım yaklaşık iki ay kadar kırık bir yatakta yattı. O yatakta yattığı süre boyunca kalbini kırmış olan kız arkadaşını hiç unutamadı. Yatağı evinden çıkardıktan sonra inanılmaz bir şekilde eski ilişkisine olan bakış açısı değişti. Bazen farkında olmadan atamadıklarımızla kendimize negatif enerjileri yükleriz. Kısacası mekânlarda kullanılmayan şeylerin atılması büyük ferahlama getirecektir. Onun dışında ocaklarımız bizim bolluk ve bereketimizdir. Ocağın iyi çalışması temiz olması ve düğmelerinin evin içine bakması çok önemlidir. Mekânlarda renk olarak yoğun kırmızı kullanılmamalı. Kırmızının fazla kullanılması kavga ve tartışmaları getirir. Tuvalet ve banyolar negatif enerji alanları olduğu için mümkün olduğunca klozet kapakları ve kapıları kapalı tutulmalıdır. Her bitkinin bir anlamı vardır o nedenle özellikle mekânlarınızda Pachira (para bitkisi) ve portakal ağacı bulundurmakta fayda var. Bu bitkiler bolluk ve bereketi temsil eden bitkilerdir. Son olarak da daha iyi bir ruh hali için ışığı yeterli seviyede kullanılmanızı öneriyorum.

Yeni yıl için önerilerin nelerdir?

Biz her ne kadar yeni yılı kutlamış olsak da Çin bu yıl 23 Ocak da kutlayacak. O nedenle herkes 23 Ocak gününe kadar evinde kırık ve bozuk olan eşyalarını atıp genel bir temizlik yapabilir. Bu temizlik sirkeli su veya eritilmiş kaya tuzuyla yapılırsa negatif enerjiler bloke edilmiş olur. Bu yıl aşk enerjileri kuzeydoğudan geldiği için özellikle kuzeydoğu yönündeki odalar kullanılabilir. Batıdan gelen ışığa ve enerjiye bolluk ve bereket için özellikle yüzümüzü dönmek gerekiyor. Güneydoğu odaları olumsuz yıldızlardan dolayı tehlikeli olacaktır. O nedenle bu yöne sırtımızı vererek çalışmak ve oturmakta fayda var. Bunun içinde metal rüzgâr çanı asarak önlem alınabilir. Bu yıl hukuksal sorunlar ve kavgalar Güneybatı yönünde. Olumsuz etkileri önlemek için kırmızı bir obje kullanmak gerek. Kuzeybatı yönünden gelebilecek skandalların tehlikelerine karşı da üç bambu dalını şeffaf bir vazoya koyulması iyi olacaktır. Bu yıl eğitim ve kariyerle ilgili ilerlemek isteyenler güney odalarını kullanabilirler. Hastalıkların olumsuz etkilerinden kaçınmak içinde kuzeye altılı siyah metal para asmak etkili olacaktır.


kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel