20 Aralık 2011 Salı

Şifalı Taşlar ve Özellikleri

Şifalı Taşlar Hangileridir ? ,
Taşların Şifaları Nelerdir ? ,
Hangi Taşlar Şifalıdır ? ,
Şifalı Taşların Özellikleri ,
Şifalı Taşların Faydaları.

Metabolik faaliyetleri
düzenlediği, şarta bağlı olmadan sevgi, cesaret ve şans verdiği, kolesterolü dengelediği ve çok sayıda fayda sağladığı öne sürülen şifalı taşlara kadınlar yoğun ilgi göstermeye başladı.
Kadınlar, imitasyon, cam, bujiteri ve plastik takıların yerine artık göz alıcı renklerle vitrinleri süsleyen ve sağlık açısından çok sayıda faydası olduğu bildirilen akuamarin, akik, amazonit, kehribar (para taşı), firuze, malakit ve turkuaz gibi taşları tercih ediyor.


Şifalı olduğu belirtilen taşların sokak aralarındaki seyyar tezgahlarda fiyatı
5 liraya kadar düşerken, kehribar ise yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor.
Ruhsal sağlığı koruduğu, melankolik ruh halini önlediği, negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirdiği iddia edilen kehribarın 14 milimetrelik taşlardan oluşan 33′lük tespih fiyatı 4 bin 500 dolara kadar çıkıyor. Kehribarın 925 ayar gümüş kolyesi 500, bir adet tek taş fiyatı ise 450 liradan satılıyor.

Akik(Agat): Vücuttaki fazla veya olumsuz enerjiyi boşaltır. Kişiyi sosyalleştirir. Bedeni güçlendirir. Tansiyonu dengeler. Cesaret artırıcıdır.

Akuamarin: Solunum sistemini düzenler. Sindirim sistemini destekler. Beze gibi şişlikler için çok faydalıdır. Dişlerin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Özgüven verir. Bağımlılık yapan maddelerin bağımlılıklarını azaltır.(Tiryakiliği zayıflatır.)

Ametist: Uykusuzluk için etkilidir. Bedeni dinç tutar. Eklem ağrılarını gideric özelliği vardır. Fazla elektiriği alır. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardım eder. Kanı temizler. Kan dolaşım sistemini korur. Hücreleri yeniler. Kulak için yararlıdır. Ağrı ve sızıları hafifletir. Cilt hastalıklarında çok etkilidir.

Amozonit: Vücudu sakinleştiriraşırı tepkiyi yatıştırır. Kas spazmlarını giderir. Bedenin kalsiyum dengesini ayarlar. Göz için faydalıdır. Ateşli hastalıkların tedavisine yardımcı olur. Metabolik faaliyetleri düzenler.

Apatit: Kavrama yeteneğini artırır. Açlık hissini bastırır. Çalışma şevkini artırır. Stres giderici özelliği vardır. Özgüven duygusunu geliştirir.

Aytaşı: Yaşama sevinci verir. Korkulu rüya görmekten korur. Aşırı tepkileri kontrol altına alır. Evliler arasında sevgi bağı oluşturur. Sezgi gücünü artırır. Kolay etki altında kalınmasını engeller. Hücreleri yeniler. Böbrek ve bağışıklık sistemini korur. Tokluk hissi oluşturur.

Aventurin: Kalbi olumlu etkiler. Organların kendini yenilemesini sağlar. Kolestrolü düşürür. Bağırsak problemlerinde etkilidir.

Azurit: Göz yorgunluklarına çok iyi gelir. Karaciğer ve tiroit bezi fonksiyonlarını dengeler. Çocukların fiziksel gelişimini destekler.

Beril: Karaciğeri güçlendirir. Kabızlığı önleyicidir. Solunum yolları hastalıklarında etkilidir. Strese karşı koruyucudur.

Dumanlı Kuvars: Kasılma ve krampları çözer. Kasları korur ve güçlendirir. Vücutta yağ tortulaşmasını engeller. Hamilelikte de kullanılır.

Dağ Kristali: Deri hastalıklarına iyi gelir. Ağrıları azaltır. Sindirimdolaşım ve solunum sistemine yardımcı olur. Vücudu toksinlerden temizler.

Florit: Cilt hücrelerini yeniler. Sivilce ve yaraları iyileştirir. Solunum yollarını ve akciğerleri rahatlatır. Psikoloik kökenli negatif enerjileri giderir.

Granat: Bedene dinçlik verir. Akciğeri korur. Kan zehirlenmelerine karşı etkilidir. İrade gücünü artırır. Sosyal ilişki kurma yeteneğini artırır.

Heliotrop: Kalp kökenli ağrılarda ve kalp ritim bozukluklarında kullanılır. Kan temizlenmesini sağlar. Hematit: Hafızayı güçlendirir. Zihni berraklaştırır. Cesaret verir. Bedendeki negatif enerjiyi alır. Stresi giderir. Kan ile ilgili bütün alanlarda faydalıdır.

İnci: Özgüven verir. Olumsuz duyguları engeller. Migrende etkilidir. Kemik ağrılarına iyi gelir.

İyolit: Eklem rahatsızlıklarına iyi gelir. Sindirim sistemi ve bağırsakların aktif çalışması yolunda etkilidir. Mide yanması ve şişkinliğe iyi gelir. İğnecikli Kuvars: Yaşam sevinci verir. Kararsızlıkdepresyonfobiler ve halsizliği giderir. Vücudu negatif enerjiden korur. Zeka ve kıvraklık verir.

Jasper: Bedeni toksinlerden temizler. Toprak enerjisini çekip vücuda verir. Boşaltım sistemine yardımcı olur. Kan yapımına yardımcı olur. Bedene dinçlik verir. Yaşlanmayı yavaşlatır.

Kalsit: Kemikomurga ve iskelet gelişimine yardımcı olur. Diş ve tırnaklara iyi gelir.

Karneol: Kanamaları durdurur. Kan dolaşımını aktive eder. Ayakları devamlı soğuk olanlar için çok iyidir.

Kehribar: Sivilce,egzama,aşırı kepeklenmesiğil gibi alerjileri hafifletir. Ağızboğazgeniz enfeksiyonlarını da tedavi eder.

Kunzit: Eklem ağrılarına iyi gelir. Kireçlenmede rahatlama sağlar. Kalbi güçlendirir. Mide bulantısını önler.

Kalsedon: Ateşi öldürür. Bunamayı engeller. Özgüven verir. Algılamayı güçlendirir. Metabolizmayı düzenler. Öksürüğü azaltır. Cesaret verir. Sesin yumuşak ve berrak çıkmasını sağlar.

Kantaşı: Kan dolaşımını düzenler. Bedeni yeniler. Zeka ve kıvraklık verir.

Kaplan Gözü: Kalp için yararlıdır. Kulak hastalıkları için faydalıdır. Cesareti artırır. Uykusuzluğu giderir. Sindirim sistemini düzenler. Migren dahilbaş ağrılarına iyi gelir. Bronşit ve astıma iyi gelir.

Krizokol: Şeker hastalığına iyi gelir. Sancılı ağrıları hafifletir. Olumsuz düşünceleri engeller. İletişim gücünü artırır.

Lapis Lazuli: Kemikleri güçlendirir. Tansiyonu dengeler. Ruhsal çöküntüyü ortadan kaldırır. Zihni berraklaştırır. Fiziksel ve ruhsal gücü artırır. Uykusuzluğu giderir. Çocuklar için çok iyidir.

Labrodorit: Hafızayı güçlendirir. Tansiyonu düşürür. Kan dolaşımını hızlandırır. Soğuk algınlıklarına ve romatizmaya iyi gelir. Omurga hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Mevsim değişikliklerine bağlı hastalıklarda kullanılır.

Moldavit: Hastalıkların iyileşme sürecini kısaltır. Gribal enfeksiyonlarda etkilidir.

Malakit: Bedensel ve ruhsal temizleyicidir. Hoşgürü yeteneğini artırır. Astımı giderir. Kalbi ve kan dolaşımını korur.

Mercan: Zeka kıvraklığı verir. Baş ağrısıhalsizlik ve mide ekşimesini giderir. Kararlılık verir. Psikolojik rahatlama sağlar. Kalbi korur.

Opsidyen: Fiziksel ve ruhsal rahatlama verir. Stresi azaltır. Sindirim sistemini düzenler. Zihni bulanıklıktan kurtarır. Aşırı duyarlılık ve heyecanı giderir.

Onix: Kadın-erkek ilişkilerini dengeler. Sakinleştirir. Enerji verir. Kişiyi bağımlılıktan kurtarır. Stresi engeller.

Opal: İlham kaynağıdır. Öz güveni artırır. Böbrek ve kan hastalıkları için yararlıdır. Eklem iltihaplarını iyileştirir. Göz için iyidir. Cesaret verir.

Rodokrosit: Sindirim sürecini dengeler. Mide yanması ve kabızlığı dengeler. Kanı temizler.

Rodonit: Yaraların iyileşmesinde çok iyidir. Kesiklerden kaynaklanan kanamaları durdurur.

Sitrin: Negatif enerjiyi alır. Bedene canlılık verir. Cesaret verir. Bağımlılığı azaltır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Aşır kıskançlığı ortadan kaldırır. Göz için yararlıdır. Antioksidandır.

Selenit: Ağrıları dindirir. Kas spazmlarını çözer ve denge sağlar. Dokuları sıkılaştırır.

Turmalin: Akciğeri ve solunum yollarını korur. Kalp rahatsızlıklarında etkilidir. Kanı temizler.

Topaz: Göz için iyidir. Zihin açıklığı verir. Stresi giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ruhsal denge sağlar. Uykusuzluğu giderir. Meditasyona yardımcı olur.

Turkuaz(Firuze): Migreni hafifletir. Öksürüğü azaltır. İletişimi artırır. Tansiyonu düzenler. Öngörü sağlar.

Yeşim: Ruhsal gerginliği giderir. Hücreleri yeniler. Gözler için şifalıdır. Baş ağrılarına iyi gelir. Vücuda dinçlik verir. Beceriyi geliştirir. Düşünceleri netleştirir. Kalp için yararlıdır.

Yosunlu Akik: Göz için yararlıdır. Enerji yenilemesi sağlar. Kavrama kabiliyetini artırır.

Zebercet(PeridotOlivinKrizolit): Kalp ve karaciğer rahatsızlıklarında etkilidir. Savunma hücrelerini artırır. Çocukların gelişimini destekler. Sivilcedöküntü ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarında etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

acı affetme Affetmek aile akıl Alglamada Anlatm Aramak ARINMA Aroma Astroloji Astrolojik Aynalar Bahar başkaları Bayram beden Beden dili Bedensiz BEREKET beyin Beyinde Beyni Beynin Beyniniz bilgi bilim bilimsel bilinci Bilincine bilinçaltı Bilmek birey Bitkisel bolluk BOLUK Burak cümle çekim dalga damla Davet Deerlerimizin degerli Deniz Depresyonun DERSLER Detoks Dikkat Dilek Disgrafi Disleksi düşünce Egoist egzersiz EGZERSZ ekmek eleştiri. öfke emsimizi enerji Enerjilerinin Epifiz Eruhunuzu evlilik evren fayda FAYDALANMAK FAYDALARI Felsefe fizik fiziksel Fregoli frekans garip GCJoseph Gcyle geçmiş Gelecek geliim gerçek GERDE gerilim Gidecek Gizemli gizli güven güzel harika Hasta hastalık Hastalklar Hayal Hayallerinizin hayat Hayata HAYIRLI Hikaye Hiperaktivite Hipnozu hissederim Holografik Hologram Hoşgörü hoşgörüsüzlük huzur huzurlu Illuminati ilâc ileti İletişim inanç insan insanlar Kabala Kadim kaos Karanlk kavga kelime Kelimeler Klasik korku Korkular KORUMA Korunma Kristaller kuantum Kuantum Fiziği kurallar Kyamet liste LKLERMZ madde Makbul MEKTUP Melek Merak Mevlana Mevlanann Mezar Mftolunun Moloküler mucize Mucizeleri MUTSUZ NAMASTE Nazar Nefret neşe Niyet ODAKLANMA Okuma Okyanus olacaksn olumlama olumlamas olumlu olumsuz para paralel Paranormal Patolojik Peeling Peinden pozitif POZTF Pratik PRATK PROGRAMLAMA Psikoloji psikolojik Quantum Düşünce Rahat RAHATSIZLIIMIZ refah Reformist Romantik ruh Ruhsal sağlık Sanat seniz sevgi sıkıntı sistem Sonsuz sorumsuzluk sorun sorunlar Stres Sufizm suyun şifa şükretme tabiat tedavi Tehlikeli teori Terapi tesadüf toplum Uymasn üzüntü zaman Zarar zeka zellikleri zenginlik zerine zihinsel